Generaţia de Aur a Literaturii Argeşene la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 11 Aprilie 2016 13:51

Miercuri, 6 aprilie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat un eveniment editorial deosebit, care i-a avut în prim-plan pe scriitorii care fac parte din Generaţia de Aur a Literaturii Argeşene: Steluţa Istrătescu, Mona Vâlceanu, Mihail Ghiţescu, Aurelia Corbeanu, Ilsi Sora. Cu acest prilej, au fost lansate lucrări reprezentative din creaţia scriitorilor argeşeni. S-a făcut lectură publică din creația fiecărui invitat, fiecare autor alegând fragmente pe care au dorit să le evidenţieze. La eveniment au fost prezenţi prieteni și studenți de la Facultatea de Jurnalism din Pitești.

Muzeul Goleşti, o Românie într-un sat! 35 de gospodării din toate zonele țării așteaptă să le fie trecut pragul

Luni, 11 Aprilie 2016 13:39

Al treilea muzeu din țară, Muzeul Golești, este o istorie în sine. O istorie a unei familii de excepție, care a contribuit covărșitor la dezvoltarea socială, economică și culturală a zonei și chiar a țării. Familia Golescu, căci despre ea este vorba, a participat ideologic și chiar financiar la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, prin marii bărbați de stat care s-au ridicat din acest neam. Mai târziu, în 1939, un alt bărbat de stat, Carol al-II-lea, avea să recunoască importanța domeniului și a actelor săvârşite aici întru iluminarea neamului, semnând decretul de înființare a Muzeului Dinicu Golescu. Acum, după 77 de ani, muzeul se află într-o continuă renovare, păstrându-și însă unicitatea rurală dar și pe cea nobiliară. Muzeul Golești este singurul muzeu de Viniticultură și Pomicultură din Europa, în aer liber.

 

Prozatorul George Rizescu a lansat volumul „Statui uşor fisurate” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 04 Aprilie 2016 21:43

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat miercuri, 30 martie 2016, de la ora 13.00, lansarea unui nou volume semnat de George Rizescu. Este vorba de romanul „Statui uşor fisurate”, apărută la Editura Tipo Moldova, Iaşi, 2015. La eveniment au fost prezenţi jurnalişti, oameni de cultură, politicieni, prietenii şi colegii lui George Rizescu. În deschiderea evenimentului a vorbit Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii.

Viorel Dan Năstase a lansat volumul „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri” la Biblioteca Judeţeană

Luni, 04 Aprilie 2016 21:40

Luni, 28 martie, la ora 17.30, în sala de conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat evenimentul de lansare a lucrării „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri” (Editura Paralela 45, 2016), autor Viorel Dan Năstase.
La eveniment au fost prezenţi foşti colegi, prieteni, actuali colegi de la Universitatea din Piteşti (el fiind prof. univ.dr. la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), dansatori pe care i-a format de-a lungul timpului.

 

Pianista Andreea Butnaru revine la Filarmonica Piteşti

Luni, 04 Aprilie 2016 21:39

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 aprilie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, primul concert simfonic al lunii cu pagini muzicale scrise de P.I. Ceaikovski şi A. Borodin.  Solista serii, pianista Andreea Butnaru, revine la Filarmonica Piteşti, alături de dirijorul Tiberiu Oprea şi orchestra simfonică a instituţiei. În program: Piotr Ilici Ceikovski - Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, op. 44, şi Alexander Borodin - Simfonia nr. 2 în si minor. Solourile Concertului lui Ceikovski sunt cântate, la vioară, de Mădălin Sandu, concertmaestrul Filarmonicii Piteşti, respectiv, la violoncel ,de Paul Oneci, şef partidă violoncel.

Adrian Vasiliu va lansa volumul „Dumnezei şi microbişti. Opt ani de scrieri de presă locală”

Luni, 04 Aprilie 2016 21:36

În ziua de 3 mai, de la ora 18.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş va organiza evenimentul de lansare a volumului „Dumnezei şi microbişti. Opt ani de scrieri de presă locală” (Editura Rotarexim, Piteşti, 2016). Adrian Vasiliu a lucrat o perioadă lungă de timp în presa argeşeană şi a avut o activitate publicistică foarte bogată. Volumul pe care-l va lansa este o culegere de texte scrise si publicate de el în diferite ziare. Cea mai consistenta secţiune a volumului este ultima, cea legata de săptămânalul „Atitudine în Argeş”. Subiectele abordate sunt diverse, dar în special legate de politică şi administraţie. Cartea cuprinde si fotografii realizate de Adrian Vasiliu cu diferite ocazii, de obicei la evenimente.Sabina Diacenco

 

Muzică şi poezie la sfârşit de martie la Filarmonica Piteşti

Luni, 28 Martie 2016 15:18

Filarmonica Piteşti încheie joi, 31 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, seria concertelor lunii martie cu un concert cameral susţinut de „Duo Cello Jaya”. Violonceliştilor Ella Bokor şi Mircea Marian li se alătură actriţa Ioana Flora, care va recita din propriile creaţii, şi soprana Veronica Anuşca. În program, lucrări semnate de: J. P. Barrière, S. Lee, J. B. Gross, J. Offenbach, C. Saint-Saëns, D. Poper şi Diana Gheorghiu. Recitalul de la Filarmonica Piteşti este inclus în turneul naţional desfăşurat în perioada 20 martie - 4 aprilie a.c. la Sibiu, Craiova, Târgu-Mureş, Sinaia, Braşov şi Bucureşti.

Prozatorul George Rizescu va lansa volumul „Statui uşor fisurate” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 28 Martie 2016 15:14

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş organizează miercuri, 30 martie 2016, de la ora 13.00, lansarea unui nou volume semnat de George Rizescu. Este vorba de romanul „Statui uşor fisurate”, apărută la Editura Tipo Moldova, Iaşi, 2015.
George Rizescu a debutat în anul 1982 cu proză scurtă satirică. A scris peste douăzeci şi cinci de texte-scenarii pentru „Unda veselă” la Radio şi a oferit texte satirice pentru efectuarea revelioanelor. A scris romanele satirice: „ŞARLATANII”, (Editura Porto-Franco, 1993) „ŞARLATANII sau IGOR SALVACHE-ROMANU şi Revoluţia”, (Editura

 

Expoziție inedită în holul Primăriei Mioveni

Luni, 28 Martie 2016 15:13

Începând cu 24 martie a.c., toți cei care vor să afle informaţii despre Cetatea Poienari sunt așteptați să viziteze parterul Primăriei Mioveni. Prin cele 19 panouri bogat ilustrate, cu informaţii aferente, expoziţia intenţionează să prezinte într-un mod atractiv şi agreabil nu numai monumentul în sine, ca un valoros exemplu de arhitectură militară şi rezidenţială medievală, ci şi spectaculosul cadru natural al cetăţii, peisaj de o frumuseţe răpitoare, dominat de contrastul puternic dintre vârfurile înalte ale Munţilor Făgăraş şi valea adâncă a râului Argeş. Panourile ilustrate vor fi expuse și pe parcursul “Săptămânii Altfel” (18 – 22 aprilie) – Porți deschise la Centrul Cultural Mioveni, ediția a II-a. Evenimentul este organizat de Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Argeş.

Expoziție inedită în holul Primăriei Mioveni

Luni, 28 Martie 2016 15:13

Începând cu 24 martie a.c., toți cei care vor să afle informaţii despre Cetatea Poienari sunt așteptați să viziteze parterul Primăriei Mioveni. Prin cele 19 panouri bogat ilustrate, cu informaţii aferente, expoziţia intenţionează să prezinte într-un mod atractiv şi agreabil nu numai monumentul în sine, ca un valoros exemplu de arhitectură militară şi rezidenţială medievală, ci şi spectaculosul cadru natural al cetăţii, peisaj de o frumuseţe răpitoare, dominat de contrastul puternic dintre vârfurile înalte ale Munţilor Făgăraş şi valea adâncă a râului Argeş. Panourile ilustrate vor fi expuse și pe parcursul “Săptămânii Altfel” (18 – 22 aprilie) – Porți deschise la Centrul Cultural Mioveni, ediția a II-a. Evenimentul este organizat de Primăria şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Argeş.

 

Întâlnire cu jurnalistul Nicolae Melinescu, la Biblioteca Judeţeană

Luni, 28 Martie 2016 15:10

Marţi, 22 martie, de la ora 13.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş l-a avut ca invitat special pe binecunoscutul om de televiziune Nicolae Melinescu, care a prezentat două volume de referinţă. Este vorba de „Deşertul de fier” şi „Nevoia de românism”.  La acest eveniment cultural au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe,  Adrian Buşu, reprezentant al Consiliului Judeţean Vâlcea, şi Dan Mărgărit, editorul cărţii „Nevoia de românism”, de la Editura Cetatea de Scaun.

Viorel Dan Năstase îşi va lansa volumul „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri”

Luni, 28 Martie 2016 15:09

# Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană
Luni, 28 martie, la ora 17.30, în sala de conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş vă invită la evenimentul de lansare a lucrării „Un dans, o clipă, un vis şi alte povestiri” (Editura Paralela 45, 2016), autor Dan Viorel Năstase.
«Într-o posibilă Istorie a dansului românesc, Viorel Dan Năstase va figura, cu certitudine, drept un nume de referinţă, fiind unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi

 

Antropologul Vintilă Mihăilescu a lansat două volume de referinţă la Biblioteca Judeţeană

Luni, 28 Martie 2016 15:07

Joi, 24 martie, de la ora 13.30, Biblioteca Judeţeană a organizat un eveniment editorial deosebit, care l-a avut ca invitat special pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta şi-a lansat două lucrări reprezentative pentru opera sa, apărute în anul 2015: „Ascultându-l pe Ivan” (Editura Vellant, Bucureşti) şi „Apologia pârleazului. O imagine a societăţii româneşti actuale” (Editura Polirom, Iaşi).  Din prezidiul evenimentului au făcut parte Octavian Mihail Sachelarie, Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş, şi bibliotecarul Marius Motreanu.

Biblioteca Judeţeană a sărbătorit Ziua Internațională a Francofoniei

Luni, 28 Martie 2016 15:05

La 20 martie 1970 au fost puse bazele Francofoniei instituționale, prin crearea la Niamey a Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică. În calitate de stat membru al Organizației Intrenaționale a Francofoniei, România a celebrat la data de 20 martie Ziua Internațională a Francofoniei.
Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, a organizat luni, 21 martie, de la ora 12.00, în holul bibliotecii,  vernisajul expoziției „Ziua Internațională a Francofoniei”. La acest vernisaj au vorbit Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Judeţene, Constantin Polexe,

 

”Cărțile copilăriei” - atelier de lectură interactivă la Mioveni

Luni, 28 Martie 2016 14:59

Joi, 7 aprilie 2016, începând cu ora 11.00, în sala mare a Centrului Cultural va avea loc lansarea Programului Național de Lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI”. Scopul acestuia este de a promova cititul de plăcere și accesul la volume de literatură pentru elevii din întreaga țară, indiferent de situația lor socială și financiară. Organizatorii își propun, prin intermediul unui atelier de lectură și donații de carte, promovarea lecturii în rândul elevilor de vârstă școlară mică (clasele I-IV). Invitatul special va fi Cornel Ilie (Vunk). Evenimentul este organizat de Editura „Curtea Vechea”, în parteneriat cu Automobile Dacia și Centrul Cultural Mioveni.

Cinematours Kids, prima caravană de filme pentru copii, va ajunge și la Mioveni

Luni, 28 Martie 2016 14:59

Micuţii din orașul Mioveni au privilegiul de a viziona gratuit un film proiectat special pentru ei, într-o caravană dedicată exclusiv copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani.
Astfel, sâmbătă, 2 aprilie a.c., ora 17.00, în sala de specatacole a Centrului Cultural Mioveni va avea loc proiecţia filmului “ULTIMUL TROL” (2010), Norvegia, Regia: Pjotr Sapegin. Proiecție este titrată în limba română și tradusă live. Proiectul CINEMATOUR KIDS se desfașoară în cadrul Programului ‚PROMOVAREA DIVERSITĂȚII ÎN CULTURA ȘI ARTĂ ÎN CADRUL PATRIMONIULUI CULTURAL EUROPEAN’ şi este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.
Organizatori: CINEMATOUR KIDS şi Centrul Cultural Mioveni.

 

98 de ani de la unirea Basarabiei cu Vechiul Regat

Luni, 28 Martie 2016 14:45

Centrul de Cultură  “Brătianu” a organizat în data de 24 martie 2016, orele 1400, la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești o  întâlnire cu elevii clasei a VIII- a. Întâlnirea a avut ca scop marcarea  a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu Vechiul Regat.  În acest scop, am explicat copiilor etapele desfășurării Primului Război Mondial, termenul de autodeterminare, principiu care a stat la baza realizării unirii,  apoi etapele realizării unirii Basarabiei cu Vechiul Regat.
Actul Unirii cu Basarabia, votat de Sfatul Ţării la 27 martie 1918, stipula că ,,Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre,

Mânăstirea de piatră din Corbi, pe cale să se surpe

Luni, 28 Martie 2016 08:46

# Sfâșietor: localnicii se opun SALVĂRII unicului schit rupestru din țară!

Capadocia (Turcia) este renumită pentru bisericile rupestre, săpate în stâncă, lăcașuri ce atrag vizitatori din toate colțurile lumii, prin aerul ancestral pe care îl emană. Coborâte parcă din alte timpuri, aceste mostre de civilizație milenară își au corespondent și în Argeș: biserica Corbii de Piatră. Situată în zona de nord a județului, misterioasa mânăstire a fost dată uitării, nefiind pusă în valoare pentru turiști.

 

„Din păcate, resursa umană stagnează. Cred că în instituţiile de cultură este nevoie de oameni de specialitate, dar din păcate nu-i găsim”

Luni, 21 Martie 2016 23:38

# Interviu cu Sorin Mazilescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi  Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş

Este pasionat încă din liceu de tradiţiile argeşene şi a realizat sute de emisiuni culturale la televiziunile locale. În 2009, proaspătul „doctor în folclor” a fost numit director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, unde şi-a continuat proiectele începute alături de Adrian Sămărescu, actualul preşedinte al Asociaţiei Folcloriştilor Argeşeni.

Solist piteştean şi dirijor femeie la Filarmonica Piteşti

Luni, 21 Martie 2016 23:34

Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 martie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un nou concert simfonic. Dirijoarea din Spania, Silvia Olivero Anarte, revine la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, violonistul Marius Gheorghe fiind în premieră pe scena Filarmonicii Piteşti. În program: Johannes Brahms - Concert pentru vioară în re major, op 77, şi  Robert Schumann - Simfonia nr. 4 în Re minor, op. 120.           
Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul natal Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în

 

Pagina 76 din 129

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea