Sunetul muzicii, la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 15 Decembrie 2014 14:07

Luni, 8 decembrie, de la ora 17.30, şi marţi, 9 decembrie de la ora 18.30, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat două concerte de muzică dedicate sărbătorilor de iarnă.
Primul concert, care a avut loc în sala de conferinţe, a fost susţinut de elevi şi profesori ai Liceului de Arte Dinu Lipatti din Piteşti. Această manifestare artistică face parte din proiectul de parteneriat educaţional „Sunetul muzicii la Biblioteca Judeţeană Argeş”. Proiectul îşi propune să promoveze tinerele

Stradivarius şi Guarneri la al patrulea duel, vineri, la Filarmonica Pitești

Luni, 15 Decembrie 2014 14:06

Vineri, 19 decembrie a.c., de la ora 19.00, la Filarmonica Piteşti va avea loc un duel al viorilor celebre: Stradivarius vs. Guarneri. Violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru se vor duela pentru a patra oară, „arbitraţi” fiind de pianistul Horia Mihail. 
În program, lucrări celebre aparţinând lui Rachmaninov, Paganini, Bloch, Schubert, Saint-Saëns, Chopin, Wieniawski şi Piazzolla.
Fiind un recital extraordinar, preţul biletelor este 50 de lei, respectiv 30 de lei, în funcţie de categoria locului. Abonamentele rămân valabile.

 

Simpozionul “Vintilă Brătianu - 84 de ani de la moarte”

Luni, 15 Decembrie 2014 14:04

Centrul de Cultură  “Brătianu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş,  găzduieşte  în ziua de 15 decembrie 2014, orele 11°°, la Vila Florica din Ştefăneşti, simpozionul “ Vintilă Brătianu -84 de ani de la moarte”. Simpozionul se doreşte a fi un omagiu adus celui care prin faptele sale a contribuit la realizarea şi construcţia unei Românii unite şi moderne. În acest sens, anul acesta, în cadrul simpozionului va avea loc un concurs de lucrări ştiinţifice pentru elevii de gimnaziu, având ca temă viaţa şi personalitatea marelui om politic care a făcut parte din elita Brătienilor.

Luna decembrie, o lună plină de activităţi culturale la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:15

Când alţii se gândesc la vacanţa de Crăciun, la bunătăţile pe care le vor pregăti pentru sărbătorile ce urmează să vină, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Argeş  au plănuit  o mulţime de evenimente culturale, specifice perioadei, dar şi evenimente editoriale. Principalele evenimente culturale ale lui decembrie au început să se desfăşoare încă de săptămâna trecută. Miercuri, 3 decembrie, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş au avut loc două evenimente culturale de o importanţă majoră. La ora 11:30 a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane, Pârvu Mutu Zugravu, care deja s-a constituit ca şi tradiţie.

 

Seară Beethoven la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Decembrie 2014 22:14

Joi, 11 decembrie a.c., de la ora 19.00, Filarmonica Piteşti, organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic Beethoven. Uvertura Fidelio, Romanţa nr. 1 pentru vioară şi orchestră, Romanţa nr. 2 pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 7, Apoteoza dansului vor fi interpretate de orchestra simfonică a instituţiei dirijată de Alexandru Iosub. Solistă, la vioară, Luminiţa Burcă.
Conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi profesor asociat la Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, violonista Luminiţa Burcă a participat în peste 400 de concerte ca solist concertist pe toate meridianele lumii. A efectuat turnee în Italia, Franţa, Spania, Germania,

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 08 Decembrie 2014 22:12

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme selectate din volumele sale:
# Unii nu muncesc de teama hoţilor. Nu-i păcat ca într-o zi să le fure cineva toată agoniseala?
# E rău când eşti mai prost decât deştepţii şi mai deştept decât proştii, întrucât nu ştii ce poziţie să ai.

 

Expoziţie de icoane Pârvu Mutu Zugravu la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:08

Consiliul Judeţean Argeş şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, au organizat miercuri, 3 decembrie 2014, de la ora 11.30, în holul bibliotecii, ediţia a VI-a a Expoziţiei Judeţene de Icoane Pârvu Mutu Zugravu.
La vernisaj au fost prezenţi Sorin Mazilescu, directorul CJPCTA, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, Octavian Mihail Sachelarie,

Lumea Basmania s-a deschis la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:06

Miercuri, 3 decembrie, Editura Nemira împreună cu Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş au organizat un eveniment editorial deosebit care l-a avut ca protagonist pe Valentin Nicolau, directorul editurii Nemira. „Basmania. Răspântia gândurilor”, romanul fantasy lansat în cadrul acestui eveniment, este un proiect şi în acelaşi timp un experiment iniţiat de Valentin Nicolau, care porneşte de la basmele tradiţionale şi creează un tărâm special unde se fabrică poveştile oamneilor, iar eroii pornesc în lupte pe viaţă şi pe moarte pentru a salva lumea imaginaţiei, a visului şi a lui «cred, deci exist».
Invitaţii speciali ai acestui eveniment au fost actorii Teatrului Alexandru Davila, Luminiţa Borta şi Gabriel Gheorghe, care au citit câteva pagini din romanul fantasy publicat într-o formă ilustrată.

 

„Croaziera vieţii noastre, 101 zile în jurul lumii” va fi lansată la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:04

Elena şi Constantin Crişu, împreună cu Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, vă invită să luaţi parte la un eveniment editorial deosebit: lansarea lucrării „Croaziera vieţii noastre, 101 zile în jurul lumii. Note de călătorie” (Editura Juris Argessis, Curtea de Argeş, 2014) şi prezentarea volumului „Povestiri din tribunal”, autor Constantin Crişu (Editura Juris Argessis, Curtea de Argeş, 2009).. Evenimentul va avea loc marţi, 9 decembrie, de la ora 13.00, în sala de conferinţe a bibliotecii.
Pentru aventura în jurul lumii, Elena şi Constantin Crişu au ales calea apei, deoarece la bordul unei nave de croazieră au beneficiat de condiţii modern de

Cristian Bădiliţă va lansa un ghid pentru credincioşii din secolul XXI

Luni, 08 Decembrie 2014 22:03

Cristian Bădiliţă, împreună cu Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, vă invită pe data de 11 decembrie, începând cu ora 13.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, la un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului „Teme, personaje, sărbători creştine şi tradiţionale româneşti. Un ghid pentru credincioşii din secolul XXI.” Simultan dicţionar, carte de istorie, culegere de legende şi manual de teologie ortodoxă, volumul prezintă cele mai importante subiecte, personaje, sărbători creştine şi tradiţionale româneşti cu maximă acurateţe ştiinţifică, dar într-un limbaj accesibil publicului larg. Pe de altă parte, multe informaţii sunt inedote chiar şi pentru specialişti. Un aspect original îl constituie prezentarea tradiţiilor ortodoxe întemeiate pe Scriptură în paralel cu tradiţiile populare româneşti.

 

Spectacole de muzică cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 08 Decembrie 2014 22:03

Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş vă invită, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la două concerte de muzică extraordinare care vor avea loc la începutul lunii decembrie. Primul dintre ele este un concert de muzică clasică susţinut de elevi şi profesori ai Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Piteşti pe data de 8 decembrie, începând cu ora 17.30, în sala de conferinţe a bibliotecii. Mirajul muzicii va continua să ne încânte marţi, 9 decembrie, de la ora 18.30, în holul instituţiei, cu un concert de colinde susţinut de Corala D.G. Kiriac din Piteşti, al cărei dirijor este George Paraschivescu.
Sabina Busuioc

Iubitor de Nord, Ion Toma Ionescu își lansează o nouă carte la Biblioteca Județeană

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş, vă invită, marți, 2 decembrie, ora 17.00, la un eveniment editorial - lansarea volumului de poezie "Norduri", autor Ion Toma Ionescu. Piteşteanul Ion Toma Ionescu, poet şi prozator, se află la a șasea carte, titlurile anterioare fiind: Pasărea ceții. Tablouri dintr-o expoziție, Editura Tip-Naste (1995), "Glonţ de argint", Editura Paralela 45 (2008), Dosarul "Albaştrii". Fenomenul Piteşti 1971 Editura Paralela 45 (2011),"Bursa îngerilor", Editura Paralela 45 (2012), precum şi ”Gușterele”, Editura Paralela 45 (2013).

 

Cinci doctori și numeroși asistenți au ”operat” și cel de-al IV-lea volum al Enciclopediei Argeșului și Muscelului

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

# Acesta este disponibil, deocamdată, numai on-line. A apărut, deocamdată numai în varianta on-line, cel de-al patrulea - și ultimul – volum din monumentala lucrare ”Enciclopedia Argeşului şi Muscelului.”
Așa cum am mai scris în câteva rânduri, lucrarea cuprinde patru volume, fiind elaborată de: Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş (volumul I), Biblioteca Universităţii de Stat din Piteşti (volumul II), Muzeul Judeţean Argeş (volumul III) şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti (volumul IV), sub egida Consiliului Judeţean Argeş, a UPIT, Consiliului Local Piteşti şi Clubului Enciclopediştilor din Argeş-Muscel.

Rapsodia española, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

În prima joi a lui decembrie a.c., Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic Rapsodia española. În program, Joaquín Turina - Rapsodia sinfonica, Isaac Albéniz - Rapsodia española, Manuel de Falla - Suita Tricornul nr. 2, Isaac Albéniz - Tango din suita España, Emmanuel Chabrier - Rapsodia pentru orchestră España. Dirijor Tiberiu Oprea, solistă, la pian, Raluca Ouatu.

 

Lucrarea sa ”De ce iubim barbaţii” este o replică în versuri la ”De ce iubim femeile”

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

# Gabriela Zăvălaş Anghel, poeta care i-a răspuns în versuri  lui Mircea Cărtărescu.

Membră a Fundatiei “Liviu Rebreanu” Piteşti şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti, Gabriela Zăvălaş Anghel se consideră o persoană simplă, care doar cochetează cu scrisul. Scrie versuri dar şi proză… despre orice, de la natură până la propriile vise, politicieni corupţi sau infidelitate în cupluri.
,,Am această pasiune pentru scris de când eram jună. Purtam corespondenţă cu prietenele mele iar ele  au fost primele care s-au arătat încântate de ceea ce puneam pe hârtie.  Nu acelaşi lucru pot spune  despre  profesorul meu de limba română de la  Liceul Al. Odobescu, care, din pricina faptului că

Basmania se deschide la Piteşti, pe 3 decembrie

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Editura Nemira, împreună cu Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, vă invită miercuri, 3 decembrie, la un eveniment special – explorarea universulului Basmania, prin intermediul autorului cărţii, Valentin Nicolau şi a actorilor invitaţi să citească această minunată poveste: Luminiţa Borta şi Gabriel Gheorghe.
Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar înceta să mai viseze? Lumea ar exista în continuare, activităţile noastre ar continua ca şi până acum – veţi spune. Oare? Proiectul şi în acelaşi timp experimentul „Basmania. Răspântia gândurilor” contrazice această idee. În termeni clasici, „Basmania” este un basm. În termeni

 

Creativitate, interactivitate şi socializare, în cadrul cursului de franceză organizat de Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Începând cu data de 11 noiembrie, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş organizează un curs de limbă franceză care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-13 ani. Cursul se desfăşoară săptămânal, la Sala Tinerilor din cadrul bibliotecii, copiii fiind împărţiţi pe două grupe: 9-10 ani, 11-13 ani.
Aplicarea metodelor  nonformale (interactivitate, socializare, joc) în actul predării, care îi ajută pe cursanţi să-şi însuşească mai bine şi mai uşor cunoştinţele de limbă franceză, reprezintă aspectul distinctiv al acestui curs. În cadrul acestui curs, are loc şi un atelier de creaţie care constă în confecţionarea de către cursanţi a unor obiecte din origami. Simultan cu această activitate, ei învaţă şi limba franceză.

Conceptul de Uniune Europeană

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

Zilele trecute, Centrul Europe Direct din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a susținut pentru elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” din Pitești o sesiune de informare cu privire la istoricul Uniunii Europene și cunoașterea drepturilor cetățenilor europeni legate de călătorii, șederea, sistemul de educație și munca într-un stat membru al Uniunii Europene.
Astfel, elevii de clasa a V-a și a VI-a au fost dornici să descopere cum s-a format Uniunea Europeană, care sunt instituțiile comunitare prin intermediul cărora funcționează Uniunea Europeană și ce beneficii există pentru cetățenii care fac parte din marea familie europeană.

 

Expoziţie despre Laureaţii Premiului Nobel pentru Literatură la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

În perioada 17-29 noiembrie, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat expoziţia „Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură” care cuprinde cărţi şi reviste din colecţiile de documente ale bibliotecii.
Premiul Nobel pentru Literatură este acordat anual unui autor din orice ţară care, cu cuvintele lui Alfred Nobel, a produs „cea mai remarcabilă lucrare într-o tendinţă idealistică”. Opera în acest caz se referă, în general, la opera autorului ca un tot, nu la o lucrare individuală, deşi lucrările individuale sunt uneori citate în decernări. Academia Suedeză decide cine, dacă este cazul, primeşte acest premiu în fiecare an.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:24

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iatăo selecţie de aforisme din volumele sale:

 

Pagina 99 din 128

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea