De ce kitsch-ul este atrăgător?

Luni, 07 Aprilie 2014 14:03

Simplu!  Pentru că  este „frumos”, trivial, lacrimogen, linear, sclipitor şi cel mai adesea…ieftin.  Filoteia Pally, directorul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti - organizatorul unei mese rotunde cu tema “Kitsch-ul, estetica de compromis”, explică amănunţit cum ajung clişeele să ne invadeze vieţile.
Cel mai la îndemână exemplu în care kitschul bate, de departe, tot ce e autentic, este, poate, cel al târgurilor organizate în preajma Moşilor de Vară. Cu toţii ne amintim munţii de vase din plastic, aluminiu sau  melamină, inscripţionate, colorate şi sclipicioase care invadează pieţele judeţului, punând la colţ

„Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Lansare de carte a  Prof. Univ. Adrian Cioroianu, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș. Săptămâna aceasta, joi, 3 aprilie, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș are onoarea  de a găzdui lansarea celei mai recente cărți a istoricului Adrian Cioroianu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”. La eveniment, alături de autor, vor lua cuvântul Octavian Mihail Sachelarie, Director Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, Marius Modreanu, Referent Cultural Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș și Constantin Bărbulescu, Decanul Facultăţii de

 

Cristian Bădiliţă şi-a lansat volumul de poezii pentru copii „Harababura. Carte pentru cei ce ştiu să recite-un poeziu”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

# Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu”. În prezenţa unui public numeros, de toate vârstele, săptămâna trecută, miercuri, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu”, a avut loc lansarea volumului de poezii pentru copii intitulat „Harababura. Carte pentru cei ce ştiu să recite-un poeziu”, semnat de Cristian Bădiliţă şi ilustrat de Malvine Mocenco, volum apărut la Editura Cărţile Tango, Bucuresti.

Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” din Curtea de Argeş a dat startul festivalului „Reuniunea de primăvară a corurilor din județul Argeș”

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Vineri seară, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” a avut loc „Reuniunea de primăvară a corurilor din județul Argeș”, ediţia 2014, festival organizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş. La această competiţie a corurilor din judeţul Argeş, în prima etapă desfăşurată în Cetatea Basarabilor, au participat 6 coruri: Corul Orfeu, Corul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”, Corul Seminarului Teologic Curtea de Argeș, Corul Gelu Ciuculescu, al Şcolii nr.6, Corul Şcolii Gimnaziale nr.1 Corbeni și Corul Liceului Brătianu.

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

Horia Mihail, pianist şi dirijor la Filarmonica Piteşti

Luni, 31 Martie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 aprilie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic, în care, pentru prima oară, la Piteşti, pianistul Horia Mihail va fi şi dirijorul orchestrei simfonice a instituţiei.
Turneul naţional „Pianul călător” poposeşte şi anul acesta la Filarmonica Piteşti. Dacă anul trecut publicul a audiat pagini muzicale semnate Beethoven, anul acesta va fi un concert 100% Mozart: Concert nr. 12 pentru pian şi orchestră în La major K414, Concert nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor K466 şi Concert nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major K488.

 

Spectacolul extraordinar ”Nu m-am gândit la despărțire”, la Mioveni

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Orașul Mioveni, Centrul Cultural vă invită miercuri, 26 martie 2014, ora 18.00, în sala mare a Centrului Cultural Educativ, la spectacolul extraordinar ”NU M-AM GÂNDIT LA DESPĂRȚIRE”, avându-l în centrul atenției pe solistul Costantin Nica. Alături de acesta vor mai urca pe scenă artiștii: George Gentea, Mihai Nistor, Ionuț Oanță, Gabriela Roșu, Marilena Botiș, Diana Nica, Gabriela Stanciu, Iulia Pupezescu, Marius Bălan, Claudia Zamfir, Cristina Neacșu și baletul Teatrului Al. Davila Pitești. Spectacolul este realizat de maestrul Dorin Oancea, scenografia Gabriel Bucătaru, orchestra Dan Dimitriu Band, iar coregrafia spectacolului este realizată de Mihaela Vinca, Ramona Titov, Mihai Dragnea și Cătălin Oancea. INTRAREA ESTE LIBERĂ! Vă așteptăm!

Festival internațional de film pentru copii ”Youth cinefest”, în perioada 28-30 martie 2014, la Cinematograful ”Sebastian Papaiani”

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Consiliul Județean Argeș, prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, în colaborare cu Cinematograful ”Sebastian Papaiani” din Pitești, organizează prima ediție a Festivalului International de Film pentru Copii ”Youth Cinefest”, în perioada 28-30 martie 2014. Aceasta manifestare artistică își propune promovarea filmului pentru copii, a artei cinematografice și dezvoltarea creativității copiilor și tinerilor din Argeș, și nu numai, la nivel național, dar și internațional, prin filme care să le reflecte originalitatea și libertatea de exprimare. În cadrul festivalului, fiecare concurent va prezenta un film de scurt-metraj de maxim 10 minute, cu tema “Copiii din regiunea ta”. La festivalul-concurs se vor înscrie participanți cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, 14 – 18 ani. Înscrierea concurenților se va face până la data de 24 martie 2014.

 

Recital Gershwin, joi, la Filarmonica Piteşti

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Luna martie se încheie, la Filarmonica Piteşti, cu un recital cameral Gershwin, susţinut de soprana Sorina Munteanu şi pianista Viorela Ciucur. Joi, 27 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, publicul va audia lucrări de referinţă ale compozitorului american, precum: Preludii, Summertime (din Porgy and Bess), Who Cares? (din Of Thee I Sing), Bidin’ My Time (din Girl Crazy), Slap That Bass (din Shall We Dance?).
Soprana Sorina Munteanu a studiat canto şi pian în oraşul natal, Arad, la Liceul de Muzică „Sabin Drăgoi”, absolvind ulterior masterul la Facultatea de

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 24 Martie 2014 00:00

Vineri, Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş a fost gazda unui dublu eveniment editorial propus de Editura Tracus Arte. Astfel, au fost lansate două cărţi de proză: “Stăpânul spaimei”, de Cornel Ivanciuc şi “Viaţa pe bază de abonament”, de Ioan Matei. ,,Stăpânul spaimei” este epopeea a şase generaţii de căutători, care investighează prin intermediul unui sofisticat instrumentar cultural, urmele unei stirpe aproape dispărute, cu origini pierdute în negurile timpului, călăuzită de biblioteci călătoare, care apar periodic în diverse locuri. Întâmplările personale ale căutătorilor se intersectează cu cele majore ale

 

Portrete în arta naivă

Luni, 17 Martie 2014 14:49

Până pe 10 aprilie,  Galeria Naţională de Artă Naivă  a Muzeului Judeţean Argeş  vă aşteaptă să admiraţi ,,Portrete în arta naivă", o expoziţie care face referire la femeie şi la preocupările ei, dezvăluie contribuţia fiecărui artist, cunoscut şi mai puţin cunoscut, la materializarea prin pictură sau grafică a unei sărbători atât de preţioase – luna martie, dedicată femeii. "Fiecare plastician oferă publicului o extindere firească a creaţiei sale artistice, în aşa fel, încât, dacă vizitatorul priveşte detaşat lucrarea de pictură, ca pe un exponat de muzeu, şi se recunoaşte în ea, atunci finalitatea corespondenţei de gust şi potrivire este asigurată pe deplin şi cu succes.", explică Spiridon Cristocea (foto), directorul Muzeului judeţean  Argeş. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00 (Galeria Naţională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor).

,,Fărâme de gânduri”, adunate într-un volum, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu”

Luni, 17 Martie 2014 14:41

Prozatoarea Aurelia Corbeanu şi-a lansat, săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, ultimul său volum de poeme în proză în care îşi povesteşte trăirile din viaţa de zi cu zi. ,,Este un grup de momente luate din realitate, realitatea nostră, de acum, şi sunt filtrate prin sufletul meu, cum le-am simţit, cum le-am tradus în mintea mea. Fiecare proză scurtă sau poem are un final oarecum filozofic, trage o concluzie”, ne-a mărturisit Aurelia Corbeanu, autoarea cărţii ,,Fărâme de gânduri”.

 

,,Treizeci de ani în salopetă” – o carte inedită, cu un autor inedit - lansată la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 17 Martie 2014 14:39

Săptămâna trecută, joi, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş a avut loc lansarea cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, o carte autobiografică ce reliefează viaţa sau destinul unui om simplu ce a muncit în credinţă şi a reuşit, după treizeci de ani de muncă în salopetă, să poată spune că este un om împlinit, cu o famile fericită şi cu o gospodărie modestă. Mecanicul auto, Dan Dumitra,  acum autorul cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, în acest volum povesteşte viaţa şi traseul destinului său, care nu a fost aşa cum îl vedea în copilărie.

Vizită de lucru la clasele de meșteșuguri ale Școlii Populare de Arte și Meserii

Luni, 17 Martie 2014 14:39

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș, organizează luni, 17 martie 2014, o vizita de lucru la clasele de meșteșuguri ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești din localitățile Hîrsești, Bîrla, Stolnici, Recea, Mozăceni și Ștefan cel Mare. Menționăm că transportul va fi asigurat de către Consiliul Județean

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 17 Martie 2014 14:26

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

Trio Musica Viv, în concert, la Filarmonica Piteşti

Luni, 17 Martie 2014 14:24

După două concerte extraordinare, Filarmonica Piteşti organizează, joi, 20 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de L. V. Beethoven şi J. Sibelius. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul filarmonicii Tiberiu Oprea, pianista Andreea Butnaru, violonistul Răzvan Hamza şi violoncelistul Florin Mitrea (membrii Ansambului Trio Musica Viva) vor interpreta „Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră” (L. V. Beethoven) şi „Suita pentru orchestră Pelléas et Mélisande”.

 

Eveniment cultural de ţinută la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 10 Martie 2014 23:38

# Fostul Ministru al Economiei Varujan Vosganian şi-a lansat cartea ,,Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”. După ce, în anul 2010, la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, Varujan Vosganian şi-a lansat cea mai de succes carte a sa ,,Cartea Şoaptelor”, dovadă fiind numeroasele premii acordate acestui volum, săptămâna trecută, joi, scriitorul a ales din nou acest lăcaş pentru a-şi lansa noua sa carte ,,Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”. Cele șase povestiri ale volumului, în care se găsesc personaje precum cerşetori sau alte persoane cu o situaţie materială precară,

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 10 Martie 2014 23:18

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

•    Când moare un om bun, se zice că l-a vrut Dumnezeu în Ceruri. Iartă-mă Doamne, că sunt atât de rău!
•    Trebuie să vorbeşti clar. Nu toţi sunt dispuşi să-ţi asculte şi explicaţiile ulterioare.

 

Tiberiu Soare şi Ars Ventus, joi, la Filarmonica Piteşti

Luni, 10 Martie 2014 23:16

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 13 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic extraordinar al lunii, cu pagini muzicale compuse de W. A. Mozart şi E. Grieg. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Soare, clarinetistul Emil Vişenescu, oboistul Valentin Ghita, cornistul Petrea Gîscă şi fagotistul Ionuţ Mardare (membrii cvartetului Ars Ventus) vor interpreta Simfonia concertantă în Mi bemol major (Mozart) şi Suitele Peer Gynt nr. 1 şi nr. 2 (Grieg).

Începe bătălia cărților la Biblioteca Județeană Argeș!

Luni, 03 Martie 2014 15:42

Elevii argeșeni sunt provocați să participe la concursul național de lectură ”Bătălia cărților”, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, care are drept scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Evenimentul de lansare a concursului va avea loc în data de 3 martie 2014, ora 11.30, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” (Pitești, str. Victoriei, nr. 18).

 

Pagina 108 din 128

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea