Expoziție de fotografie la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 29 Septembrie 2014 13:29

În perioada 1-12 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de fotografie „Ipostaze umane”, aparținând arhitectului Sabin Prodan. Sorin Prodan a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul UAUIM București. De-a lungul experienței sale profesionale, arhitectul Sorin Prodan a mai avut o expoziție foto personală intitulată generic „Ipostaze umane” în cadrul Secției de Antropologie a Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București.
În perioada octombrie-noiembrie 2013, a participat la cursul GerontoASSIST cu tema „Asistența multidimensională a vârstnicului în familie și comunitate”.

Reuniunea evocatoare „China - Țara Marelui Orient”, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 29 Septembrie 2014 13:28

Consiliul Județean Argeș, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Asociația Română de Prietenie cu Republica Populară Chineză - Filiala Argeș, Colegiul Național Ion I.C. Brătianu Pitești – Cercul de Istorie, organizează reuniunea evocatoare „China - Țara Marelui Orient”. Această manifestare este dedicată Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze  (1 octombrie 1949 – 1 octombrie 2014) și include:
• O expoziție tematică: „65 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze și stabilirea relațiilor diplomatice București-Beijing”.
• Imagini comentate: hărți, fotografii, extrase virtuale.

 

„Morning Moon” la Filarmonica Piteşti

Luni, 29 Septembrie 2014 13:27

În prima joi a lui octombrie a. c., Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui Grieg şi Schubert. Orchestra simfonică a instituţiei, pianistul Sorin Petrescu şi dirijorul Tiberiu Oprea vor interpreta Dimineaţa („Morning Moon”) din Suita nr. 1 Peer Gynt şi Concert pentru pian şi orchestră de Edvard Grieg şi Simfonia nr. 6 a lui Franz Schubert.
La pauză, va avea loc lansarea volumului „Ce se aude şi ce nu se aude”, de Sorin Petrescu, apărut, anul acesta, la Editura  „Brumar”.
După absolvirea studiilor la Liceul „Ion Vidu” din Timişoara şi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Sorin Petrescu îşi desăvârşeşte tehnica

Pensionarii sunt invitați, gratuit, la spectacol!

Luni, 29 Septembrie 2014 13:25

# Acesta va avea loc la Teatrul Davila, în data de 1 octombrie 2014, ora 18,00. Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, miercuri, 1 octombrie, de la ora 18.00, în Sala mare a Teatrului Al. Davila Pitești,  Consiliul Județean Argeș organizează un spectacol dedicat pensionarilor. Spectacolul va reuni momente de muzică ușoară și dans, oferite de secției Estradă a Teatrului Al. Davila Pitești, precum și cântece și dansuri populare, în interpretarea artiștilor populari, a orchestrei ”Doina Argeșului” și  ansamblului folcloric ”Dorul” ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.

 

La Muzeul Județean Argeș, până pe 20 octombrie, expoziţie dedicată dirijorului Emanoil Popescu

Luni, 29 Septembrie 2014 13:23

# Muzeul Judeţean Argeş vă invită să vizionați, în clădirea veche, expoziţia dedicată dirijorului Emanoil Popescu. Născut la 22 februarie 1926 în comuna Călineşti, sat Vrăneşti, judeţul Argeş, absolvent al  Facultăţii de Teologie Bucureşti şi al Conservatorului  Ciprian Porumbescu,  Emanoil Po¬pescu se remarcă printr-o amplă activitate culturală. A susţinut concerte în mari săli din Bucureşti, ca Ateneul Român, Sala Palatului Re¬publicii, Sala Radio, Opera Naţională Ro¬mână, precum şi sălile Filarmonicelor din Ploieşti, Arad, Craiova, Timişoara etc. A primit şi numeroase distincţii: Dirijor Fruntaş (1959),

Eveniment editorial! Lansarea Enciclopediei Argeşului şi Muscelului, vol al IV-lea, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 29 Septembrie 2014 13:22

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti organizează, luni, 29 septembrie, la ora 12, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, lansarea volumului al IV-lea al Enciclopediei Argeşului şi Muscelului.
Lucrarea cuprinde patru volume, fiind elaborată de: Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş (volumul I), Biblioteca Universităţii de Stat din Piteşti (volumul II), Muzeul Judeţean Argeş (volumul III) şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti (volumul IV), sub egida Consiliului Judeţean Argeş, a UPIT, Consiliului Local Piteşti şi Clubului Enciclopediştilor din Argeş-Muscel.

 

Centrul Cultural Mioveni a câstigat Marele Trofeu la Festivalul Național de Muzică Pop, Buzău

Luni, 29 Septembrie 2014 13:17

În perioada 20-21 septembrie 2014, copii înscriși la Cursurile de Canto Muzică Ușoară, Profesor Monaliza Zegheru au participat la Festivalul Național de Muzică Pop, Premiile Music Factory Buzău, ediția a V-a. Festivalul s-a desfășurat în incinta Colegiului Național Mihai Eminescu.
Premiile câstigate de către reprezentanții Centrului Cultural în cadrul Festivalului sunt:
• Marele Trofeu al Festivalului a fost câștigat de către Ștefania Vorovenci (grupa de vârstă 16-18 ani) cu piesa ”And I am telling you I’m not going - Jennifer Hudson”

Românii i-au bătut, din nou, pe turci!

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# Ansamblul folcloric “CIULEANDRA” din Topoloveni a participat la FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR de la Bodrum – Turcia.

Între 7 și 14 septembrie, Ansamblul folcloric ,,Ciuleandra” al Casei de Cultură ,,Ion Ionescu” Topoloveni a reprezentat cu cinste România la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Bodrum, Turcia, festival organizat de către Primăria Bodrum. Și, așa cum am menționat și în titlu, se poate spune că românii i-au bătut din nou pe turci. De data aceasta, la aplauze.

 

„Povestea românească” a celor cinci alpiniști care au atins vârful Nanga Parbat, spusă la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și Asociația Română pentru Alpinism și Explorare au organizat marți, 16 septembrie, de la ora 17.30, un eveniment deosebit: prezentarea expediției Nanga Parbat, susținută de Teo Vlad și Marius Gane, cei doi alpiniști piteșteni care au făcut parte din această expediție.
În perioada 5 iunie – 28 august 2013, o echipă formată din 5 alpiniști români a pornit ascensiunea pe masivul himalayan Nanga Parbat (8126m) din

Suita de valsuri, la Filarmonica Piteşti

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert vocal-simfonic al stagiunii. Orchestra simfonică a instituţiei, soprana Irina Săndulescu şi dirijorul Adrian Morar vor interpreta Richard Strauss - Suita de valsuri nr. 2 din Cavalerul rozelor, Benjamin Britten - Les Illuminations pentru voce şi orchestră de coarde şi Ludwig van Beethoven - Simfonia nr. 4.
Dirijor al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, Adrian Morar este o prezenţă activă pe scenele simfonice şi lirice ale ţării. După finalizarea studiilor de vioară şi

 

Flori, peisaje și portrete în expoziția de debut a Elenei Grigorescu

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Luni, 15 septembrie, de la ora 18.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat vernisajul expoziției de pictură „Începuturi” a Elenei Grigorescu. Tablourile expuse în cadrul acestei prime expoziții personale de pictură a artistei prezintă peisaje, flori și portrete care reflectă lumina în toate nuanțele cromatice posibile.
Fostă profesoară de fizică la Colegiul Național ”Zinca Golescu” și la Liceul Industrial nr. 1 din Pitești, Elena Grigorescu pictează de 10 ani. Este cursantă în

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• După implantul la sâni, a fost nevoită să rămână ca mostră în sala de operaţii. Nu mai avea loc să iasă pe uşa spitalului.

 

Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS, ediţia a XII-a

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Joi, 11 septembrie, pe scena Centrului Cultural Educativ de la Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS.
Deschiderea oficială a fost făcută, şi în acest an, de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, edilul-şef fiind însoţit pe scenă de directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş, dar şi de mascotele festivalului.

Violonist de renume internaţional, în deschiderea stagiunii a VIII-a a Filarmonicii Piteşti

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti deschide joi, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, stagiunea 2014-2015 cu un concert simfonic Beethoven. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi violonistul de renume internaţional Răzvan Stoica vor interpreta Uvertura Făpturile lui Prometeu, Concert pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 3 Eroica, aparţinând marelui compozitor german.

 

Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

În perioada 15-20 septembrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de pictură „Începuturi” a artistei Elena Grigorescu. Este pentru prima dată când artista își prezintă lucrările în cadrul unei expoziții personale de artă plastică. Fostă profesoară de fizică la Colegiul Național ”Zinca Golescu” și la Liceul Industrial nr. 1 din Pitești, Elena Grigorescu pictează de 10 ani. Este cursantă în anul II la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, la clasa profesoarei Elena Zavulovici. În cadrul acestei expoziții veți descoperi peisaje și flori deosebite, o adevărată simfonie de culori care celebreaza natura și emoție autentică în realizarea portretelor. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 septembrie, de la ora 18.00, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș. S.B.

Prelegere despre inaugurarea Transfăgărășanului la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Joi, 18 septembrie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează prelegerea intitulată „Muntele îmblânzit”, dedicată împlinirii a 40 de la inaugurarea Transfăgărășanului.
Cu acest prilej, invitații: colonelul (rz.) Ion Bratu, unul dintre mulții militari români care au contribuit la construcția drumului și care a publicat două lucrări despre Transfăgărășan („Transfăgărășanul, așa cum a fost”, „Scrisori din Transfăgărășan”) și Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Public Județean

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Ştie să facă bine un singur lucru: foamea.
• Un avocat de tot renumele, după ce scapă un mare mafiot de închisoare, nu poate dormi toată noaptea. Numără onorariul.
• Dintre toate taxele, cea mai scumpă mi s-a părut taxa pe prostie!

Tudor Gheorghe şi Analia Selis vor cânta la Filarmonica Piteşti, în noua stagiune

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Printre invitaţii stagiunii de toamnă-iarnă ai Filarmonicii Piteşti se vor număra Tudor Gheorghe, Cristina Anghelescu, Irina Săndulescu,  Răzvan Suma, Analia Selis, Mihaela Postu şi mulţi alţii.
Primul concert al stagiunii 2014-2015 va avea loc joi, 18 septembrie.  Alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul permanent Tiberiu Oprea concertează, pe o vioară Stradivarius, solistul Răzvan Stoica.  Dintre invitaţii stagiunii de toamnă-iarnă ai Filarmonicii Piteşti terebuie amintiţi: dirijorii Horia

 

Expoziție de carte dedicată marelui romancier Liviu Rebreanu, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

În perioada 1-15 septembrie, în holul Bibliotecii Județene Argeș, este deschisă expoziția „Scriitori români în conștiința contemporanilor – Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885 – 1 septembrie 1944)”, dedicată marelui romancier Liviu Rebreanu la împlinirea a 70 de ani de la trecerea în eternitate. Expoziția de carte din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș este structurată pe trei secțiuni: 1. Enciclopedii, dicționare ce cuprind date biografice despre autor, fotografii ale scriitorului alături de soția și prietenii săi la casa de la Valea Mare-Ștefănești ; 2. Opera publicată în mai multe ediții (romane, teatru, nuvele); 3. Lucrări de critică ce s-au scris despre opera scriitorului Liviu Rebreanu. Sabina BUSUIOC

Festivalul național de teatru pentru copii și tineret ”Ludicus” începe la Mioveni

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Consiliul Local Mioveni, Primăria și Centrul Cultural organizează în perioada 11-13 septembrie 2014,  Festivalul național de teatru pentru copii și tineret ”Ludicus”.
Festivalul se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural, în regim de concurs și se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 10 - 14 ani și 15 - 18 ani. Acesta este organizat pe patru secțiuni:

 

Pagina 103 din 129

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea