Luna iubirii sărbătorită la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 21 Februarie 2023 07:51

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș marchează ”luna iubirii” printr-o nouă expoziție inedită.

Astfel, în perioada 14 – 28 februarie 2023, cu prilejul Sărbătorilor Îndrăgostiților – Sfântul Valentin și Dragobetele, în holul central al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizitată expoziția de romane de dragoste și de cărți despre destinații romantice intitulată ”Romanul de dragoste. Cele mai citite romane de dragoste din toate timpurile”.

Expoziția este realizată de bibliotecara Dumitru Sabina.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul Comunicare, Media, Evenimente Culturale și Editoriale

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Februarie 2023 20:52

PRIMARUL DE ŞTEFĂNEŞTI

De, te-ai pus cu jurnalista,

Mai bine scoteai batista!

Că acum eşti bun de plată:

Cheltuieli de judecată...

FIII LUI “BRÂNZĂ”

Se zice: “fiii lui peşte”,

Dacă nu fac nicio brânză,

Sentinţa îi priponeşte

Ca păianjenul cu pânză!

 

Procurorul Nicolae Argeșanu a început activitatea la DNA Pitești

Luni, 20 Februarie 2023 14:45

 

Nicolae Argeșanu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, a început activitatea, de luni – 20 februarie, la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești. Acesta a promovat, în luna ianuarie, concursul pentru un post de execuție la DNA Piteşti.

Conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești urmează să fie asigurată de cei doi prim-procurori adjuncți: Mihai Andrei Gheorghe și Daniela Felicia Ciocîrlan. În perioada următoare, unul dintre cei doi adjuncți va fi, cel mai probabil, delegat interimar ca prim procuror la Parchetul piteștean.

Şeful Statului Major al Apărării a cerut suplimentarea efectivelor americane în România!

Luni, 20 Februarie 2023 13:21

Generalul argeşean Daniel Petrescu, în calitate de Şef al Statului Major al Apărării, este permanent preocupat de poziţia României în NATO, care implică drepturi şi obligaţii, mai nou pe fondul războiului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, care poate afecta securitatea ţării noastre. În contextul noilor provocări, Petrescu a vorbit despre cât de important este ca efectivele americane din România să fie suplimentate.

„M-am întâlnit cu o delegație de cursanți din cadrul programului CAPSTONE al Universității Naționale de Apărare a Statelor Unite ale Americii, condusă de generalul (r.) Tod Wolters, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR).

 

 

Curtea de Apel Pitești rămâne pe primul loc în privința numărului de dosare soluționate de un judecător pe an

Luni, 20 Februarie 2023 11:02

 

Curtea de Apel Pitești a prezentat, săptămâna trecută, raportul de activitate pentru anul 2022. În cadrul unei conferințe de presă, judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al instanței, a vorbit despre volumul de activitate al instituției pe parcursul anului trecut.

În anul 2022 au fost înregistrate pe rolul Curții de Apel Pitești și al instanțelor arondate un număr de 156.602 dosare, în creștere comparativ cu anul 2021, când au fost înregistrate 153.810 dosare. La Curtea de Apel Pitești au fost, anul trecut, 14.846 de cauze, dintre care 10.867 au fost cauze nou-intrate, la care s-au adăugat 3.979 dosare mai vechi, nesoluționate.

Echipa de baschet masculin a României va juca la Pitești împotriva Bulgariei și Ciprului

Luni, 20 Februarie 2023 10:57

 

Pitești Arena este gazda meciurilor pe care echipa națională de baschet masculin a României le susține în cadrul Grupei F a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

Ultimele două jocuri ale campaniei aduc în orașul nostru reprezentativele Bulgariei (23.02, ora 19:00) și Ciprului (26.02).

Iată lista de prețuri a biletelor: PELUZE - 20 LEI; TRIBUNE - 30 LEI; VIP + ACCES AUTO (parcare subterană) - 100 LEI. Tichetele pot fi achiziționate online sau accesând platforma www.biletel.ro. De asemenea, acestea pot fi achiziționate de la Casa de Bilete (amplasată la intrarea în sală, pe strada Basarabia, nr. 35).

 

IPJ Argeș: „În 2022, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 55,4 milioane de lei”

Luni, 20 Februarie 2023 10:48

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a prezentat raportul de activitate pe parcursul anului 2022. Din acesta reiese că polițiștii argeșeni au intervenit la peste 2.800 de cazuri de violență domestică, fiind emise 265 de ordine de protecție provizorii, 228 dintre acestea fiind confirmate de către parchetele locale. De asemenea, numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a fost de 109. Totodată, a scăzut cu aproape 39% numărul persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere. „Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum (22 de evenimente), indisciplina pietonală (12 evenimente) și a bicicliștilor (14 evenimente)”, informează IPJ Argeș.

Acţiune de curăţare a reţelei de canalizare în oraşul Ştefăneşti

Luni, 20 Februarie 2023 10:42

# Din canalizare au fost extrase materiale textile și chiar materiale de construcţii!

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară periodic acţiuni de curăţare a reţelei de canalizare în cadrul Programului de mentenanţă anual pentru reţelele de canalizare şi staţiile de pompare ape uzate din aria sa de administrare.

Astfel, în zilele trecute o echipă operaţională a intervenit în oraşul Ştefăneşti pentru curăţarea reţelei de canalizare. În dreptul bocului 4, din căminul de canalizare au fost extrase materiale textile, materiale de construcţii, deşeuri menajere şi alte materiale care împiedică scurgerea apelor şi funcţionarea corespunzătoare a reţelei.

 

Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Argeș a fost extinsă

Luni, 20 Februarie 2023 08:32

A fost extinsă Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. De la finalul săptămânii trecute, pavilionul exterior, nou creat, funcționează cu 6 paturi organizate în două saloane (un salon pentru bărbați, cu patru paturi, și un salon pentru femei, cu două paturi). Ambele saloane au grupuri sanitare proprii și circuit separat.

Pe lângă cele două saloane, în pavilionul exterior există o sală de tratament, un cabinet psihologic și o sală pentru consiliere psihologică.

FC Argeș Basketball s-a mutat în casă nouă !

Joi, 16 Februarie 2023 13:52

 

Din 16 februarie, echipa de baschet a FC Argeș se va muta în noua sală polivalentă din Pitești. Au fost încheiate, recent, toate lucrările necesare pentru omologare astfel că la Pitești Arena se va juca începând de astăzi baschet. Primul meci oficial al echipei piteștene, în noua locație, va fi pe 3 martie împotriva lui Dinamo București.

Până atunci însă suporterii vor putea merge, la Pitești Arena, la meciurile reprezentativei masculine a României la baschet. Vulturii vor juca aici două meciuri din cadrul Grupei F din runda secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Echipa României urmează să evolueze în fața propriilor suporteri, la Pitești, împotriva selecționatelor similare ale Bulgariei și Cipru. Cele doua partide sunt programate să se desfășoare pe 23 februarie (cu Bulgaria) și pe 26 februarie (cu Cipru).

 

Joi, 16 februarie, se împlinesc 55 de ani de când Piteștiul este municipiu!

Miercuri, 15 Februarie 2023 20:45

La 16 februarie 1968, Marea Adunare  Naţională a Republicii Socialiste România vota, iniţial, Legea Nr. 1, care,  modificând unele prevederi ale Constituţiei din 21 august  1965,  stabileşte următorul criteriu: Oraşele mai importante pot  fi organizate ca municipii... (Buletinul oficial Nr. 16,  din  16  februarie 1968). În  aceeaşi  zi, 16  februarie  1968, a fost  aprobată Legea Nr. 2, cu privire  la Organizarea  administrativă a teritoriului  Republicii Socialiste  România, stabilindu-se desfiinţarea  regiunilor şi revenirea la judeţe.

 

Amenzi uriașe aplicate de inspectorii DSP Argeș în unitățile medicale din județ

Miercuri, 15 Februarie 2023 08:09

Direcția de Sănătate Publică Argeș a prezentat raportul de activitate pe parcursul anului 2022. Instituția, condusă de dr. Sorina Honțaru (foto), a desfășurat sute de controale în unitățile medicale din județ. Au fost acordate amenzi totale de peste 158.000 de lei.

În unitățile sanitare, cu excepția spitalelor, au fost efectuate pe parcursul anului trecut 521 de controale, în urma cărora au fost acordate amenzi în valoare totală de 78.200 lei. Dintre acestea, 57 acțiuni de control au fost în unități de asistență medicală primară. S-au aplicat trei amenzi în valoare de 6.400 de lei: una pentru nerespectarea condițiilor de depozitare temporară a deșeurilor provenite din activitățile medicale și două pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar.

 

Atelier gratuit pentru gravide și mămici, la Spitalul Mioveni

Miercuri, 15 Februarie 2023 07:52

Spitalul Orăşenesc Mioveni  și Asociația “Hello Mama” organizează, joi, 23 februarie 2023, începând cu ora 17.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca speakeri pe dr. Andreea Hodorog - medic specialist obstetrică - ginecologie, dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.

Răspunsuri la întrebările legate de îngrijirea sarcinii, naștere, alăptare, prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia, vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti.

 

24 februarie - 3 martie 2023: Târgul de Mărțișor Pitești!

Marţi, 14 Februarie 2023 16:32

Târgul de Mărțisor – Pitești, ediția 2023, se va desfășura în Piața Vasile Milea, în perioada 24 februarie – 3 martie, producătorii și comercianții urmând să expună și să ofere spre vânzare suvenirurile specifice zilei de 1 Martie, pe mesele puse la dispoziție de municipalitate.

Tariful perceput este de 6 lei mp/zi, așa cum a fost aprobat de Consiliul Local Pitești.

Solicitările producătorilor și ale comercianților pentru participarea la Târgul de Mărțișor au fost depuse la Primăria Municipiului Pitești, până în 13.02.2023. În funcție de solicitări și de numărul locurilor disponibile, vor avea prioritate producătorii de suveniruri, precum și persoanele care au sediul firmei / domiciliul în Pitești sau în zonele limitrofe.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Radiografia dentară

Marţi, 14 Februarie 2023 16:09

Radiografia dentară reprezintă o etapă preclinică esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect și complet în vederea efectuării manoperelor stomatologice, ajută medicul dentist sa vizualizeze problemele dentare încă din fază incipientă, ceea ce vă poate ajuta să economisiți timp și bani.

Aceasta ilustrează elemente care nu sunt vizibile la un simplu consult stomatologic, cum ar fi:

• Carii;

• Chisturi;

 

UPDATE - Cutremur de 5,7 în România. Seismul s-a simțit și în Argeș

Marţi, 14 Februarie 2023 15:47

 

UPDATE 2: Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, informează Agerpres.

UPDATE 1: Pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren în urma producerii cutremurului. „Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Argeș nu au fost primite apeluri pe numărul unic de urgență 112 care să semnaleze pagube materiale sau victime”, a transmis ISU Argeș.

 

MAI: 5 spitale din Argeș figurează pe lista unităţilor cu risc seismic ridicat!

Marţi, 14 Februarie 2023 08:58

# Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – cap de listă!

În ultimele zile, cutremurele care au devastat sudul Turciei şi Siria au îngrozit întreaga lume, iar autorităţile din România vorbesc despre clădirile cu risc seismic care există în ţara noastră, de la blocuri de locuinţe la instituţii publice. În 2018, Ministerul Afacerilor Interne a redactat un document din care rezultă că 137 de spitale din 15 județe, dar și din București sunt pe lista unităților spitalicești cu risc seismic. Din 2018 până azi, clădirile care s-ar putea dărâma la un cutremur de magnitudine mare zac tot neconsolidate.

 

Campanie de donare de sânge, la Mioveni

Marţi, 14 Februarie 2023 08:51

Pentru a marca într-un mod activ și eficient "Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer", Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești organizează o campanie de donare de sânge, pe data de 16 februarie 2023. Acțiunea umanitară și de conștientizare se va desfășura în incinta Casei de Cultură Racovița, în intervalul orar 08.00 - 15.00.

Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer (International Childhood Cancer Day ) este o campanie de sensibilizare la nivel Mondial menită să atragă atenţia supra grijii pe care trebuie să o acordăm acestora, pentru a exprima susţinerea materială, morală și informațională faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile din care fac parte.

 

Consiliul Național al Elevilor este de acord ca liceele pedagogice să nu mai formeze învățători

Marţi, 14 Februarie 2023 08:49

Potrivit noilor Legi ale Educaţiei, liceele pedagogice din toată ţară nu mai pot pregăti educatori şi învăţători, deşi acesta era profilul de bază al unităţilor de învăţământ de acest gen. Recent, toate liceele pedagogice din ţară, printre care şi Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, din Câmpulung, au semnat o petiţie prin care au solicitat să nu fie desfiinţate clasele de profil. Surpriza vine din partea Consiliului Național al Elevilor, care e de acord cu prevederile din Legile Educaţiei.

„Consiliul Național al Elevilor susține pașii făcuți prin intermediul proiectului de lege spre a adera la standardele europene de calitate a învățământului prin asigurarea unei formări mult mai substanțiale a cadrelor didactice pentru ciclul primar”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

 

Piteştiul - pe harta celor mai periculoase oraşe în caz de cutremur!

Marţi, 14 Februarie 2023 08:47

Turcia şi Siria îşi numără morţii după cutremurele devastatoare care au avut loc săptămâna trecută, iar România se întreabă care sunt cele mai periculoase oraşe, care ar putea fi devastate de un cutremur violent. Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a realizat o cercetare din care rezultă că Piteştiul figurează pe harta neagră.

„Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani sau Iaşi şi toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensităţii de Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru. În zonele cu risc intermediar se mai află şi Cernavodă, Tulcea”, se arată în statistica întocmită de INFP., citată de playtech.ro.

 

Pagina 26 din 278

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea