Arc peste timp, în zilele Festivalului ”Enescu”

Luni, 07 Septembrie 2015 12:23

# Interviu acordat de dirijorul Marc Soustrot profesorului Petre  Popa, în urmă cu 36 de ani.

Marc SOUSTROT (Franţa): ”ATUNCI CÂND INTERPRETĂM MUZICĂ SIMFONICĂ ROMÂNEASCĂ, NE RAPORTĂM LA VALOAREA LUI GEORGE ENESCU”
Miercuri, 12 septembrie 1979, Teatrul Alexandru Davila, din Piteşti, a găzduit concertul extraordinar, susţinut de Orchestra Filarmonică Val de Loire (Franţa), eveniment integrat turneului desfăşurat, în mai multe centre urbane româneşti, sub egida Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste. După

”Interviuri nonconformiste de pe patru continente” - autor prof. univ. dr. Petre Popa

Luni, 07 Septembrie 2015 11:43

# Eveniment editorial, pe site-ul www.atitudineinarges.ro

Vă invităm să vizitați site-ul săptămânalului nostru, www.atitudineinarges.ro,  unde am postat, în totalitate, cartea inițiatorului Enciclopediei Argeșului și Muscelului, universitarul Petre Popa, intitulată sugestiv ”Interviuri nonconformiste de pe patru continente”.
Volumul cuprinde 50 de convorbiri, realizate în perioada 1968-2015, cu personalități din Africa, America de Sud, Asia, Europa, conținutul dialogurilor

 

S-a prelungit perioada de înscriere la Festivalul ”Laleaua de Aur” - categoria junior

Luni, 31 August 2015 22:33

În perioada 14 – 16 octombrie la Mioveni va avea loc Festivalul -concurs Național de Muzică Ușoară “Laleaua de Aur”, competiție ajunsă la ediția a IX-a și găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia”.
Concurenții trebuie să aibă vârste între 6 și 25 de ani, de aceea festivalul va fi împărțit în două secțiuni: Laleaua de Aur Junior – prima zi de concurs, miercuri 14 octombrie  (pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani) și Laleaua de Aur – a doua zi de concurs, joi, 15 octombrie  (pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani).

Se pun în vânzare noile abonamente la Filarmonica Pitești

Luni, 31 August 2015 22:32

Începând de marţi, 1 septembrie a. c., Filarmonica Piteşti pune în vânzare, la sediul social din strada Craiovei nr. 2,  Casa Cărţii, etajul II, abonamentele pentru lunile septembrie-decembrie 2015 din stagiunea a noua, 2015-2016.
Conform  H.C.L. nr. 242/9 iulie a. c., preţurile abonamentelor noii stagiuni a instituţiei de concerte din subordinea Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Piteşti sunt următoarele: categoria A - 100 de lei, categoria B - 70 de lei. Și preţul biletelor a rămas acelaşi ca în stagiunile precedente: la categoria A un bilet este de 20 de lei, iar la categoria B, 15 lei. Un bilet la un concert extraordinar poate fi procurat cu 50 de lei, la categoria A, şi cu 30 de lei la categoria B. Un bilet pentru concert educativ este 5 lei.

 

Parada modei internaționale la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 31 August 2015 22:26

Joi, 27 august, frumusețea robustă și colorată a portului popular și-a dat mâna cu eleganța minimalistă a designului vestimentar contemporan, la prima ediție a Festivalului ”Muntenia Fashion Days”.
Desfășurată în aer liber, pe treptele Bibliotecii Județene Argeș, dinaintea unui public zâmbitor, parada modei a reunit copii, adolescenți și tineri din România, Ungaria, Maroc, Vietnam, India, Irak și Turcia. Valeria Coman, inima și creierul evenimentului, a decis să plaseze scenariul acestei seri dintâi de festival în contextul raporturilor deschise, astăzi mai mult decât oricând altcândva, dintre locuitorii planetei. Să cunoști obiceiurile lumii, să le înțelegi și să devii, la rândul tău, parte din universul de semne și simboluri ale celuilalt, contribuind la reconfigurarea permanentă a perspectivei, ține de frumusețea subtilă a existenței omenești. Așa se face că punctul culminant al primei seri de festival l-a reprezentat împodobitul miresei, obicei de nuntă specific zonei noastre, aplaudat de toți cei de față.

Palmaresul evenimentelor culturale ale Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș în prima parte a anului 2015

Luni, 31 August 2015 22:22

Bibliotecile sunt, prin excelență, un loc al culturii și trebuie să fie atât un depozit cultural, cât și un promotor al valorilor culturale în spațiul comunității locale.
Prin serviciile pe care le pune la dispoziție, servicii ce traduc funcțiile și misiunea sa, o bibliotecă publică modernă este, deopotrivă, un spațiu info-documentar dedicat publicului larg, școlar, universitar, academic, și un spațiu cultural, dedicat petrecerii timpului liber și manifestării relațiilor societale, în general.

 

Omagiu lui Vasile Alecsandri la 125 de ani de la trecerea în neființă

Luni, 24 August 2015 14:41

Pe maluri verzi, frumoase, de râuri limpezite,
Stau sufletele blânde, iubinde, fericite,
Gustând în liniștire cerească veselie
Ce-n fiecare clipă cuprinde-o vecinicie
(Legenda lăcrămioarei)

Expoziție modulară itinerantă și lansare de carte dedicate lui Corneliu Coposu, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Luni, 24 August 2015 14:39

În perioada 17-21 august 2015, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a găzduit expoziția modulară itinerantă „20 de ani fără Corneliu Coposu”, organizată de Asociația Creștin-Democrată „România de Mâine”, condusă de Mircea Mureșanu, în parteneriat cu Fundația „Hanns Seidel” România. Evenimentul a stat sub semnul comemorării a 20 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu și a dorit să aducă în atenția opiniei publice personalitatea lui Corneliu Coposu.

 

Expoziția ”Loja Chitarelor” își așteaptă vizitatorii la Muzeul Județean Argeș

Luni, 24 August 2015 14:38

Vineri 21 august 2015, ora 12:00, la Muzeul Județean Argeș a avut loc vernisajul expoziției “Loja Chitarelor”.
La vernisaj au participat, alături de gazdă, lect.dr. Cornel Popescu, directorul instituției, Constantin  Polexe, vicepreședinte CJ Argeș, Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, consilierul județean Gabriel Bratu, numeroși iubitori de cultură.
Expoziția valorifică piese din colecția personala a lui Viorel Cordoș, colecție în care se regăsesc instrumente din perioada 1800 - 1980, achiziționate din

Tabăra de păpuși și obiecte de artizanat, ediția a V- a

Luni, 24 August 2015 14:35

Centrul de Cultură “Brătianu”  organizează în perioada 24 august- 4 septembrie 2015, la orele 1000, la sediul său din Ștefănești o nouă ediție a  Taberei  de păpuși și obiecte de artizanat. Vom învăța să realizăm păpuși îmbrăcate în portul popular românesc, respectând zonele tradiționale, obiecte decorative ce se foloseau în casele bunicilor noștri spre a le împodobi. Materialele folosite sunt cele mai diverse, de la bucăți de material, până la flori uscate, crenguțe de pom, fire de cânepă, bumbac și in. Coordonator va fi meșterul popular Ștefănica Crișan din Galați.

 

Festivalul ,,Carpaţi” a adunat mii de oameni la Mioveni

Luni, 17 August 2015 00:00

Săptămâna trecută, Argeşul a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul ,,Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”. În cadrul acestor evenimente, dedicate judeţului Argeş, a avut loc şi Festivalului Internațional de Folclor "Carpați", ediţia a – XXXII – a, care s-a desfăşurat în Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni şi Topoloveni. Însă apogeul festivalului a fost atins joi seară, în Mioveni, când mii de oameni au venit să vadă porturile populare şi să asculte cântecele ansamblurilor folclorice din ţară, dar şi din Argentina, China, Coreea de Sud, Franta, Georgia, Guam, Letonia, Serbia şi Turcia.

Ediția a IX-a a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” - la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Luni, 17 August 2015 00:00

În perioada 10-15  august, Consiliul Județean Argeșean a organizat cea de-a IX-a ediție a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ciclu de manifestări culturale, științifice și artistice dedicate istoriei și valorilor județului Argeș.
Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș au derulat în cadrul Sărbătorilor un program de manifestări culturale, menite să revitalizeze interesul pentru folclor, pentru tradiția noastră populară.

 

Compartimentul Catalogare al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu ”Argeș - oamenii "invizibili" din spatele cărților

Luni, 17 August 2015 00:00

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș pune la dispoziția utilizatorilor servicii ce traduc funcțiile și misiunea sa de bibliotecă publică modernă: un spațiu info-documentar dedicat publicului larg ori școlar, universitar, academic, și un spațiu cultural, dedicat petrecerii timpului liber și manifestării relațiilor societale, în general.
Profesia de bibliotecar presupune, astăzi, mai mult decât atragerea publicului către cartea scrisă, educarea și informarea comunității locale. Bibliotecarul

Filarmonica Piteşti concertează, sâmbătă, în Piaţa Primăriei Piteşti

Luni, 17 August 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează sâmbătă, 22 august a.c., de la ora 20.00, în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti, un concert vocal-simfonic estival extraordinar. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Mădălin Sandu, vor evolua tenorul Alex Pârvu (12 ani), mezzosoprana Adina Sima şi naista Gina Sandu. În program: Johann Strauss - Radetzky - Marsch, Andrea Bocelli - Vivo per lei, Josh Groban - You Raise Me Up, Frank Sinatra - New York, New York şi My Way, Charles Dumont - Non, je ne regrette rien, Pharrell Williams - Happy, Johann Strauss - Tritsch-tratsch, Johs Wasson -

 

Exponatul lunii august la Muzeul Județean Argeș: croitorul cenuşiu, croitorul de piatră

Luni, 17 August 2015 00:00

Croitorul cenușiu sau Croitorul de piatră este unul dintre cei mai spectaculoşi gândaci din fauna Europei. Atrage atenţia prin coloritul său inconfundabil, dar și prin forma şi dimensiunile sale relativ mari, comparativ cu alte specii de coleoptere europene, ceea ce a făcut ca specia să fie căutată de colecționari, dar și admirată de iubitorii naturii. Din acest motiv, dar şi datorită faptului că în ultimii 50 de ani specia este în regres, atât în ceea ce priveşte numărul indivizilor, cât şi din punct de vedere al arealului, am ales croitorul cenușiu exponatul lunii august. Este o specie cu o biologie puțin cunoscută, întâlnită în

Amintirile boierului Constantin Bălăceanu Stolnici, depănate la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

”Amintiri... Viața la țară – Stolniciul interbelic” este cel de-al doilea volum-album de evocări, în cadență paseistă, al acad. CONSTANTIN BĂLĂCEANU STOLNICI. După ”Bucureștiul interbelic”, publicat la aceeași editură de prestigiu, ”Oscar Print”, volumul lansat miercuri, 22 iulie, la Biblioteca Județeană Argeș, face să bată - din nou și cu putere - inima unor vremuri care, astăzi, sunt temă de cercetare și de meditație.
Viața în satul românesc interbelic, oamenii simpli,  dar de bună-credință și  adecvați contextului și realității mai largi, obiceiurile, portul, elementele de

 

Eveniment cultural de excepție în comuna Stolnici

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

# Academicianul Constantin Bălăceanu a revenit în comuna copilăriei pentru a-i reda, acesteia, o parte din identitate
Lansare-eveniment, miercuri, 22 iulie, în comuna Stolnici. ”Amintiri... Viața la țară – Stolniciul interbelic” este o lucrare ce vine să întregească o parte din istoria locurilor, istorie povestită de un monstru sacru. Personalitate complexă a științei și culturii românești, Constantin Bălăceanu – Stolnici și-a legat, prin nume, destinul de cel al comunei argeșene în care a copilărit și în care și-a format, în bună măsură, caracterul. Descendent al unei vechi

Tabăra de pictură icoane pe sticlă

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

S-a încheiat, vinerea trecută, la Vila Florica din Ștefănești, cea de-a  VIII- a ediție a Taberei de pictat icoane pe sticlă. Au fost două săptămâni în care participanții au avut ocazia să învețe tehnica pictării pe sticlă, în care s-au întâlnit zi de zi și au legat prietenii, două săptămâni pe care le-au petrecut într-un cadru liniștit și minunat. Vineri, copiii au venit însoțiți de părinți pentru a-și vedea lucrările expuse într-o expoziție. Coordonatorul taberei, Robert Ciobanu, student la Facultatea de Arhitectură din București, a fost cel care a oferit copiilor câte o icoană din cele realizate de ei. La final au promis că aceasta va fi prima participare din multele ce vor veni și au făcut poze cu prietenii de la tabără.

 

Expoziţia temporară „Efecte militare din Primul şi Al Doilea Război Mondial” – este, în continuare, deschisă la Muzeul Județean Argeș

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

Muzeul Judeţean Argeş, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României, organizează expoziţia temporară „Efecte militare din Primul şi al Doilea Război Mondial”. Sunt expuse obiecte din cele două războaie mondiale, 49 de obiecte ale Muzeului Naţional de Istorie a României, restul fiind obiecte din colecţia Muzeului Judeţean Argeş. Printre exponate se găsesc: arme (puşti, pistoale, săbii, baionete, grenade), telefoane de campanie, uniforme militare, fotografii, medalii şi altele. Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 24 iunie - 15 octombrie 2015, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din str. Armand Călinescu, nr. 44, Piteşti, aceasta putând fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00 - 17.00.

Programul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, ediția 2015

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

În  perioada 10-22 august vor avea loc manifestările organizate sub egida Consiliului Judeţean, manifestări denumite generic „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului". Dacă anii trecuţi acestea se întindeau pe durata unei luni întregi, acum ele au fost comprimate la o singură săptămână, în perioada 10-15 august, suprapusă peste cea a Festivalului „Carpaţi”. În sâmbăta următoare, însă, pe data de 22 august, Filarmonica Pitești promite un excepțional Concert Extraordinar, care va avea loc în Piaţa Primăriei. De asemenea, locaţia va fi schimbată: în locul Muzeului Goleşti, unde anul acesta se

 

Pagina 86 din 129

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea