”Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor”

Luni, 20 Aprilie 2015 22:14

În apropierea Sărbătorilor Pascale, Centrul Europe Direct Argeș a răspuns invitației de a lua parte la evenimentul ”Parada Liceelor. Târgul Universităților. Târgul ONG-urilor”, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș, al Inspectoratului Școlar Județean Argeș și al Pitești Mall.
Scopul evenimentului a fost de a promova în rândul elevilor din învăţământul gimnazial și liceal organizaţiile nonguvernamentale din judeţul Argeș și

Genocidul împotriva armenilor, comemorat la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 20 Aprilie 2015 22:14

Marți, 21 aprilie 2015, la ora 17.00, Uniunea Armenilor din România și Parohia Bisericii Armene din Pitești, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, organizează, în sala de conferințe a bibliotecii, un eveniment comemorativ cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la „Genocidul împotriva armenilor”.
Programul evenimentului, care va fi moderat de poeta Denisa Popescu, va include:

 

Concursul „Cântecele Argeșului și Muscelului” se va desfășura la Mioveni, în data de 26 aprilie

Luni, 20 Aprilie 2015 22:13

Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, în parteneriat cu Asociația Folcloriștilor Argeșeni „C. Rădulescu – Codin” organizează concursul județean al grupurilor vocale și instrumentale, al rapsozilor, soliștilor vocali și instrumentali de muzică populară „Cântecele Argeșului și Mușcelului”. În cadrul acestuia vor participa artiști din județ ce vor evolua în cadrul a patru categorii: Soliști vocali, șoliști instrumentali, grupuri vocale și grupuri instrumentale.

Doi foști prefecți de Argeș, Honoriu Bănescu (PNL) și Armand Călinescu (PNȚ) s-au judecat timp de 10 ani!

Luni, 20 Aprilie 2015 22:09

# Dușmăniile politice făceau valuri, în Argeș, și cu aproape 100 de ani în urmă!

Partidul Naţional Liberal, reprezentat de figura emblematică a lui Ionel Brătianu, decedat în 1927, pierde în 1928 alegerile naţionale după o perioadă lungă de timp la conducerea ţării, în favoarea Partidului Naţional Ţărănesc condus de Iuliu Maniu şi argeşeanul Ion Mihalache.
În acest context, în judeţul Argeş este numit prefect în 1928 piteşteanul Armand Călinescu, cu domiciliul pe atunci în Piteşti, în bulevardul Elisabeta, nr.

 

”Week-end în familie’’ cu Doina Bascovului

Luni, 20 Aprilie 2015 21:49

Pe fondul unui schimb de experiență între Antena 1 Pitești și Antena 1 Cluj, Ansamblul Folcloric ”Doina Bascovului” a  participat la emisiunea ”Week-end în familie”. Lorena Toma, directoarea Casei de Cultură Bascov, a fost invitată să modereze această emisiune produsă de Ruxandra Colhon.
Ansamblul Folcloric ”Doina Bascovului” a fost foarte apreciat și s-a bucurat de un real succes la Cluj, echipa de la Bascov fiind invitată să participe pe viitor și la alte evenimente din acest frumos oraș.

La Mulți Ani, Cristi Meleșteu!

Luni, 20 Aprilie 2015 21:35

# Cristian Meleșteu este, în prezent, directorul Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului # „Versurile pe care le scrie sunt fanteziste şi luminoase, ca o bătaie cu flori” - Alex. Ştefănescu, „Flacăra”, nr. 3/martie 2002

Cristian Meleşteu s-a născut la 16 aprilie 1977 la Piteşti. A debutat la sfârşitul anului 1998, cu un grupaj de poezie, publicând de-a lungul timpului în reviste de prestigiu precum Argeş, Steaua sau Flacăra. De atunci, alături de poezie a scris monografie, critică, eseu, recenzii culturale, dar, cel mai mult, s-a regăsit în proză. Acest gen i-a adus şi cele mai mari satisfacţii, fiind bine primit de critica literară şi premiat la mai multe concursuri naţionale.

 

Concert coral-simfonic de Paşte

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul coral-simfonic de Paşte susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijor Tiberiu Oprea, şi corul The Royal Singers. Solişti, soprana Mediana Vlad, mezzosoprana Oana Andra, tenorul Tiberius Simu şi basul Lucian Oniţă. În program, Oratoriul Messiah de Händel.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi

Biblioteca Județeană Argeș, prezentă la expoziția națională „Citește, descoperă și distrează-te la bibliotecă”

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

În perioada 26 martie - 26 aprilie 2015, la Biblioteca Națională a României, este deschisă expoziția „Read, discover and have fun @ your library” („Citește, descoperă și distrează-te la bibliotecă”), care prezintă cele mai importante programe și activități cu și pentru copii și tineret, inițiate de bibliotecile județene din țară.
Expoziția a fost prilejuită de întâlnirea anuală a Secțiunii pentru copii și tineret a Federației Internaționale a Asociațiilor de Biblioteci – IFLA - (26-28 martie

 

Minunile și misterele naturii

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

În ultima zi a lunii martie, elevii clasei pregătitoare E de la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, coordonați de prof. înv. Marinela Dinuță, au participat la activitatea „Minunile și misterele naturii”, ce a inclus o dezbatere interactivă cu tema „Totul despre dinozauri”. Copiilor li s-a prezentat un material power-point despre apariția dinozaurilor și imagini din cărți și enciclopedii despre istoria naturală a dinozaurilor.
Activitatea face parte din cadrul proiectului cultural-educativ „O nouă lună, o nouă aventură”, inițiat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș prin

Spectacol muzical-artistic la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș și Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești – Catedra de Muzică Vocală Tradițională Românească, Canto Clasic și instrumente populare, în parteneriat cu Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Vâlcea, vă invită marți, 7 aprilie, de la ora 11.00, în sala de conferințe a bibliotecii,  la spectacolul muzical-artistic „Școala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun!”
Programul evenimentului include: o scurtă prezentare a liceelor; descrierea portului popular muntenesc și oltenesc, și a zonelor Argeș și Vâlcea; muzică folclorică; muzică clasică; muzică instrumentală, muzică ușoară.
Profesorii coordonatori ai acestei manifestări artistice sunt: Georgeta Chițoran, Simona Androne, Gheorghiță Stroe, Andrei Orășeanu, Camelia Clavac.
Sabina Busuioc

 

Şcoala Altfel, la Filarmonica Piteşti

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti se alătură şi anul acesta programului educaţional Şcoala Altfel prin organizarea unor concerte educative pentru elevi. Astfel, marţi, 7 aprilie,  miercuri, 8 aprilie, şi joi, 9 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, vor avea loc patru concerte pentru copiii argeşeni de la Şcoala Gimnazială Traian Piteşti, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Piteşti, Liceul Tehnologic Topoloveni, Colegiul Naţional Zinca Golescu Piteşti, Colegiul Naţional Ion

Se dă startul ediției a II-a a concursului „Bătălia Cărților”, la Bibliotecă

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Biblioteca Judeteana “Dinicu Golescu” Arges lansează cea de-a II-a ediție a concursului „Bătălia Cărților”. Evenimentul va avea loc pe 8 aprilie 2015, ora 12.00, la sala de conferințe a bibliotecii.
„BĂTĂLIA CĂRȚILOR” este un concurs de lectură pentru copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani), care se va desfășura în perioada aprilie-octombrie 2015 și care va desemna si premia “Cititorul anului”. Vor fi prezentate detalii privind desfășurarea și regulamentul concursului.
Cu aceasta ocazie, va avea loc și premierea elevilor participanți la realizarea designului copertelor unei cărți în cadrul concursului “Citește, imaginează și

 

Educație pentru sănătate, educație pentru viață

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Vineri, 27 martie, la Școala ”Negru-Vodă” din Pitești, elevii clasei a III-a A, coordonați de prof. înv. Adela Lupșa, au participat la o activitate educativă dedicată sănătății copiilor, care a avut ca temă „Cronologia dezvoltării coroanei și rădăcinii dinților temporari și permanenți”. Activitatea face parte din proiectul educațional Extramuros „Educația pentru sănătate, educația pentru viață”, inițiat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu școlile din Pitești.

Teatru de umbre pentru copiii din comuna Buzoești

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Săptămâna trecută, a avut loc, în Sala de Consiliu a Primăriei Buzoești, o activitate nonformală pentru elevii de la Școala cu clasele I-IV din Vulpești, comuna Buzoești.
Activitatea, desfășurată în parteneriat cu Biblioteca Comunală Buzoești, a presupus transformarea unor fabule precum ”Corbul și vulpea” și ”Bivolul și coțofana” în adevărate povești pentru cei mici.

 

Ion Pillat, 124 de ani de la naștere

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Centrul de Cultură “Brătianu” a continuat și în luna martie a acestui an, seria de expuneri ce are ca temă personalitățile  familiei Brătianu. În data de 31 martie 2015, la orele 12.00, acest lucru s- a întâmplat la clasa a V-a B de la Școala gimnazială “Ion Pillat” din Pitești.
”Personalitatea despre care am vorbit elevilor a fost poetul Ion Pillat, căci astăzi, 31 martie, se împlinesc 124 de ani de la nașterea sa. Poetul Ion Pillat este descendent, prin tată, al unei vechi familii de boieri din țară, familia Pillat, iar prin mamă, cu familia Brătianu, căci aceasta era fiica lui Ion C.  Brătianu și a Piei Brătianu. 

Gala Premiilor de Excelenţă în Cultură la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Centrul Cultural Mioveni este gazda „Galei Premiilor pentru Excelenţă în Cultură”, eveniment organizat de Direcţia pentru Cultură a Judeţului Argeş, în după-amiaza zilei de 16 aprilie, cu începere de la ora 16.00. În cadrul celei de-a IX-a ediţii a acestei manifestări, Direcţia pentru Cultură a judeţului Argeş urmează să acorde Premiile de excelenţă pentru următoarele domenii de activitate: literatură, artă plastică, arhitectură, muzică, teatru, management cultural şi conservare - restaurare a patrimoniului. Premiile se vor acorda exclusiv pentru activitatea și performanţele realizate de creatori în cursul anului 2014. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mare de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.

 

Piţigoiul mare - exponatul lunii aprilie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Proiectul expoziţional Exponatul lunii, derulat de Muzeul Judeţean Argeş, vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei.
Exponatul lunii aprilie de la Muzeul Judeţean Argeş este piţigoiul mare (Parus major).
Acesta se recunoaşte după capul şi gâtul negre-albăstrui, lucioase şi obrajii albi. Dedesubt este galben, cu o dungă mediană neagră iar deasupra este verde şi cenuşiu-albăstrui.

Să ştii mai multe, să fii mai bun - ”Şcoala Altfel” cu Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 06 Aprilie 2015 00:00

Anul acesta, în săptămâna 6-10 aprilie are loc programul "Şcoala Altfel", dedicat activităţilor de educaţie non-formală.
Muzeul Judeţean Argeş invită cadrele didactice şi elevii să participle la următoarele ateliere practice:
# Casa Verde
Proiectul „Casa Verde” şi-a propus să ofere publicului programe educaţionale interactive şi interdisciplinare în domeniul ecologiei şi protecţiei mediului, într-un spaţiu multifuncţional, centru, în care educaţia pentru mediu să se facă prin metode interactive, participative. Activităţile ce se realizează în

 

Ileana Şipoteanu şi cântecele creştine, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 30 Martie 2015 22:37

Joi, 2 aprilie a. c., Filarmonica Piteşti deschide seria concertelor lunii cu un concert vocal-simfonic susţinut, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Dumitru Lupu. Cântecele creştine, selectate din colecţia preotului Iosif Trifa şi orchestrate de Dumitru Lupu, vor fi interpetate de îndrăgita solistă Ileana Şipoteanu, originară din Rucăr, judeţul Argeş. Dintre acestea amintim: Maică sfântă preacurată, Umblă Maica tot plângând, Cruce sfântă părăsită, Profetul din Nazaret, Slăvit să fie Domnul.

Erasmus - Be yourself la Casa de Cultură ”Adriana Trandafir” Bascov

Luni, 30 Martie 2015 22:36

În data de 30 martie 2015, începând cu ora 11.00, Sala de Spectacole a Casei de Cultură a Comunei Bascov va găzdui un program de activități cultural artistice internaționale, desfășurate în cadrul Programului ERASMUS ”Be yourself, prove yourself!”, proiect având ca parteneri artiști din Cehia, Grecia, Italia, Polonia și Turcia.
Cu aceasta ocazie, participanții din aceste țări  vor evolua cu programe de folclor reprezentative pentru zonele din care provin.

 

Pagina 92 din 128

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea