Universitatea din Pitești a primit avizul pentru formarea Consorțiului pentru învățământ dual

Miercuri, 08 Februarie 2023 11:57

 

 

Universitatea din Pitești a primit avizul din partea Ministerului Educației în vederea constituirii Consorțiului pentru învățământ dual „Formare performantă ȋn regiunea Sud-Muntenia prin dezvoltarea rutei complete de învățămant dual la UPIT - CONSID-AG”.

UPIT este lider de consorțiu și are alți 15 parteneri din 4 tipuri de entități: instituții de învățământ superior de stat acreditate; unități de învățământ profesional/ tehnic de stat/ particulare acreditate; Unități Administrativ-Teritoriale (UAT); operatori economici.

Pe 3 martie are loc Adunarea Generală a Baroului Argeş

Marţi, 07 Februarie 2023 20:58

Pe 3 martie 2023 este convocată Adunarea Generală Ordinară a Baroului Argeş şi Adunarea Generală Ordinară a Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România, cu următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea raportului de activitate al Baroului Argeş/2022;

2. Prezentarea situaţiei economico-financiare a Baroului Argeş/2022;

3. Raportul Comisiei de Disciplină/2022;

 

 

Un primar PNL a luat patru saci de carne de la evenimentul organizat de PSD Argeș

Marţi, 07 Februarie 2023 08:18

„Ignatul la Golești” – sărbătoarea tradițională, cu scop caritabil, a fost organizată și în această iarnă, așa cum s-a scris. Peste trei tone de carne de porc au ajuns în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș. “Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

La evenimentul organizat în decembrie 2022, au fost sacrificați 30 de porci, donați de primarii de comune, orașe și municipii. Atmosfera a fost una de sărbătoare, edilii s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

 

18 ani de neurochirurgie la Pitești!

Luni, 06 Februarie 2023 12:50

# Două persoane se află, de la început, la cârma secției: prof. univ. dr. Mihai Popescu, secondat de asistenta-șefă, Cornelia Dinculescu

S-au împlinit, miercurea trecută,  18 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe)! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, aproximativ 15.000 de intervenții chirurgicale!

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Luni, 06 Februarie 2023 12:21

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție:

• În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică

• Dinții afectați de parodontită marginală cronică profundă (boala parodontală) care prezintă mobilitate severă, de gradul al III lea

 

Centru de Traumatologie Sportivă la Spitalul Mioveni

Luni, 06 Februarie 2023 12:13

La Spitalul Mioveni s-a deschis singurul Centru de Traumatologie Sportivă din județul Argeș. Acesta a fost realizat de către dr. Theodor Popa, specializat în chirurgia genunchiului. Acesta este și medicul șef al Secției de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Mioveni.

„Colegul nostru a reușit, într-un timp foarte scurt, să realizeze singurul Centru de Traumatologie Sportivă din județ (LEZIUNILE PROVENITE DIN ACTIVITATE FIZICĂ SPORTIVĂ SAU DEGENERATIVĂ), în care se realizează intervenții chirugicale complexe minim invazive în sfera genunchiului:

 

 

Nicolae Dică a oferit sfaturi de viață elevilor din Mioveni

Luni, 06 Februarie 2023 11:52

Pe 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Nonviolenței Școlare, o parte dintre elevii unităților de învățământ din oraș au participat la o întâlnire tematică, organizată de Primăria orașului Mioveni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Argeș și Poliția Locală Mioveni. Pe lângă specialiștii în domeniul prevenirii violenței și a acțiunilor antisociale din cadrul M.A.I. și I.S.J., elevii de liceu au primit sfaturi de viață și de comportament de la fostul component al naționalei de fotbal, Nicolae Dică, în prezent antrenorul echipei CS Mioveni.

 

De la 1 februarie, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online

Miercuri, 01 Februarie 2023 11:45

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării au operaționalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic. Începând de astăzi, 1 februarie, versiunea pilot a aplicației permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetățenie română, care nu sunt înscrise în evidențele Sistemului Național de Evidență a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.

Cetățenii au la dispoziție două mecanisme de acces pentru obținerea certificatului de cazier: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

 

Dosar penal în urma poluării din zona Podul Viilor. Aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere au ajuns în râul Argeș

Miercuri, 01 Februarie 2023 11:32

 

S-a deschis dosar penal în urma poluării de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor. Autoritățile competente au stabilit că administratorul unei societăți comerciale, cu sediul în Pitești, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere. În cauză se fac cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de infectare a apei.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în ceea ce privește poluarea de pe Râul Argeș, din zona Lunca Argeșului-Podul Viilor și au ridicat probe de sol, apă și din substanță, în vederea efectuării unei expertize. De asemenea, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de infectare a apei.

Fii partenerul echipei LOGISCOOL!

Marţi, 31 Ianuarie 2023 08:42

Școala LOGISCOOL Pitești  va începe un nou semestru din 6 februarie 2023. „Dacă ești pasionat de lumea tehnologiei și vrei să afli cât mai multe din tainele programării, te așteptăm la sediul nostru din Pitești, strada Basarabiei, nr. 17, cât și online. Nu știm cum va arăta  viitorul omenirii, însă multi dintre noi își imaginează o fascinantă lume a tehnologiei. Școala noastră vine in întâmpinarea tuturor copiiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 si 17 ani, care vor să învețe limbajul IT și să-și dezvolte abilitățile din spațiul cibernetic. Nevoia de talente digitale este în continuă creștere în întreaga lume. Mijloacele tehnologice nu mai reprezintă doar accesorii, ci și elemente absolut necesare pentru viitor”, informează echipa LOGISCOOL.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Marţi, 31 Ianuarie 2023 08:36

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort, sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții sa fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.  Obturațiile dentare din compozit   ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce! Compozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste în stomatologie ca material restaurativ.

Actriţa Tily Niculae e studentă la Universitatea din Piteşti!

Luni, 30 Ianuarie 2023 22:50

Pe actriţa Tily Niculae o cunoaştem din serialul „La Bloc”, difuzat cu ani în urmă la Pro TV. Dincolo de proiectele sale în teatru şi pe micul ecran, în toamna lui 2022 Tily Niculae a început un nou capitol din viaţa sa – e studentă cu normă întreagă. Invitată la emisiunea „La Măruţă” de marţea trecută, actriţa a mărturisit că studiază Română-Engleză la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte din cadrul Universităţii din Piteşti. Acum este în sesiune, deci învaţă pe rupte pentru a lua note bune la examene şi, deşi e mamă a doi copii, Tity a mărturisit că se organizează foarte bine atunci când studiază. Mai mult, aceasta a declarat că e impresionată de profesorii de la facultate, dar şi de colegii pe care îi are.

 

Pe 31 ianuarie se pun bazele Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:42

Fuziunea dintre Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești (UPIT) a fost aprobată în Senatul celor două instituții. Marți, 31 ianuarie, se va semna, în mod oficial, de către rectorii Mihnea Costoiu și Dumitru Chirleșan, precum și de președinții de Senat ai celor două universități, contractul de fuziune.

Acest lucru va aduce la apariția unei noi instituții: “Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București” (UNSTPB). Aceasta urmează să fie înființată printr-o lege specială în Parlament. Va fi prima alianță de acest fel din țara noastră. De asemenea, alte 5 universități sunt în așteptare pentru a adera la această confederație.

A fost lansată aplicaţia ghişeul.ro!

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:03

 

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a lansat aplicaţia mobilă ghişeul.ro. Taxele, impozitele, amenzile pot fi plătite de pe telefon. La aplicaţia ghişeul.ro, utilizatorul are posibilitatea să se autentifice şi prin recunoaştere facială. 98% dintre municipii se regăsesc pe ghişeul.ro, iar românii au primit bine platforma ghişeul.ro. Cu aplicaţia mobilă însă, e şi mai simplu.

„Genul de zi pe care o voi ține minte. Am reușit să livrăm o nouă promisiune îndeplinită și să lansăm aplicația pentru mobil ghiseul.ro, care le va face viața mai ușoară multor milioane de români.

 

Ziua Internațională a Nonviolenței Școlare, marcată la Mioveni

Luni, 30 Ianuarie 2023 11:02

În fiecare an, pe 30 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a Nonviolenței Școlare, motiv pentru care, luni, începând cu ora 12.30, Primăria orașului Mioveni, prin Direcția de Asistență Socială, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Argeș, Poliția Locală Mioveni și alți parteneri, organizează o întâlnire tematică, interactivă, cu elevii instituțiilor de învățământ din Mioveni.

Acțiunea are loc în cadrul unei campanii de prevenire și informare cu privire la fenomenul violenței în școli și se va desfășura la Centrul Cultural Mioveni, în două serii, de la ora 12.30, respectiv ora 14.00.

Acţiune de curăţare a reţelei de canalizare în cartierul Banat

Luni, 30 Ianuarie 2023 10:31

 

În data de 27 ianuarie 2023 o echipă operaţională a societăţii Apă Canal 2000 SA a intervenit în cartierul Banat pentru curăţarea reţelei de canalizare. În dreptul bocului C16, din căminul de canalizare, au fost extrase materiale textile, deşeuri menajere, resturi alimentare şi alte materiale care împiedică scurgerea apelor şi funcţionarea necorespunzătoare a reţelei.

„Reiterăm îndemnul către cetăţeni de a nu mai arunca în toaletă sau în chiuvetă deșeuri destinate containerului de gunoi, altfel în sistemul de canalizare pot apărea blocaje care ne pot pune în pericol sănătatea. Mai mult, în condiţii de ploaie, aceste depuneri îngreunează preluarea şi transportul apelor pluviale ducând la inundarea carosabilului”, informează reprezentanții societăţii Apă Canal 2000 SA.

 

 

Federaţia Naţională a Părinţilor nu vrea examen de admitere la liceu!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 12:02

Noile legi ale Educaţiei au încins spiritele. Deşi promitea dezbateri şi transparenţă, ministrul Ligia Deca este acuzată că ţine la secret legile care vor schimba învăţământul din România. Adevăratele bătălii se dau în culise, unde şefa Educaţiei pare să asculte de cine trebuie. În realitate, nemulţumirile sunt diverse, iar în sistem se vorbeşte pe la colţuri că legile sunt făcute să favorizeze afacerile cu manuale, precum şi meditaţiile. Una dintre nemulţumiri, pe care Ligia Deca nu pare să o ia în seamă, este formulată de Federaţia Naţională a Părinţilor care cere ca elevii de clasa a VIII-a să susţină doar Evaluarea Naţională, nu şi examen de admitere pentru intrarea la liceele de prestigiu. De asemenea, nici Bacalaureatul nu scapă de criticile federaţiei.

 

Colegiul Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung – scrisoare deschisă către Iohannis pentru a nu desfiinţa specializarea „învăţător”!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:15

29 de licee pedagogice din toată ţara, printre care şi Colegiul Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel, au semnat o scrisoare deschisă către preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Ministerul Educaţiei, cu scopul de a împiedica desfiinţárea specializării „învăţător”. Potrivit proiectului de lege a învăţământului preuniversitar, semnat de ministrul Ligia Deca, liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători pentru prima dată de la înființarea acestora.

Potrivit Edupedu.ro, conținutul scrisorii deschise este următorul:

 

Campania de donare de sânge de la Câmpulung a fost de succes!

Marţi, 24 Ianuarie 2023 23:09

# PSD Argeș - reprezentare generoasă și inimoasă!

Televiziunea Digi 24 în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Consiliul Județean Argeș, Primăria Câmpulung Muscel și Centrul de Transfuzii Pitești au organizat o campanie de donare de sânge, pentru pacienții care au nevoie de acest medicament vital. Cea mai bună reprezentare au avut-o social democrații argeșeni, care s-au prezentat în bloc la donare. Felicitări!

O echipă numeroasă a PSD Argeș a fost prezentă la eveniment. Echipa a fost condusă de către Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, și de deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al PSD Argeș.

Sancţiuni aspre pentru şoferii care sunt prinşi că vorbesc la telefonul mobil

Marţi, 24 Ianuarie 2023 23:05

Anul 2023 aduce sancţiuni serioase pentru şoferii care sunt surprinşi că vorbesc la telefon în timpul deplasării. Potrivit noilor modificări ale Codului Rutier – se aplică suspendarea pentru 60 de zile a permisului, în loc de 30 de zile.

De asemenea, în acest an, valoarea punctului de amendă a fost îngheţată la 145 lei. Conform Antena3.ro, conducătorii auto care sunt prinşi că folosesc telefonul în timp ce conduc riscă amenzi cuprinse între patru şi opt puncte. În acest caz, amenda este cuprinsă între 580 şi 1.160 de lei.

Cu menţiunea că dacă amenda e plătită în 15 zile lucrătoare, suma va fi redusă la jumătate: 290, respectiv 580 lei, iar punctele punctele de penalizare se şterg după şase luni din momentul în care au fost primite.

 

Pagina 30 din 280

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea