Curs inedit la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”. Argeşencele învaţă cum să brodeze o ie românească

Luni, 15 Februarie 2016 22:32

Începând din luna ianuarie a acestui an, la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeș, se desfăşoară o activitate inedită- „Meşteşuguri uitate – Cusături tradiționale românești, ia românească”. Cursul este, de fapt, un atelier creativ și de iniţiere în confecţionarea iei româneşti și este susţinut de bibliotecarele Lucreţia Picui şi Gabriela Tomescu de la Secţia Colecţii Speciale din cadrul bibliotecii. Pentru a afla mai multe lucruri despre acest curs, am vorbit cu Lucreţia Picui, expert în carte veche și bibliofilie, o bibliotecară creativă, cu spirit de iniţiativă, care a  reuşit să-şi lase amprenta personală în organizarea bibliotecii:

Medalion Ceaikovski la Filarmonica Pitești

Luni, 15 Februarie 2016 14:50

Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic dedicat lui Ceaikovski. Dirijorul Valentin Doni şi pianistul Vlad Dimulescu revin alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Piotr Ilici Ceaikovski - Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în si bemol minor şi Simfonia nr. 4 în fa minor. 
Dirijor permanent al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, Valentin Doni a absolvit Institutul de Arte „G Musicescu” din Chişinău, secţiile dirijat orchestră de muzică populară,

 

Abonamente pe trei luni la Filarmonica Piteşti

Luni, 15 Februarie 2016 14:50

Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând cu 9 februarie a.c., la sediul său, din Piteşti, Strada Craiovei, nr. 2, Casa Cărţii, etajul II, abonamente pentru perioada 11 februarie - 1 mai 2016. Preţul unui abonament este 90 de lei, la categoria A, respectiv, 60 de lei, la categoria B, incluzând 12 concerte. Preţul unui bilet rămâne acelaşi, respectiv 20 de lei, sau 15 lei, în funcţie de categoria locului. Elevii, studenţii şi pensionarii au reducere.

Dansatorii din Mioveni au ajuns în China

Luni, 15 Februarie 2016 14:48

Ansamblul „Plai de dor“, pregătit de coregraful Cătălin Oancea participa în perioada 8 - 13 februarie a.c. la “2016 Beijing Chaoyang International Spring Festival” în China. Evenimentul este unul dintre cele mai mari organizate anual la Beijing și marchează anul nou chinezesc. Cei 16 dansatori vor avea câte două spectacole pe zi în parcul Chaoyang, situat în estul capitalei chineze.

 

Cursuri gratuite de percuție și teorie muzicală la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 15 Februarie 2016 14:46

Centrul Cultural Mioveni organizează cursuri gratuite de percuție și teorie muzicală pentru începători și avansați. Înscrierile vor avea loc la sediul instituţiei, începând cu data de 8 februarie a.c., între orele 08.00 - 20.00. Actele necesare pentru înscriere: copie după certificatul de naștere al copilului (minorului) și copie după buletinul sau cartea de identitate a părintelui. Vârsta minimă pentru înscriere este de 6 ani. Relații suplimentare puteți obține la numărul de telefon și fax 0348.445.856.

Nicolae Onu, artistul popular care reuşeşte să realizeze obiecte de artă chiar şi din rămăşiţele animalelor

Luni, 08 Februarie 2016 14:52

Multă lume nu îl cunoaşte pe Nicolae Onu, aşa cum de pildă îl cunoaşte pe fratele său, părintele Onu de la Biserica Mavrodolu din Piteşti. Povestea de viaţă a lui Nicolae Onu este una deosebită, pentru că poate reprezenta o sursă de inspiraţie pentru multe persoane care, la un moment dat în viaţa lor, s-au aflat în dificultate.  Aşadar să începem cu începutul: Nicolae Onu s-a născut pe 28.04.1960, în Piteşti. A absolvit Şcoala Generală nr. 8; doi ani a studiat la Liceul Industrial nr. 1, Şcoala Profesională Ştefăneşti. A lucrat la fabrica de micromotoare CPL Regotrans. În anul 1999 a vrut să se înscrie la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” din Piteşti, însă, după cum spune el, „a renunţat la idee, pentru că altfel nu ar mai fi fost original.”

 

Concert simfonic extraordinar cu dirijor şi solişti internaţionali

Luni, 08 Februarie 2016 14:46

Filarmonica Piteşti organizează joi, 11 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, primul concert simfonic extraordinar din noul an. Dirijorul Theo Wolters şi violoncelistul cubanez Mackim Fernandez Samodaiev revin alături de orchestra simfonică a instituţiei, violonistul sud-coreean Edwin Kim fiind în premieră la Piteşti. În program: Johannes Brahms - Concert pentru vioară, violoncel şi orchestră în la minor, op. 102, şi Antonin Dvořák - Simfonia nr. 9 în mi minor, op. 95, Din lumea nouă.

Doru Viorel Ursu a lansat volumul „Poker cu măşti” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 08 Februarie 2016 14:43

Joi, 4 februarie, de la ora 13.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat evenimentul de lansare a volumului „Poker cu măşti” (Editura Creative Publishing, Bucureşti, 2015), scris de Doru Viorel Ursu, fostul ministru de interne în guvernul Petre Roman.
Doru Viorel Ursu a fost însoţit la Biblioteca Judeţeană Argeş de avocatul Ana Maria Cristina Săndulescu, care a prezentat câteva detalii despre scrierea acestei cărţi: „Această lansare este de fapt un dialog cu publicul prezent la eveniment despre rolul şi rostul ţării noastre în viaţa internaţională. Cartea vă invită la o reflecţie şi trage

 

Anul Nou Chinezesc, sărbătorit la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 08 Februarie 2016 14:41

Cu ocazia Noului An Chinezesc, Asociația CHINARO şi Institutul Confucius din Sibiu, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș și al autorităților publice locale, organizează, în perioada 3-13  februarie, în holul bibliotecii, expoziția „Anul Nou Chinezesc”, ce cuprinde cărţi, albume, reviste şi simboluri chinezeşti. 
La deschiderea expoziției, care a avut loc miercuri, 3 februarie, de la ora 13.00, au fost prezenți reprezentantele Asociaţiei CHINARO – Monica Oproiu şi Alexandra Voica, vicepreședinţii Consiliului Județean ”Dinicu Golescu” Argeș, Dorin Mărăşoiu şi Constantin Polexe, Song Shaufeng, preşedintele Institutului Confucius din Sibiu,

Exponatul lunii februarie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 08 Februarie 2016 14:40

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna februarie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie interesantă Nyctereutes procyonoides Gray, 1834 (câine enot, bursuc de baltă, bursuc bărbos, câine raton).
Numele de câine enot, care s-a generalizat atât în literatura de specialitate, cât şi în rândul populaţiei (H. Almăşan, 1953), provine din limba rusă, de la “enotovidnaia sabaka”. Dobrogenii l-au numit „bursuc de baltă” sau „bursuc bărbos” (Murariu şi Munteanu, 2005), denumiri legate de habitatul său preferat, respectiv de aspectul

 

Nelu Ploieșteanu - spectacol la Mioveni

Luni, 08 Februarie 2016 14:32

Duminică, 21 februarie a.c., de la  ora 18.00, în sala mare a Centrului Cultural Mioveni, va avea loc un spectacol al îndrăgitului interpret de muzică lăutarească şi de petrecere, Nelu Ploieșteanu.  Acesta va fi însoţit de taraful său, iar concertul marchează 65 de ani de viață și 50 de activitate profesională. Biletele vor fi puse în vânzare de marți, 9 februarie, a.c., la sediul Centrului Cultural Mioveni (parter), iar  prețul unuia este de 50 lei. Evenimentul  este organizat cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei  şi Centrului Cultural Mioveni.

”Dacă studiezi intensiv această limbă, reuşeşti şi după trei ani să scrii, să citeşti şi să vorbeşti în limba chineză”

Luni, 01 Februarie 2016 14:21

# Interviu cu Li Caiyue, profesoara care predă cursul gratuit de limba chineză la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu”

Începând din data de 03.11.2015, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, se desfășoară cursurile de Limbă și Cultură Chineză, cursuri ce sunt organizate de Asociația ChinaRo în parteneriat cu Institutul Confucius din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu și cu sprijinul Bibliotecii Județene Argeș. Cursurile sunt susținute de Li Caiyue, profesoară de origine chineză,  cu o experiență de peste 5 ani în predarea limbii chineze în România, la Sibiu, unde s-a remarcat prin rezultatele excepționale

 

George Baciu a lansat un nou volum de versuri intitulat „Poeme legănate-n palmă”

Luni, 01 Februarie 2016 14:19

# Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană Argeş

Joi, 28 ianuarie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului de poezii „Poeme legănate-n palmă” (Editura Tiparg, Piteşti, 2015), autor poetul-profesor de la Domneşti, George Baciu
Despre noul volum de poezii scris de George Baciu au vorbit poeta Denisa Popescu, prof. Allora Albulescu, prof. Catrinel Popescu, prof. Lucian Costache şi primarul

Doru Viorel Ursu va lansa volumul „Poker cu măşti” la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 01 Februarie 2016 14:18

Joi, 4 februarie, de la ora 13.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită la evenimentul de lansare a volumului „Poker cu măşti” (Editura Creative Publishing, Bucureşti, 2015), scris de Doru Viorel Ursu, fostul ministru de interne în guvernul Petre Roman.
Pe coperta verso a acestei cărţi, Doru Viorel Ursu scrie: „Pentru cei morţi fără vină. România arde. La propriu. O mistuie suprema umilinţă de a fi ajuns, Ţara şi comorile ei, în primul rând oamenii, miza unui neruşinat joc de poker. Tragedia de vineri, 30 octombrie 2015, de la clubul Colectiv, cu zeci de morţi şi sute de răniţi, e doar o levată.

 

Festivităţi dedicate Anului Nou Chinezesc la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 01 Februarie 2016 14:16

Cu ocazia sărbătoririi Anului Nou Chinezesc, Asociația China.Ro în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează în data de 3 februarie 2016, ora 13.00, în holul bibliotecii, o expoziție de cărți, fotografii și simboluri chinezești, precum și un moment artistic susținut de un grup de elevi de la Liceul de Artă din Deva.

„Mica Unire”, marcată la Mioveni

Luni, 01 Februarie 2016 14:15

La Mioveni, “Mica Unire” a fost  marcată luni, 25 ianuarie a.c., începând cu ora 14.00, în sala de spectacol a Centrului Cultural Educativ Mioveni.
Evenimentul a fost deschis cu intonarea Imnului României, interpretat de Denisa Iliuță, la pian, moment urmat de vernisarea expozițiilor de fotografie, desen și hărți vechi.
Elevii din Mioveni au  prezentat referate pe tema Unirii Principatelor Române, după care programul a continuat cu momente artistice susținute de cursanții Centrului Cultural Mioveni (Clubul Veseliei, prof. Ionuț Vlad, Ansamblul „Mugurașii Mioveniului", coregraf Ion Horobeanu, Ansamblul „Dorulețul" și solista Izabel Cristescu).

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni

Luni, 01 Februarie 2016 14:08

Continuăm acest serial, purtând semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa, inaugurat, de publicaţia noastră, în săptămâna 11-17 ianuarie 2016, atunci când am oferit cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D. Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş. Precizăm ideea că, prezentarea unor personalităţi, o dată pe lună, prin Atitudine în Argeş, se raportează la trei criterii distincte: ziua lor de naştere, faptele perene, care le definesc activitatea antumă, consemnarea în Enciclopedia Argeşului şi Muscelului, postată pe www.atitudineinarges.ro.

”Concert pentru doi corni”, la Filarmonica Piteşti

Luni, 01 Februarie 2016 14:07

Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, primul concert simfonic al lunii. Dirijorul Tiberiu Oprea şi corniştii  Petrea Gîscă şi Mihai Sîrbu revin alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Henry Purcell - Suita Abdelazer, Georg Philipp Telemann - Concertul pentru 2 corni, cembalo şi orchestră de coarde în Mi bemol major şi Wolgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 40 în sol major.

 

Expoziţie temporară la Muzeul Județean Argeș - „Cetatea Poienari între istorie și legendă”

Luni, 01 Februarie 2016 14:06

Muzeul Județean Argeș, în colaborare cu Muzeul Municipal Curtea de Argeș a organizat miercuri, 27 ianuarie 2017, în sala multifuncțională a Muzeului Municipal din Curtea de Argeș,  expoziția „Cetatea Poienari între istorie și legendă".
Prin această expoziţie temporară de panouri ilustrate, Muzeul Judeţean Argeş intenţionează promovarea în rândurile publicului larg a uneia dintre cele mai spectaculoase fortificaţii medievale din România: Cetatea Poienari.

Număr record de vizitatori la Muzeul județean Argeș

Luni, 01 Februarie 2016 14:05

Anul 2015 a fost, pentru Muzeul Județean Argeș, unul plin, care i-a adus un număr record de vizitatori. Nu mai puțin de 110.146 vizitatori i-au trecut pragul.
Această creștere este rodul proiectelor de succes organizate în această perioadă de muzeul argeșean și a echipei manageriale conduse de lect. univ.dr. Cornel Popescu.
Desigur, Muzeul Județean Argeș va încerca să depășeașcă în anul 2016 succesul înregistrat în 2015.

 

Pagina 78 din 128

«ÎnceputAnterior71727374757677787980UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea