Reuniunea de primăvară a corurilor din Argeș, la Mioveni

Luni, 30 Martie 2015 22:35

Orașul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni vă invită luni, 6 aprilie 2015, cu începere de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” din Mioveni, pentru REUNIUNEA DE PRIMĂVARĂ A CORURILOR DIN ARGEȘ. Vor participa Corul „Orfeu” al Casei de Cultură din Curtea de Argeș, Corul „Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, Corala „D.G. Chiriac” a Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești, Corul Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Pitești, Corul „Fantasia” al Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov şi Corul mixt al Centrului Cultural Mioveni. Intrarea este liberă! Manifestarea este cuprinsă şi în programul „Zilelor Porţilor Deschise” la Centrul Cultural Mioveni, ce se vor desfăşura între 6 şi 9 aprilie, concomitent cu proiectul „Şcoala Altfel”.

Regal spiritual oferit de Dumitru Constantin Dulcan la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 30 Martie 2015 22:32

Joi, 26 martie, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, împreună cu Editura Școala Ardeleană, a organizat, în sala de conferințe, un eveniment editorial de excepție: lansarea volumului „Dumitru Constantin Dulcan, un promotor al noii spiritualități”, coordonat de Vasile George Dâncu.
Medic neurolog, psihiatru, cercetător, doctor în științe medicale, bun cunoscător al filosofiei științei și pionier în scrierile din domeniul conștiinței, cărțile lui Dumitru Constantin Dulcan au schimbat viziunea științifică despre Univers, punând pe gânduri o întreagă comunitate științifică. Prin intermediul

 

„Şcoala Altfel” – ocazia elevilor de a vizita Primăria Mioveni

Luni, 30 Martie 2015 22:30

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii trei ani, la începutul lunii aprilie în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară se derulează programul naţional “Şcoala Altfel”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Pentru a veni în sprijinul unităţilor de învăţământ din oraş, dar şi din judeţ, Primăria oraşului Mioveni îşi va deschide porţile miercuri, 8 aprilie, în intervalul 09.00 -14.00.

Ziua Internaţională a Francofoniei sărbătorită la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 30 Martie 2015 22:27

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni au organizat, marţi, 24 martie 2015, o manifestare cultural-artistică, dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei. Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul InfoEuropa, Biblioteca Franceză, Biblioteca Orăşenească Mioveni, Asociaţia de Prietenie Mioveni - Landerneau şi cu Alianţa Franceză Piteşti.
Din programul manifestării menţionăm o expoziţie de carte şi fotografie „Mioveni - Landerneau, 25 de ani de prietenie” şi momente artistice susţinute de

 

Spectacol caritabil de Paşte la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 30 Martie 2015 22:24

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu TEAM Mioveni, organizează vineri, 3 aprilie 2015, cu începere de la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni, un spectacol caritabil. Scopul acestuia este acela de a veni în sprijinul câtorva cazuri sociale din orașul Mioveni. Spectacolul va fi susținut de tineri artiști, elevi ai cursurilor Centrului Cultural Mioveni: Ștefania Vorovenci, Denisa Maria Dan, Izabel Cristescu, Valentin Poenariu, Ștefania Voicu, Alexia Niculae, Claudia Ghena, Evelina Diaconescu, Flavia Popescu, Ansamblul Plai de Dor și Trupa de Teatru Clubul Veseliei. Partenerii evenimentului sunt Penny Market și Absolut TV. Prețul unui bilet este de 5 lei, însă cei care vor dori să doneze mai mult o vor putea face în urna specială din sala de spectacol.

Povești digitale inspirate din realitate la Biblioteca Județeană

Luni, 30 Martie 2015 14:56

Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Argeș, a organizat în perioada 24-25 martie „Cursul de formare în metodologia Poveștilor digitale”, care este o parte a proiectului „Silver Stories” („Poveștiri de Argint”), finanțat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
Cursul a avut ca scop formarea de formatori din rândul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate, folosind povestea digitală ca instrument inovator de promovare a activităților profesionale ale specialiștilor din administrația publică. Poveștile digitale reprezintă o tehnologie

 

Simpozionul Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri”, la cea de-a IX-a ediție

Luni, 30 Martie 2015 14:55

Asociația Culturală „Prietenii lui Eliade”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Cultural Pitești și Casa Corpului Didactic Argeș, a organizat miercuri, 25 aprilie, de la ora 10.30, în sala de conferințe a bibliotecii, cea de-a IX-a ediție a Simpozionului Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri”.
Manifestarea s-a bucurat de prezența mai multor profesori universitari, scriitori și cercetători din județ și din țară.

Oportunităţi de angajare în instituţii comunitare, promovate de Europe Direct Argeş la Universitatea din Piteşti

Luni, 30 Martie 2015 14:54

Centrul Europe Direct Argeș, în colaborare cu Biblioteca Universității din Pitești și EU Careers Romania, a organizat, în luna martie, un seminar de informare cu privire la stagiile de practică existente în instituţiile comunitare şi procesul de selecţie pentru funcţionarii permanenţi.
Cuvântul de salut a aparținut doamnei Tatiana Oprescu - director al Bibliotecii Universității din Pitești și doamnei Mihaela Voinicu – Coordonator Europe Direct Argeș și director adjunct al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.

 

Ziua Internațională a Poeziei, sărbătorită la Centrul de Cultură “Brătianu”

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Centrul de Cultură “Brătianu” a sărbătorit, pe  20 martie 2015, poezia. Și nu oricum, ci, prin creațiile proprii ale unor copii deosebiți din Pitești și din Ștefănești.
“Am hotărât  ca în acest an să arătăm că există în școlile din județul nostru copii talentați care nu au ca preocupări doar televizorul și calculatorul.
Astfel, astăzi am putut  audia creații proprii ale copiilor de la:

O imagine face cât o mie de cuvinte: Centrul Cultural Mioveni reia cursurile foto

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Oferta Centrului Cultural Mioveni se îmbogăţeşte, de la 1 Aprilie, cu încă un curs gratuit, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari: este vorba despre cursul de iniţiere în fotografie şi limbaj vizual. Cercul foto va fi asigurat de Liviu Dumitru.
„Fotografia a depăşit, deja, stadiul de suport pentru amintiri sau momente speciale şi a devenit o adevărată formă universală de exprimare. Alături de limbajul vizual, fotografia este acum un mijloc modern de comunicare a emoţiilor şi a ideilor, cu ajutorul imaginilor”, spune Liviu Dumitru, formator şi fotograf.

 

Muzeul Etnografic de la Racovița va fi recondiționat și reamenajat

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Monument reprezentativ pentru orașul Mioveni, Cula Racovița este și va fi un punct turistic important pentru această zonă. De aceea, Primăria și Consiliul Local, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești au demarat o acțiune de recondiționare, restructurare și reorganizare a Muzeului Etnografic „Prof. C.I. Năstase”, amplasat în această clădire.
Vor fi achiziționate alte noi exponate, organizate pe secțiile port popular, îndeletniciri, numismatică, obiecte de artă, mărturii religioase, ceramică, arme, elemente de artă populară, unelte de tâmplărie şi dogărie.

Centrul Cultural Mioveni marchează Ziua Internaţională a Francofoniei

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni organizează, în 24 martie 2015, cu începere de la ora 14.00, o manifestare cultural-artistică, dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei. Evenimentul se va desfăşura în parteneriat cu Centrul InfoEuropa, Biblioteca Franceză şi Biblioteca Orăşenească Mioveni. Din programul manifestării menţionăm o expoziţie de carte şi fotografie „Mioveni - Landerneau, 25 de ani de prietenie”, momente artistice susţinute de elevii Cercului de Limbă Franceză al Centrului Cultural Mioveni şi de cei ai Clubului Elevilor din Mioveni. De asemenea, la eveniment urmează să participe, atât cu

 

Expoziţie de mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Centrul Cultural Mioveni a organizat o expoziţie cu mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară, toate realizate, în principal, prin metoda „quilling” (tehnica răsucirii hârtiei). Aceste lucrări au fost realizate, individual sau în grup, de către elevii care participă la un concurs judeţean de creaţie, organizat de Centrul Cultural Mioveni şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş. Manifestarea se înscrie în Calendarul activităţilor extraşcolare al ISJ şi este organizat împreună cu Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” - Mioveni, Şcoala Gimnazială - Vultureşti. Parteneri ai concursului sunt Şcoala Nr.1 - Mioveni, Şcoala

Citește, imaginează, desenează! – Concurs de desene la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș anunță lansarea unui concurs intitulat „Citește, imaginează și desenează”, prilejuit de „Ziua Internațională a Cărții”, zi celebrată anual, în 2 aprilie. Acest concurs urmărește realizarea designului copertelor unei cărți, la alegere, creațiile urmând a fi realizate în format A4, în creion negru, creioane colorate, acuarele sau quiling, încadrând în desen și titlul lucrării. Cei interesați trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, fiecare participant putând să se înscrie cu maxim 3 lucrări, realizate într-o manieră personală care va reflecta imaginația și viziunea proprie asupra cărții respective.

 

Concert pentru oboi la Filarmonica Piteşti

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Ultimul concert simfonic al lunii martie al Filarmonicii Piteşti aduce în faţa publicului meloman muzica lui Mendelssohn-Bartholdy, Joseph Haydn  şi Mozart. Joi, 26 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Matei Pop,  va interpreta Felix Mendelssohn-Bartholdy - Simfonia pentru coarde nr. 10 în si minor şi Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 36  în Do  major Linz, K 425 şi Concertul pentru oboi şi orchestră  al lui Joseph Haydn. Solist, oboistul Valentin Ghita.

Constantin Mîndruță își lansează un nou volum de poezii

Luni, 23 Martie 2015 00:00

# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș.

Marți, 24 martie, la ora 17.30, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează evenimentul de lansare a unui nou volum de versuri semnat de poetul și epigramistul Constantin Mîndruță. Volumul, intitulat „Mai aproape de lună”, a apărut la Editura Edithgraph, Buzău, 2014. Născut în comuna Sârbi-Măgura, județul Olt, la 1 iulie 1957, Constantin Mîndruță este membru al U.E.R. (Uniunea Epigramiștilor Români) și LS.R. (Liga Scriitorilor din România) și director al revistei de umor „AG pe rime”, ajunsă la numărul 29, care a primit Premiul U.E.R. pe anul 2010.

 

Renumitul neuropsihiatru Dumitru Constantin Dulcan vine la Biblioteca Județeană

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, împreună cu Editura Școala Ardeleană, vă invită joi, 26 martie, la ora 17.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la un eveniment editorial de excepție: lansarea lucrării „Dumitru Constantin Dulcan, un promotor al noii spiritualități” (Editura Școala Ardeleană), volum coordonat de Vasile George Dâncu.
Despre acest volum, vor vorbi prof.univ.dr. Mircea Bărbuceanu, prof. Vasile Ghițescu, psihologul Cristina Goangă, publicistul Mihai Golescu, poeta Denisa

„Silver Stories” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, organizează în perioada 24-25 martie 2015, la Sala Tinerilor din cadrul bibliotecii, „Cursul de formare în metodologia Poveștirilor Digitale”, în cadrul proiectului „Silver Stories” („Poveștiri de Argint”) finanțat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
Grupa de curs va fi formată din 9 persoane, membre ale mai multor asociații, ONG-uri și instituții publice argeșene. În urma participării la acest curs de poveștiri digitale, cursanții vor realiza în programul Windows Maker o povestire digitală după un scenariu propriu, aceștia putând folosi la rândul lor această

 

Simpozionul Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri”

Luni, 23 Martie 2015 00:00

Miercuri, 25 martie, de la ora 10.30, Asociația Culturală „Prietenii lui Eliade”, coordonată de scriitoarea Mona Vâlceanu, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Cultural Pitești, Casa Corpului Didactic Argeș, vă invită la cea de-a IX-a ediție a Simpozionului Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri” Invitații speciali ai simpozionului sunt: prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan, prof. dr. Florea Firan (directorul Editurii Scrisul Românesc din Craiova), Institutul de Orientalistică din București, Biblioteca Metropolitană în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I (vor prezenta Biblioteca de la Paris a lui Mircea Eliade), academicienii Solomon Marcus și Gheorghe Păun, prof.univ.dr. Mihail Diaconescu, prof. univ.dr. Nae Georgescu, criticul literar Aureliu Goci. Sabina Busuioc

Expoziție de desen la Biblioteca Județeană Argeș. Lumea în alb și negru a lui Stelian Necșoi

Luni, 23 Martie 2015 00:00

În perioada 16-31 martie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de desen „O lume în alb și negru” aparținând lui Stelian Necșoi, consilier superior la Consiliul Județean Argeș, în cadrul Serviciului Relații Internaționale, Tineret și Cultură.
Expoziția a fost vernisată miercuri, 18 aprilie, de la ora 14.00, în holul bibliotecii. La vernisaj au fost prezenți poeta Denisa Popescu-Martin, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, și Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii.

 

Pagina 93 din 128

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea