Joi, 16 februarie, se împlinesc 55 de ani de când Piteștiul este municipiu!

Miercuri, 15 Februarie 2023 20:45

La 16 februarie 1968, Marea Adunare  Naţională a Republicii Socialiste România vota, iniţial, Legea Nr. 1, care,  modificând unele prevederi ale Constituţiei din 21 august  1965,  stabileşte următorul criteriu: Oraşele mai importante pot  fi organizate ca municipii... (Buletinul oficial Nr. 16,  din  16  februarie 1968). În  aceeaşi  zi, 16  februarie  1968, a fost  aprobată Legea Nr. 2, cu privire  la Organizarea  administrativă a teritoriului  Republicii Socialiste  România, stabilindu-se desfiinţarea  regiunilor şi revenirea la judeţe.

 

Amenzi uriașe aplicate de inspectorii DSP Argeș în unitățile medicale din județ

Miercuri, 15 Februarie 2023 08:09

Direcția de Sănătate Publică Argeș a prezentat raportul de activitate pe parcursul anului 2022. Instituția, condusă de dr. Sorina Honțaru (foto), a desfășurat sute de controale în unitățile medicale din județ. Au fost acordate amenzi totale de peste 158.000 de lei.

În unitățile sanitare, cu excepția spitalelor, au fost efectuate pe parcursul anului trecut 521 de controale, în urma cărora au fost acordate amenzi în valoare totală de 78.200 lei. Dintre acestea, 57 acțiuni de control au fost în unități de asistență medicală primară. S-au aplicat trei amenzi în valoare de 6.400 de lei: una pentru nerespectarea condițiilor de depozitare temporară a deșeurilor provenite din activitățile medicale și două pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar.

 

Atelier gratuit pentru gravide și mămici, la Spitalul Mioveni

Miercuri, 15 Februarie 2023 07:52

Spitalul Orăşenesc Mioveni  și Asociația “Hello Mama” organizează, joi, 23 februarie 2023, începând cu ora 17.00, un atelier gratuit pentru gravide şi proaspetele mămici, avându-i ca speakeri pe dr. Andreea Hodorog - medic specialist obstetrică - ginecologie, dr. Mariana Pîrvan – medic neonatolog și Loredana Tătărăscu – specialist consultant în lactaţie, acreditat IBCLC.

Răspunsuri la întrebările legate de îngrijirea sarcinii, naștere, alăptare, prima lună de viață a bebelușului, dar şi alte sfaturi utile, îndeosebi despre îngrijirea corectă a acestuia, vor fi oferite la acest interesant atelier de către cei trei specialişti.

 

24 februarie - 3 martie 2023: Târgul de Mărțișor Pitești!

Marţi, 14 Februarie 2023 16:32

Târgul de Mărțisor – Pitești, ediția 2023, se va desfășura în Piața Vasile Milea, în perioada 24 februarie – 3 martie, producătorii și comercianții urmând să expună și să ofere spre vânzare suvenirurile specifice zilei de 1 Martie, pe mesele puse la dispoziție de municipalitate.

Tariful perceput este de 6 lei mp/zi, așa cum a fost aprobat de Consiliul Local Pitești.

Solicitările producătorilor și ale comercianților pentru participarea la Târgul de Mărțișor au fost depuse la Primăria Municipiului Pitești, până în 13.02.2023. În funcție de solicitări și de numărul locurilor disponibile, vor avea prioritate producătorii de suveniruri, precum și persoanele care au sediul firmei / domiciliul în Pitești sau în zonele limitrofe.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Radiografia dentară

Marţi, 14 Februarie 2023 16:09

Radiografia dentară reprezintă o etapă preclinică esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect și complet în vederea efectuării manoperelor stomatologice, ajută medicul dentist sa vizualizeze problemele dentare încă din fază incipientă, ceea ce vă poate ajuta să economisiți timp și bani.

Aceasta ilustrează elemente care nu sunt vizibile la un simplu consult stomatologic, cum ar fi:

• Carii;

• Chisturi;

 

UPDATE - Cutremur de 5,7 în România. Seismul s-a simțit și în Argeș

Marţi, 14 Februarie 2023 15:47

 

UPDATE 2: Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, informează Agerpres.

UPDATE 1: Pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren în urma producerii cutremurului. „Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7  pe scara Richter, pompierii militari argeșeni efectuează recunoașteri în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Argeș nu au fost primite apeluri pe numărul unic de urgență 112 care să semnaleze pagube materiale sau victime”, a transmis ISU Argeș.

 

MAI: 5 spitale din Argeș figurează pe lista unităţilor cu risc seismic ridicat!

Marţi, 14 Februarie 2023 08:58

# Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – cap de listă!

În ultimele zile, cutremurele care au devastat sudul Turciei şi Siria au îngrozit întreaga lume, iar autorităţile din România vorbesc despre clădirile cu risc seismic care există în ţara noastră, de la blocuri de locuinţe la instituţii publice. În 2018, Ministerul Afacerilor Interne a redactat un document din care rezultă că 137 de spitale din 15 județe, dar și din București sunt pe lista unităților spitalicești cu risc seismic. Din 2018 până azi, clădirile care s-ar putea dărâma la un cutremur de magnitudine mare zac tot neconsolidate.

 

Campanie de donare de sânge, la Mioveni

Marţi, 14 Februarie 2023 08:51

Pentru a marca într-un mod activ și eficient "Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer", Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești organizează o campanie de donare de sânge, pe data de 16 februarie 2023. Acțiunea umanitară și de conștientizare se va desfășura în incinta Casei de Cultură Racovița, în intervalul orar 08.00 - 15.00.

Ziua Internaţională a Copilului Bolnav de Cancer (International Childhood Cancer Day ) este o campanie de sensibilizare la nivel Mondial menită să atragă atenţia supra grijii pe care trebuie să o acordăm acestora, pentru a exprima susţinerea materială, morală și informațională faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile din care fac parte.

 

Consiliul Național al Elevilor este de acord ca liceele pedagogice să nu mai formeze învățători

Marţi, 14 Februarie 2023 08:49

Potrivit noilor Legi ale Educaţiei, liceele pedagogice din toată ţară nu mai pot pregăti educatori şi învăţători, deşi acesta era profilul de bază al unităţilor de învăţământ de acest gen. Recent, toate liceele pedagogice din ţară, printre care şi Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, din Câmpulung, au semnat o petiţie prin care au solicitat să nu fie desfiinţate clasele de profil. Surpriza vine din partea Consiliului Național al Elevilor, care e de acord cu prevederile din Legile Educaţiei.

„Consiliul Național al Elevilor susține pașii făcuți prin intermediul proiectului de lege spre a adera la standardele europene de calitate a învățământului prin asigurarea unei formări mult mai substanțiale a cadrelor didactice pentru ciclul primar”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

 

Piteştiul - pe harta celor mai periculoase oraşe în caz de cutremur!

Marţi, 14 Februarie 2023 08:47

Turcia şi Siria îşi numără morţii după cutremurele devastatoare care au avut loc săptămâna trecută, iar România se întreabă care sunt cele mai periculoase oraşe, care ar putea fi devastate de un cutremur violent. Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a realizat o cercetare din care rezultă că Piteştiul figurează pe harta neagră.

„Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani sau Iaşi şi toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensităţii de Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru. În zonele cu risc intermediar se mai află şi Cernavodă, Tulcea”, se arată în statistica întocmită de INFP., citată de playtech.ro.

 

S.Ed.C Mioveni: Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre

Luni, 13 Februarie 2023 20:24

Gerul din ultimele zile a produs mai multe cazuri de îngheț la branșamentele și apometrele neprotejate în toată aria de operare a S.Ed.C Mioveni. Au fost remediate disfuncționalitățile înregistrate, iar utlizatorii au fost sfătuiți de operatorii din teren pentru evitarea acestor situații neplăcute:

- Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

 

La Tribunalul Argeș continuă lucrările de reparații la fațada principală a clădirii

Luni, 13 Februarie 2023 14:33

# Raportul de activitate al instanţei! Se solicită un număr mai mare de judecători și grefieri

La începutul lunii februarie a avut loc Adunarea Generala a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, în cadrul întâlnirii fiind dezbătut raportul de activitate al instanţei pe anul 2022. S-a discutat și despre stadiul lucrărilor desfășurate la nivelul instituției, cât și la celelalte instanțe aflate în circumscripţia sa: judecătoriile Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Topoloveni si Costeşti. Încă de anul trecut, din cauza desprinderii plăcilor de pe fațada principală a Tribunalului, s-a decis să se interzică accesul în instituție pe scările exterioare pentru a nu se pune în pericol siguranța oamenilor. Accesul în instituție s-a făcut, pentru o bună perioadă de timp, pe la demisolul clădirii.

 

Fostul polițist Cristian Cioacă nu renunță la cererea de a fi eliberat condiționat

Luni, 13 Februarie 2023 11:42

Cristian Cioacă vrea să fie eliberat după ce a ispășit jumătate din pedeapsa primită pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Fostul polițist a contestat decizia Judecătoriei Pitești care i-a respins cererea de liberare condiționată. Cioacă apelează la forul superior și le cere judecătorilor de la Tribunalul Argeș să reconsidere poziția instanței inferioare. Pe 22 februarie urmează să fie analizată de magistrați cererea acestuia.

Cristian Cioacă solicită să fie eliberat condiţionat, deși a executat doar jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

Pe 23 ianuarie 2023, Judecătoria Pitești i-a respins în primă instanță solicitarea. De altfel, nici comisia de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat Cioacă, nu a avut o decizie favorabilă pentru el.

Prefectul Radu Perianu, după ce a pierdut procesul pentru „Bulevardul Pardon”: „Eu nu sunt adversarul niciunei administrații locale”

Luni, 13 Februarie 2023 11:13

# Elena Lasconi: „Doar în instanță am încredere în țara asta!”

Primăria Câmpulung a obținut, pe 10 februarie, o primă victorie împotriva Instituției Prefectului Argeș. Municipiul Câmpulung a câștigat procesul în care prefectul Radu Perianu a cerut anularea autorizației de construcție pentru reabilitarea Bulevardului Pardon. Prefectura Argeș a fost obligată și plata a 4.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Procesul a fost inițiat în urmă cu nouă luni, ca urmare a unui control al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care constata, în martie 2022, nereguli în documentația necesară realizării investiției. În urma deciziei Tribunalului Argeș, atât prefectul județului cât și primarul municipiului Câmpulung au susținut declarații de presă pe acest subiect.

 

Acţiune de curăţare a reţelei de canalizare în cartierul Războieni

Luni, 13 Februarie 2023 11:10

 

O echipă operaţională a societăţii Apă Canal 2000 SA a intervenit în ziua de joi, 9 februarie 2023, în cartierul Războieni pentru curăţarea reţelei de canalizare. Dintr-un cămin de canalizare aferent unei unităţi de învăţământ au fost extrase materiale textile, deşeuri menajere, deşeuri din plastic şi alte materiale care împiedică scurgerea apelor şi funcţionarea corespunzătoare a reţelei.

UPDATE - CS Dacia Mioveni se impune în meciul cu HC Zalău

Duminică, 12 Februarie 2023 10:55

UPDATE: Victorie importantă pentru echipa de handbal din Mioveni. CS Dacia Mioveni a câștigat meciul cu HC Zalău, cu scorul de 22-19.

„Felicitări echipei noastre de handbal pentru frumoasa victorie obținută în această dimineață, în fața suporterilor, contra HC Zalău! În pauza meciului, așa cum am anunțat, la tombola cu premii, copiii au câștigat fulare, tricouri și mingi semnate de jucătoarele echipei CS Dacia Mioveni 2012!”, a precizat primarul Ion Georgescu.

 

Universitatea din Pitești a primit avizul pentru formarea Consorțiului pentru învățământ dual

Miercuri, 08 Februarie 2023 11:57

 

 

Universitatea din Pitești a primit avizul din partea Ministerului Educației în vederea constituirii Consorțiului pentru învățământ dual „Formare performantă ȋn regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățămant dual la UPIT - CONSID-AG”.

UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri din 4 tipuri de entități: instituții de învățământ superior de stat acreditate; unități de învățământ profesional/ tehnic de stat/ particulare acreditate; Unități Administrativ-Teritoriale (UAT); operatori economici.

Pe 3 martie are loc Adunarea Generală a Baroului Argeş

Marţi, 07 Februarie 2023 20:58

Pe 3 martie 2023 este convocată Adunarea Generală Ordinară a Baroului Argeş şi Adunarea Generală Ordinară a Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea raportului de activitate al Baroului Argeş/2022;

2. Prezentarea situaţiei economico-financiare a Baroului Argeş/2022;

3. Raportul Comisiei de Disciplină/2022;

 

 

Un primar PNL a luat patru saci de carne de la evenimentul organizat de PSD Argeș

Marţi, 07 Februarie 2023 08:18

„Ignatul la Golești” – sărbătoarea tradițională, cu scop caritabil, a fost organizată și în această iarnă, așa cum s-a scris. Peste trei tone de carne de porc au ajuns în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș. “Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

La evenimentul organizat în decembrie 2022, au fost sacrificați 30 de porci, donați de primarii de comune, orașe și municipii. Atmosfera a fost una de sărbătoare, edilii s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

 

18 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 06 Februarie 2023 12:50

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu, secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, miercurea trecută,  18 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe)! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, aproximativ 15.000 de intervenții chirurgicale!

 

Pagina 29 din 280

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea