Centrul de Cultură “Brătianu” - parteneriat cu Şcoala Publica din Akureyri, Islanda

Luni, 29 Iunie 2015 21:42

Centrul de Cultură “Brătianu”, în parteneriat cu Şcoala Publica din Akureyri, Islanda anunţă lansarea proiectului “Promovarea identităţii culturale româneşti prin ateliere de artă, folclor şi tradiţii pentru comunitatea islandeză din Akureyri ”.
Proiectul este finanţat prin Programul PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrulpatrimoniului cultural european”- Cererea de proiecte mici, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, gestionat în România de Ministerul Culturii-Unitatea de Management a Proiectului.

Arta olăritului - Ceramica de Cucuteni, ediţia a V-a, la Muzeul Golești

Luni, 29 Iunie 2015 21:41

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2015, în cadrul programului educațional-cultural Vacanța de vară la …țară, atelierul de creaţie populară  Arta olăritului – Ceramica de Cucuteni, ediţia a V-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.
Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul din apropierea Iaşului, unde, în 1884, s-au descoperit

 

Olari, biserica unicat, unde și Moartea așteaptă să fie restaurată

Luni, 22 Iunie 2015 13:44

Valoroasa pictură a Bisericii Olari, din Curtea de Argeș, un lăcaș aparte, unic în felul său în Țara Românească, stă să se piardă. Picturile exterioare, printre care si cea care ilustrează Moartea, un personaj mai puțin întâlnit în lăcașurile sfinte, este acoperită cu tencuială, iar interioarele sunt de-a dreptul înnegrite.
În  vechiul cartier  al olarilor, breasla căreia îi și datorăm ctitoria, se găsește un lăcaș de cult  cu aspect inedit, ce îmbină, într-un mod fericit, elemente arhitectonice din lemn și cărămidă.   Biserica Olari datează din a doua jumătate a veacului al XVII-lea și este unicat în această parte a țării, prin

Simfonia destinului, la închiderea stagiunii a opta a Filarmonicii Pitești

Luni, 22 Iunie 2015 13:31

Filarmonica Piteşti închide joi, 23 iunie a.c., cu un concert simfonic Beethoven, a opta stagiune (2014-2015). De la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, publicul va audia Concert pentru pian și orchestră nr. 3, op. 37 şi Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, Simfonia destinului. Dirijorul orchestrei simfonice este Petre Sbârcea, iar solistă, la pian, Ilinca Dumitrescu.

 

„Bătălia cărților” continuă și pe timpul vacanței de vară

Luni, 22 Iunie 2015 13:30

Cei mai potriviți prieteni pentru copii pe timpul vacanței de vară rămân cărțile. Le stau la dispoziție la orice oră și cer atenție doar atunci când sunt dispuși să le lectureze. Astfel, vacanța de vară rămâne perioada cea mai propice pentru lectura cărților incluse în concursul național de lectură „Bătălia cărților” inițiat de Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș.
Biblioteca Județeană Argeș a dat startul celei de-a doua ediții a concursului „Bătălia cărților” în luna aprilie și se va finaliza în luna octombrie 2015. La acest

Nopțile muzicale de la Florica!

Luni, 22 Iunie 2015 13:28

Centrul de Cultură “Brătianu”   a avut ocazia, în data de 18 iunie 2015, orele 2000, să fie gazda unui eveniment inedit. Într-un cadru minunat, parcă desprins dintr-o poveste, a avut loc un concert extraordinar. Locul central al acestui eveniment a fost ocupat de Cvartetul Argesis.
Cvartetul Argesis, alcătuit din profesioniști cu o bogată activitate concertistică a încântat  publicul prezent la eveniment cu o selecție de piese clasice, muzică românească, tangouri, dar și valsuri.

 

”Toți copiii cântă și dansează”

Luni, 22 Iunie 2015 13:25

Miercuri, 24 iunie 2015, începând cu ora 17.00 sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni găzduiește spectacolul ”Toți copiii cântă și dansează”. Spectacolul de sfârșit de an școlar este încă o dovadă a colaborării fructuase între cursanții clasei de canto muzică ușoară prof. Marius Bălan și clasa de dans condusă de prof. Alin Mihail. Este o mare bucurie de a urca pe scenă pentru toți cursanții prezenți în spectacol așa că vă așteptăm cu mic cu mare să ne fiți alături.

Bastonul lui Mihai Eminescu este expus la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 22 Iunie 2015 13:21

În perioada 15-29 iunie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, organizează, în holul instituției, expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetului”.
În cadrul expoziției se regăsesc manuscrise aparținând poetului, volume de poezii și de proză, de publicistică, literatură pentru copii, cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară, din colecțiile Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu Argeș”. Elementul inedit al

 

Teologul și publicistul Stelian Gomboș își va lansa volumul „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale”

Luni, 22 Iunie 2015 13:20

# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Joi, 25 iunie 2015, la ora 17.00, în sala de conferințe, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș va organiza lansarea lucrării „Minunat este Domnul Dumnezeu în tot lucrul mâinilor Sale” (culegere de articole, eseuri și studii teologice) a teologului și publicistului Stelian Gomboș.
„Legătura dintre Sfânta Euharistie și Spiritualitatea creștină în general și Spiritualitatea experiată în viața cultică și, mai ales,în cea morală și practică a creștinilor în special, reprezintă contribuția esențială a autorului prezentului tratat de teologie. Admirația sa obiectivă față de cel mai mare teolog român –

Flautul fermecat, ediţia a V-a

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 18 iunie a.c., de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, ediţia a V-a a concertului cameral „Flautul fermecat”, susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Îndrăgiţii solişti concertişti au mai colaborat cu Filarmonica Piteşti, în stagiunile trecute, în concerte camerale sau împreună cu orchestra simfonică. În program, lucrări semnate de Bach, Donizzeti, Schubert, Bartók, Giovannini, Mancini, Dinescu şi Brădiceanu.  

 

Filarmonica Piteşti: prin muzică, spre suflet

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Marţi, 16 iunie a.c., Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, o seară de operă. Solişti, soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Cristina Iordache-Iordăchescu şi tenorul Mario Vasiliu. Acompaniază, la pian, Verona Maier. Invitaţi în concert: Mihaela Alexa, Cecilia Ganovici, Voica Potinga, Grazziela Neagu, Ştefan Constantin, Adrian Rădulescu, Nicolae Brătilă, Alexandra Moroiu, Adelina Arghira, Gjergji Mani, Ionela Necula, Alexandru Constantin, Tudor Rotari. În program, pagini muzicale din opere şi operete celebre („Elixirul dragostei” de Donizetti, „La Traviata” de Verdi, „Carmen” de Bizet, „Faust” de Gounod), muzică de film („Naşul”, „Valurile Dunării”) şi alte lucrări de notorietate.

Expoziție dedicată lui Mihai Eminescu la Biblioteca Județeană

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 15-29 iunie, Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, în parteneriat cu Muzeul Județean Argeș, organizează, în holul instituției, expoziția tematică „Mihai Eminescu și perenitatea poeziei – 126 de ani de la moartea poetului”.
În cadrul expoziției se regăsesc manuscrise aparținând poetului, volume de poezii și de proză, de publicistică, literatură pentru copii, cărți ale poetului traduse în limbi de circulație internațională, precum și volume de critică literară.

 

Eminescu, omagiat la Muzeul Județean Argeș

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

# 126 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu

Oficial, Mihai Eminescu a murit pe data de 15 iunie 1889, acum 126 de ani, în jurul orei 4 dimineața, grav bolnav. Poetul și-ar fi trăit ultimele clipe în casa de sănatate a doctorului Șuțu din Bucuresti. Dincolo de controversele pe marginea cauzelor  morții sale, stingerea din viață a poetului  a lăsat un mare gol în lumea literară românească.

Concurs european și activitate de informare la Biblioteca Județeană

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 8-9 iunie 2015, Centrul Europe Argeș a organizat, pentru elevii de la diferite școli din Pitești, două evenimente ce au avut ca obiectiv principal informarea și dobândirea de noi cunoștințe despre Uniunea Europeană.

Astfel, primul eveniment, intitulat ”Vreau să fiu European!”, unde au participat elevi de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Pitești, a constat într-un concurs interactiv prin care tinerii au dobândit cunoștințe de cultură generală. Au existat întrebări referitoare la obiective turistice din țări ale Uniunii

 

Laszlo Kiss, bibliotecarul care promovează cartea pe bicicletă, a fost la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Miercuri, 10 iunie, Biblioteca Județeană Argeș a fost gazda unei vizite inedite. Laszlo Kiss, bibliotecarul școlar din orașul Sfântu Gheorghe, ce și-a propus să parcurgă cu bicicleta peste 3000 de km pentru promovarea lecturii, a poposit, pentru câteva momente, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș.
Ajungând în Pitești, Laszlo Kiss s-a întâlnit cu bibliotecarii școlari, cu elevi ai Colegiului Național I. C. Brătianu și cu membri ai Asociației Bicicliștilor Amatori.
De asemenea, Laszlo Kiss a dorit să își împărtășească impresiile sale despre întâlnirea cu piteștenii și să expună motivul pentru care a inițiat această

Lansare de carte și oferire de diplome de excelență, cu ocazia „Zilei Învățătorului”, la Mioveni

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

Centrul Cultural Mioveni a organizat pentru prima dată, luni, 8 iunie a.c., „Ziua Învățătorului”, eveniment ce a cuprins o serie de manifestări culturale, lansări de carte, expoziție de carte veche, însă au fost acordate și diplome de excelență unor cadre didactice, drept mulțumire pentru activitatea educațională.
Proiectul educaţional „Ziua Învăţătorului” a fost încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” şi Centrul

 

Doi bibliotecari argeșeni, prezenți la Conferința Internațională a Bibliotecarilor Traineri de la Poiana Brașov

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

În perioada 4-5 iunie 2015, Fundația Progress și Grupul de Lucru pe Training au organizat la Proiana Brașov cea de –a V-a ediție a Conferinței Internaționale a Bibliotecarilor Traineri. Tema principală a evenimentului a fost Silver Stories. Comunități Creativ-Conectate.
Conferința și-a propus să asigure transferul noilor metodologii la nivel național prin împărtășirea exemplelor de bune practici. De asemenea, evenimentul a urmărit găsirea de idei pentru dezvoltarea ofertei de training astfel încât bibliotecile publice să devină furnizori principali în domeniul povestirilor digitale. La acest eveniment au participat bibliotecari traineri, parteneri și reprezentanți din țări beneficiare ale programului Global Libraries, precum și alți invitați

Dinicu Golescu: “Doar lumina învăţăturii este cea care dă valoare unui popor”

Luni, 15 Iunie 2015 00:00

# Cărturarul care le-a dat copiilor de ţărani şi robi ai pământului şansa de a învăţa alături de cei ai boierilor

Constantin Golescu, cunoscut sub numele de Dinicu Golescu, (7 februarie 1777 –5 octombrie1830), boier și cărturar român, fiu al marelui ban din Țara Românească, Radu Golescu și al Zoiței Florescu, este omul căruia istoria acestui neam îi datorează, printre altele, şi  un mare pas  în ceea ce avea să însemne transformarea învăţămîntului românesc.

 

Chopin şi Mozart, în mijloc de iunie, la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 11 iunie a.c., de la ora 19.00,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijor  Tiberiu Oprea. Solistă, la pian, Andreea Dumitrescu. În program: Frédéric Chopin - Concert pentru pian și orchestră nr. 1 in mi minor şi Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 41 în Do major, Jupiter, KV 551.

Călătorie în trecut

Luni, 08 Iunie 2015 00:00

La sfârșitul lunii mai, elevii clasei pregătitoare E de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești, coordonați de prof. înv. Marilena Dinuță, au participat la activitatea „Călătorie în trecut”, ce a inclus o dezbatere interactivă pe următoarele teme: zeii și zeițele din Egiptul Antic, viața în Evul Mediu, cavalerii.
La finalul activității, copii au completat chestionare prin care s-a evaluat capacitatea acestora de a-și însuși cunoștințele transmise în timpul activității.

 

Pagina 88 din 128

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea