Actualitate

Medicii de familie ar putea fi obligaţi să raporteze şoferii cu probleme psihice

Miercuri, 10 Aprilie 2024 09:33

 

Potrivit unui proiect de lege, medicii de familie ar putea fi obligaţi să trimită pacienții (conducători auto) la evaluare psihologică, în cazul în care constată că starea psihică le afectează capacitatea de a conduce. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre acest proiect.

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, este obligat să

 

 

Un nou medic șef la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești

Marţi, 09 Aprilie 2024 10:37

 

Dr. Liana Alexandra Ciocârlan va fi noul medic șef al secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești după ce aceasta a promovat examenul pentru ocuparea funcției.

Validarea rezultatului urmează să fie făcută în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș care se va desfășura pe 9 aprilie, de la ora 12:00. Dr. Liana Alexandra Ciocârlan urmează să se alăture, astfel, echipei SJU Pitești. Pe lângă acest subiect, consilierii județeni vor dezbate și alte proiecte de hotărâre, după cum urmează:

 

Avocatul Poporului îi cere ministrului Educaţiei să elimine pragul de 30% elevi per clasă pentru burse de merit și de reziliență!

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:39

 

# Cu această condiţie s-ar ajunge la situaţia în care toţi elevii unei clase vor primi burse

În acest an şcolar, peste 8000 de elevi cu medii de la 1 la 5 primesc burse de merit, graţie unui ordin al MEN care a fost făcut pe genunchi, între două cafele şi un coafor. Aşa a ajuns ministrul Ligia Deca să premieze analfabeţii şi să lase fără burse elevii cu medii mai mari de 9.00. Şi deci tot Ligia Deca a emis un alt ordin care vine să corecteze gafa din 2023. Dar şi aici sunt multe de spus…

 

 

Anunț al Casei Județene de Pensii Argeș

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:36

 

Pentru seria 5 din acest an, cu date de plecare în perioada 23 – 27.04.2024, au fost repartizate, la Casa de Pensii Argeș, un număr de 65 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Covasna, Olanesti, Geoagiu Bai, Moneasa și Pucioasa. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro

Eliberarea biletelor se face în perioada 5 – 23.04.2024, conform planificării care este anunțată telefonic fiecărui beneficiar.

Au ramas 20 de bilete pentru care nu au fost solicitări în stațiunile: Amara – 8 bilete, Covasna – 2 bilete, Bala – 2 bilete, Buzias – 2 bilete, Moneasa – 1 bilet, 1 Mai – 1 bilet si Pucioasa – 4 bilete.

 

Mioveni. A început acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali

Marţi, 09 Aprilie 2024 09:27

 

Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că a început și acțiunea de plantare de arbori și arbuști ornamentali, de diferite dimensiuni, pe bulevardul Dacia și în zona de picnic Făgetu.

Diferite specii au fost achiziționate, urmând să fie plantate în mai multe zone nou amenajate, sau în zone în care a fost înlăturată vegetația ce prezenta risc. Printre speciile ce vor înfrumuseța orașul din această primăvară. sunt menționate: azalee, forstitia, magnolia, pruni ornamentali, mesteacăn pletos sau gard viu.

 

 

Pagina 5 din 1119

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea