Biblioteca Județeană Argeș a organizat un medalion dedicat lui Artur Silvestri

Luni, 14 Decembrie 2015 00:00

Miercuri, 9 decembrie, la ora 13.00, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, în parteneriat cu Asociația Română pentru Patrimoniu, Fundația "Artur Silvestri" și Editura Carpathia, a organizat un medalion dedicat lui Artur Silvestri (n. 19 martie 1953, București – d. 30 noiembrie 2008, Viena).
Invitații speciali ai acestui eveniment au fost sociologul Teodora Mîndru (sora soției lui Artur Silvestri, scriitoarea Maria Brăescu), coordonatoarea Asociației Române și directorul Editurii Carpathia, și eminescologul Nicolae Georgescu.

Exponatul lunii decembrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 07 Decembrie 2015 14:49

Muzeul Judeţean Argeş prezintă în luna decembrie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, Geoda de citrin.  Geodele sunt adevărate fenomene ale naturii, misterioase modelări ale pământului de formă sferică sau alungită, din rocă, care conţin în interior o scobitură (cavitate) căptuşită cu cristale dispuse cu vârful spre interior. Fiecare geodă este unică în compoziţie şi mărime, iar formaţiunile de cristale din interiorul său au forme şi culori diferite.  Numele provine din grecescul geoides care înseamnă plăcerea pământului.

 

Scriitorul Marin Ioniță își va lansa un nou volum la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 07 Decembrie 2015 14:33

Joi, 10 decembrie  2015, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează lansarea volumului „Drumul dinozaurului” (Editura Tiparg, Pitești, 2015), autor Marin Ioniță.
«Împreună cu „Kiseleff 10 – Fabrica de scriitori” și „Nu trageți în dinozauri”, la care se adaugă „Mireasa neagră”, volumul de față face parte dintr-un ciclu de formare/inițiere a unui personaj în perioada cea mai zbuciumată a istoriei noastre. Copilăria, adolescența și primii ani ai maturității, sub influența și presiunea a trei forțe antagoniste, aflate

Prof. univ. dr. habil. Gheorghe Săvoiu își va lansa cartea conținând prima teză de abilitare a unui argeșean în domeniul statisticii economice

Luni, 07 Decembrie 2015 14:33

Joi, 10 decembrie 2015, la ora 14.00, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș și Universitatea din Pitești vă invită la evenimentul de lansare a primei teze de abilitare din domeniul statisticii economice, intitulată „Statistical Thinking. The Contribution of Its Research Methods and Models to Modern Trans-, Inter- and Multi-Disciplinarity”, autor prof. univ.dr. habil. Gheorghe Săvoiu de la Facutatea de Șiințe Economice.
Această lucrare reprezintă o noutate în Argeș, fiind prima teză de abilitare publicată în limba engleză în domeniul statisticii economice. Teza și implicit cartea, încununează, în fapt, activitatea unui cadru didactic pe parcursul unei vieți și conferă autorului calitatea de conducător de doctorat în domeniul economic, cu precădere în acela al

 

„Trăistuța cu povești” a ajuns la Coșești

Luni, 07 Decembrie 2015 14:31

Joi, 3 decembrie 2015, de la ora 11.00, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (Filiala Argeș) din cadrul Bibliotecii Județene Argeș, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iordache Păncescu” Coșești au organizat activitatea intitulată „Trăistuța cu povești”, care a avut ca scop promovarea lecturii, dezvoltarea plăcerii de a citi și stimularea creativității. Activitatea a avut loc în cadrul Bibliotecii Comunale Coșești.
Elevii claselor I-IV, coordonați de profesorii Carmen și Dan Manolache şi de bibliotecara Ramona Mincă, au fost împărțiți pe trei echipe  - Albinuţele, Buburuzele şi Fluturaşii-,

Dr. Pavel Chirilă va susține conferința „Familia creștină azi”

Luni, 07 Decembrie 2015 14:30

Asociația DML Grup România, Școala Gimnazială de Excelență ”Sfânta Muceniță Filoteea” Pitești și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează sâmbătă, 12 decembrie 2015, la ora 17.00, în sala de conferințe a bibliotecii, conferința intitulată „Familia creștină azi”. Născut la Slatina Nera şi ajuns un doctor de renume, ce s-a impus în lupta cu cancerul, Pavel Chirilă a ales să ducă lupta cu acest „prieten al morţii“ acasă, la Slatina Nera. Ctitorul mânăstirii de aici, doctorul a plănuit să ridice şi prima clinică de recuperare oncologică, tot pe aceste locuri. După construcţia mânăstirii, sătenii spun că parcă locul cu pricina ar fi invadat de îngeri. Îngeri cu ajutorul cărora doctorul Chirilă vrea să redea speranţa de viaţă bolnavilor de cancer, cu predilecţie celor care au aflat că au această boală.
Sabina BUSUIOC

 

Programul Work and Travel - o experiență de neuitat pentru tinerii studenți

Luni, 07 Decembrie 2015 14:29

Dacă vrei să-ți petreci o vară de neuitat în SUA, dacă vrei să vezi pe propria piele cum este viața de cealaltă parte a oceanului, vino miercuri, 9 decembrie, la ora 18.00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș să afli mai multe lucruri despre programul Work and Travel, care-ți permite să muncești și să călătorești în SUA. Tinerii studenți care visează ca într-o zi să trăiască visul american prin programul Work and Travel și care vor să afle informații despre modul în care se poate accesa acest program, trebuie să vină la bibliotecă să participe la o sesiune de prezentare a programului, care va fi susținută de către Moika de Salas, reprezentanta Fundației Compartir, și de către  bibliotecarul-trainer Marius Motreanu.

1 Decembrie - Ziua Națională a României - la Muzeul Județean Argeș

Luni, 07 Decembrie 2015 14:28

În cadrul Muzeului Județean Argeș împreună cu managerul Prof. univ. dr. Popescu Cornel  s-a sărbătorit simbolul solidarităţii naţionale,1 decembrie-Ziua Națională a României, prilej pentru a privi cu emoţie către reperele care ne-au marcat de-a lungul timpului identitatea noastră naţională: cultura şi spiritualitatea.
Pentru că fiecare generație își trăiește timpul ei și depinde de oportunitătile care ii sunt oferite ,la frumosul eveniment au fost alături de Valentina Alina Din, interpret si compozitor muzică folk Emeric Imre; violonist Grațiela Marineață (Graziella); grupul de  dansuri populare (pariticipanții de la Expo-Milano), ai Casei de Cultura” Adriana

 

Medalion Artur Silvestri la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 07 Decembrie 2015 14:27

Miercuri, 9 decembrie 2015, la ora 13.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Asociația Română pentru Patrimoniu, Fundația ”Artur Silvestri” și Editura Carpathia vă invită să participați la „Medalionul Artur Silvestri” (n. 19 martie 1953, București – d. 30 noiembrie 2008, Viena).
Programul evenimentului o să includă lansarea lucrării „Critica prozei” (în trei volume), scrisă de Artur Silvestri, și vizionarea filmului documentar „Artur Silvestri în lumina eternității”. Invitatul special al acestui eveniment este  sociologul Teodora Mîndru (sora soției lui Artur Silvestri, scriitoarea Maria Brăescu), coordonatoarea Asociației

Analia Selis şi tangoul simfonic la Filarmonica Piteşti

Luni, 07 Decembrie 2015 14:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 decembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic al lunii. Dirijorul József Horváth, pianistul argentinian Mariano Castro şi solista Analia Selis sunt pentru prima oară în această formulă  alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: tangouri, valsuri şi milonga argentiniene, alături de celebre tangouri româneşti. Aranjamentele pentru orchestră sunt semnate de Mariano Castro.

 

”Te uită cum ninge, decembre!”, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti

Luni, 07 Decembrie 2015 14:24

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada  7 – 18 decembrie 2015, ediţia a V-a a programului educaţional pentru grădiniţe şi şcoli, sub genericul  ”Te uită cum ninge, decembre!”
În cadrul acestuia, se vor desfăşura două ateliere de meşteşuguri tradiţionale: ”Masca populară” şi ”Decoraţiuni pentru  bradul de Crăciun”, coordonate de restauratoarea Malvine Mocenco. De asemenea, între 15 și 18 decembrie, se va desfășura manifestarea tradițională de colinde ”Deschide ușa creștine!”, eveniment aflat la a XI-a ediție. 

Filarmonica Pitești - Invitaţie la vals

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează miercuri, 25 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul cameral Invitaţie la vals (Pian la patru mâini), susţinut de pianiştii Roxana Gheorghiu şi Valentin Gheorghiu. În program: Fr. Schubert - Vals în La bemol major, pentru pian la patru mâini, op.9,  Rondo în Re major, D.608 şi Marş caracteristic nr. 1, în Do major, op. 121, Chopin - Vals, op. 34, nr. 2, în la minor, Antonín Dvořák - Două dansuri slave, op. 72, Serghei Rachmaninov -

 

Dublu eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Joi, 26 noiembrie, la ora 17.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș vă invită la un dublu eveniment editorial: lansarea volumului de poezie „Să mergi călare. Să întinzi arcul. Să spui adevărul”, autoare Cristina Onofre, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Argeș, și, respectiv, a volumului de eseuri „Drumul liber mijlociu sau povestea celor XXI de întruchipări ale realului formativ”, autor Titus Maxus.
A debutat în revista “Luceafărul”, în 1992. În 1993 i-a apărut primul volum de versuri, intitulat “Pavilionul de ceai”, la Editura Exas. Cel de-al doilea volum de versuri i-a fost publicat la aceeaşi editură, în 1994, numindu-se “Între vitralii”. În 2002 a văzut lumina tiparului “Poema ‘naltei domnişoare”, la Editura Tipoart, cu un cuvânt înainte de

Epigramistul Constantin Mîndruță a lansat un nou volum de versuri la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 17.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș, a fost lansat volumul de versuri „Calendarul sufletului meu” (Editura Singur, Târgoviște, 2015), semnat de poetul și epigramistul Constantin Mîndruță.
În cadrul evenimentului, au vorbit și au recitat poezii din acest volum poeta Denisa Popescu, prof. Catrinel Popescu, prof. Cornelia Ghinea, prof. Allora Albulescu, prof. Renata Alexe, prof. Constantin Vărășcanu și prof. Mihail Ghițescu.

 

Curs de formare pe tema comunicării eficiente la Centrul Europe Direct Argeș

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

La jumătatea lunii noiembrie, Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un curs de formare dedicat multiplicatorilor de informație europeană din județul Argeș, intitulat ”Europa în slujba cetățenilor”.
Obiectivul principal al cursului a fost eficientizarea comunicării cu cetățenii în scopul unei mai bune diseminări a informației europene și a culegerii și transmiterii feed-back-ului. 

Expoziţie despre Laureaţii Premiului Nobel pentru Literatură la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

În perioada 16-30 noiembrie 2015, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş organizează expoziţia „Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură”, care cuprinde cărţi şi reviste din colecţiile de documente ale bibliotecii.
Premiul Nobel pentru Literatură este acordat anual unui autor din orice ţară care, cu cuvintele lui Alfred Nobel, a produs „cea mai remarcabilă lucrare într-o tendinţă idealistică”. Opera în acest caz se referă, în general, la opera autorului ca un tot, nu la o lucrare individuală, deşi lucrările individuale sunt uneori citate în decernări.

 

Biblioteca Comunală Săpata a devenit Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

Miercuri, 18 noiembrie 2015, la ora 13.00, Consiliul Local Săpata, Primăria Săpata și Biblioteca Comunală ”Artur Silvestri” Săpata, județul Argeș, în colaborare cu Asociația Română pentru Patrimoniu, Fundația Artur Silvestri și Editura Carpathia au organizat Medalionul Comemorativ ”Artur Silvestri”  (n. 19 martie 1953 – d. 30 noiembrie 2008, Viena).

Ucenicul vrăjitor se întoarce la Filarmonica Piteşti

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

După succesul repurtat în 19 noiembrie a.c, Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou spectacol susţinut de acorul Radu Gheorghe şi orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Ucenicul vrăjitor se întoarce la Filarmonica Piteşti!
La acest concert abonamentele nu sunt valabile. Preţul unui bilet este 20 de lei, sau 15 lei, în funcţie de categoria locului. Elevii au reducere 75%, iar studenţii, pensionarii şi persoanle cu handicap uşor, 50%.

 

În perioada 20 - 25 noiembrie se desfășoară Festivalul Internaționale al Teatrului de Studio - Ediția a XIX-a

Luni, 23 Noiembrie 2015 00:00

# 23 noiembrie
- ora 17.00 - Teatrul „Istref Begolli” Kosovo - „Diabolic minds”, de Blerim Haxhiaj, regia artistică Elmaze Nura (Sala mare)
- ora 19.00 - Teatrul „Ariel” Rm. Vâlcea - „Ghidul sinucigașului”, scenariul și regia: Iulian Margu (Sala Studio)

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a sărbătorit 135 de ani de lectură publică

Luni, 16 Noiembrie 2015 00:00

Joi, 12 noiembrie 2015, a fost o zi deosebită pentru Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș. Împlinirea a 135 de ani de lectură publică a fost un motiv de sărbătoare pentru iubitorii de carte și pentru angajații instituției. Cu acest prilej, au fost organizate o serie de evenimente menite să evidențieze rolul bibliotecilor publice în societatea actuală și  importanța culturii în viața oamenilor.
Evenimentul care a abordat rolul și locul bibliotecilor publice în contextul erei informaționale a fost Simpozionul Național „Informare și comunicare –

 

Pagina 81 din 128

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea