Muzeul Golești își îmbogățește zestrea cu o casă încărcată de spiritualitate

Luni, 27 Iunie 2022 15:32

La Muzeul Golești a sosit, săptămâna trecută, structura unei case donate de Episcopul Macarie al Europei de Nord. Casa a aparținut bunicilor feței bisericești și provine din localitatea Spermezeu, Bistrița Năsăud.

Structura urmează să fie asamblată, iar cel târziu la finalul verii casa va fi inaugurată. Muzeul Golești este al treilea mare muzeu din țară care primește în donație o casă din partea Episcopului Macarie.

Atenție! Se apropie FOLK-IN la Budeasa!

Luni, 27 Iunie 2022 15:08

Festivalul FOLK-IN de la Budeasa va reuni nume mari ale folkului românesc. Iată invitații ce vor concerta în cele două zile ale festivalului. Vineri 1 iulie: Pasărea Rock, Mircea Vintilă, Daniel Iancu, Florin Ioan Thomits. Sâmbătă 2 iulie: Ducu Bertzi&Friends, Cristi Dumitrașcu & Plan B (Daniel Secărea, Marcis Nut), Marius Matache și Țapinarii.

Festivalul FOLK IN va fi unul cu atât mai special în acest an cu cât la Budeasa va cânta în premieră trupa Pasărea Rock.

 

 

ANALOGUE Festival, un weekend în natură cu muzică și artă la Mioveni

Joi, 23 Iunie 2022 17:16

Centrul Cultural din Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Mioveni, vă invită la prima ediție a festivalului de muzică, arte și tehnologie, ANALOGUE, ce va avea loc în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni.

Omul modern, preocupat de carieră și de recunoașterea socială, în constantă relație cu mediul digital, are nevoie de mici momente de escapadă în realitatea imediată, de reluarea legăturii cu sinele, dar și cu cei din jur. Are nevoie de o readaptare la tot ceea ce se întâmplă în afara casei și la reconectarea cu mediul înconjurător.

 

Mioveni - Muzică rock de calitate și distracție responsabilă pe două roți!

Miercuri, 22 Iunie 2022 17:26

Paradă de motociclete, motoare turate, adrenalină, distracție și mult rock! Dacă vă incită ideea, urcați în șa și dați o tură până la Rock'N Ride Fest Mioveni, pe 24 și 25 iunie.

Timp de două zile, festivalul își propune să adune în zona de picnic de la Făget cât mai mulți pasionați de motociclete și muzică rock, dar și pe iubitorii motoarelor turate și ai adrenalinei pe două roți. Aici, participanții vor avea parte de o serie de concursuri, demonstrații de îndemânare moto, bere rece, grătare încinse și mai multe spectacole susținute de trupele Ultimul Tren, Timpuri Noi, Fără Vise, Trooper, 7 Tears Ago, Rana, Nuanțe, Blană Bombă, Myst.

 

 

„Noaptea Regilor” - film în premieră, la Cinematograful „București”

Joi, 09 Iunie 2022 12:46

Sâmbătă, 11 iunie 2022, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Noaptea regilor”, în regia lui Philippe Lacôte. „Noaptea regilor” este un film de dramă-fantastic, din 2020, care a fost filmat pe teritoriul a patru țări: Franţa, Coasta de Fildeş. Canada și Senegal. Filmul a avut premiera în România, în data de 27 mai 2022.

Urmărim aventurile unui tânăr, care este trimis în La Maca, o închisoare din mijlocul pădurilor din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste.

EXPOZIȚII INEDITE LA MUZEUL GOLEȘTI: MUZEUL COPILĂRIEI ȘI DIORAMA FEROVIARĂ CU DEPOUL PITEȘTI

Joi, 09 Iunie 2022 07:52

# Expozițiile pot fi vizitate pe parcursul întregii luni

Cei care vor călca pragul Muzeului Golești au ocazia să viziteze două expoziții inedite. Deschise chiar de 1 Iunie, Muzeul Copilăriei și Diorama feroviară care conține și o reconstituire a Depoului Pitești, pot fi vizitate pe parcursul întregii luni.

Inginerul Cristian Dumitru a dezvoltat o pasiune pentru jucăriile vechi românești. În 30 de ani a strâns o colecție de aproximativ 15.000 de jucării. La Muzeul Golești, pot fi văzute câteva sute dintre ele. Colecția lui Cristian Dumitru cuprinde jucării care au luminat copilăria românilor  din 1900 până în 2000. Această colecție cu jucăriile din copilăria celor care astăzi sunt părinți sau bunici au avut un succes uriaș în toată țara.

 

 

Trei poeți din Pitești în antologia de poezie contemporană lansată la Bookfest

Miercuri, 08 Iunie 2022 13:08

Poeții VIRGIL DIACONU, DENISA POPESCU și ION DOGIOIU, care își fac veacul în urbea Piteștilor, au apărut în antologia de poezie contemporană The future has been fabulous so far.

Până în prezent viitorul este foarte bun, inițiată de prof. univ. dr. Lidia Vianu, în colaborare cu Editura Tracus Arte București, Muzeul Național al Literaturii Române, Universitatea București și British Council, Contemporary Literature Press.

Expoziția de pictură „Argint e pe ape și aur în aer”, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Miercuri, 08 Iunie 2022 11:08

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță deschiderea expoziției ,,Argint e pe ape și aur în aer”. Vor fi prezentate o selecție de peste 40 de lucrări ale artistului Horea Paștina. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 iunie,  începând cu ora 18:00 și va putea fi vizitată până la 1 septembrie. La vernisaj este invitat și criticul de artă Oliv Mircea.

,,Argint e pe ape și aur în aer. Ascult și privesc cerul și pământul. Cu privirea la cer. Cer cerul. Când eram copil, doream acolo, în departare, unde cerul se unea cu pământul, să ating cerul cu mâna. Precum în cer, așa și pe pământ ”, a precizat Horea Paștina.

 

Festival-Concurs Național de Folclor Mioveni 2022

Miercuri, 08 Iunie 2022 07:45

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni în perioada 12 – 14 August 2022. Festivalul are drept scop revitalizarea, conservarea și promovarea folclorului muzical, literar și coregrafic din diferite zone etnografice ale României.

Înscrierea la Festivalul-Concurs se face pe baza Fișei de Înscriere în perioada 01 – 30 iunie 2022. Pentru mai multe detalii puteți consulta Regulamentul Concursului accesând site-ul www.centrulculturalmioveni.ro

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 07 Iunie 2022 20:34

IOHANNIS şi PSD

Se pare că-i “nereparat”:

De când îl ştiu, i-a înjurat,

Altfel înclină azi balanţa:

Cică e bună alianţa...

PARTIDUL FORŢA DREPTEI

 

Cine vor mai fi minţiţii?!

Alt partid, de unde punga?

Aşteaptă să le dea dinţii...

Forţa dreptei... e în stânga!

 

Începe fEstivalul de Carte pentru copii “Kidsfest”

Luni, 06 Iunie 2022 09:36

În perioada 8 - 12 iunie 2022, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, organizează fEstivalul de Carte pentru copii “Kidsfest”, Pitești, ediția a II-a, 2022 - manifestare culturală dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu scopul de a promova literatura pentru copii, de a încuraja, totodată, lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii.

Astfel, în zona pietonală din faţa Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeș, va fi organizat un complex expozițional unde vor fi amenajate 5 corturi, în care îşi vor prezenta oferta de carte pentru copii, 10 edituri de prestigiu din România, trei dintre acestea fiind locale. Editurile partipante sunt: Grup Editorial Art, Grup Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana, Didactica Publishing House, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45 și Polirom.

Hai la ANALOGUE, trei zile și trei nopți! - un proiect unic în Argeș, desfășurat pe 75.000 mp

Miercuri, 01 Iunie 2022 10:37

Unii dintre cei mai importanți artiști ai momentului, la nivel internațional, cât și național, cu zeci de milioane de fani în întreaga lume, se vor afla la Mioveni, în perioada 2-4 septembrie!

ANALOGUE - un proiect unic în Argeș, desfășurat pe 75.000 mp, va combina muzica, arta și tehnologia, oferind publicului artiști internaționali, ateliere de creație, jocuri și multe alte activități inedite și captivante, timp de trei zile și trei nopți.

 

 

”Hai Hui printre stele”- astăzi, de la ora 19:00, la Teatrul ,,Alexandru Davila”

Marţi, 31 Mai 2022 08:15

# Spectacol gratuit oferit de municipalitate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului!

Primăria Municipiului Pitești invită copiii piteșteni, alături de părinți, la un spectacol dedicat atât celor mici, cât și adulților ce vor să redescopere magia copilăriei.

Oferit de municipalitate, prin Centrul Cultural Pitești, în colaborare cu Trupa de Teatru „Ludicus”, spectacol cu intrare gratuită ”Hai Hui printre stele" va avea loc marți, 31 mai 2022, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului ,,Alexandru Davila".

 

„FOLK IN Festival”, între 1-3 iulie, la Budeasa

Luni, 30 Mai 2022 17:03

Spectacol garantat pe plaja Veche din comuna Budeasa, între 1-3 iulie. Trupe una și una vor lua parte la cea de-a doua ediție a „FOLK IN Festival”, după trei ani de pauză!  Haideți și voi! Biletele au fost puse în vânzare și le găsiți aici: https://www.ambilet.ro/tc.../folk-in-festival-budeasa-2022/. De asemenea, copiii cu vârsta până în 12 ani, inclusiv, au acces gratuit – cu însoțitor posesor de abonament valabil. Copiii cu vârsta peste 13 ani, inclusiv, și până în 16 ani au nevoie de abonament la preț întreg și de însoțitor.

 

 

Expoziția „Pitești. Pagini de istorie culturală - 634 de ani de la prima atestare documentară”

Luni, 30 Mai 2022 14:11

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat expoziția  „Pitești. Pagini de istorie culturală - 634 de ani de la prima atestare documentară”, cu documente din colecțiile bibliotecii, dedicată Sărbătorii Zilelor Municipiului Pitești. Expoziția poate fi vizitată de către public în perioada 17-31 mai 2022,  în holul principal al instituției.

În data de 20 mai 2022 s-au împlinit 634 de ani de la prima atestare documentară a orașului Pitești. În lucrarea „Istoria Municipiului Pitești”  (București, Editura Academiei, 1988), cei trei autori Petre Popa, Paul Dicu, Silvestru D.Voinescu afirmă că:

De Ziua Copilului - surprize multe pentru micii piteșteni! Programul evenimentelor

Luni, 30 Mai 2022 12:39

De Ziua Internațională a Copilului, micii piteșteni se vor putea bucura de multe surprize organizate de către municipalitate. Vor fi spectacole de teatru, muzică și dans, ateliere de creație, desene pe asfalt și activități sportive, festival al tinerelor talente, atracții pentru toate vârstele, ce vor deschide într-un mod festiv și inedit luna copilăriei!

Noutăți: Aventura Parc, în Parcul „Lunca Argeșului” și deschiderea ștrandurilor în aer liber din municipiu, respectiv a parcurilor de agrement Costache Negri și Trivale.

 

Poezie și teatru la Liceul ”Ion Mihalache” din Topoloveni

Luni, 30 Mai 2022 12:28

Eveniment de suflet și din suflet, săptămâna trecută, la Liceul din Topoloveni. Aerul încărcat cu istorie a vibrat – de data aceasta - la versurile recitate din Nichita Stănescu, Ana Blandiana sau Denisa Popescu-Martin. Iată că poezia încă există, încă atinge inimile. Iar faptul că, aici, a atins inimile unor adolescenți este și mai important.

 

Prof. Mironela Zuluf: „Sincretism! A fi, a simți! Poezia și teatrul au vibrat azi la LT “Ion Mihalache”. Adolescenții, sfioși și emoționați, au redescoperit valențele liricii lui N. Stănescu, ale Anei Blandiana sau ale poetei contemporane Denisa Popescu Martin, trăind intens fiecare inflexiune a vocii actriței Mirela Dinu. “Ce bine ca sunteți” în viața noastră Denisa Popescu, Mirela Dinu și George Badea! Va prețuim!”.

Programul activităților de 1 iunie, la Mioveni

Luni, 30 Mai 2022 10:03

De 1 iunie și Primăria orașului Mioveni pregătește o serie de evenimente interesante pentru copiii din localitate. Programul evenimentelor:

Marți, 31 mai – Centrul Civic

Ora 18.00 - Proiecții desene animate pe ecran led - În căutarea lui Dory, Incredibilii 2.

Miercuri, 1 iunie

Ora 10.30 - Desene pe asfalt – Str. Tudor Mușatescu;

Ora 11.30 - Baby rally car – Str. Tudor Mușatescu;

Ora 10.00 - Cupa Copilului la Șah, CS Dacia Mioveni 2012, desfășurat la sediul Centrului Cultural Mioveni;

 

Din iunie vor începe lucrările de conservare și reabilitare pentru Cetatea Poenari

Miercuri, 25 Mai 2022 09:17

După patru luni de întârziere, lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi  transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.

”În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu. Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

 

Muzeul Goleşti - centrul eleganţei şi rafinamentului

Marţi, 24 Mai 2022 09:37

Joia trecută, Muzeul Golești a fost gazda unui eveniment de zile mari – Calapod Fashion Show, o prezentare de modă care a adus pe podium creații de mare rafinament. La eveniment au fost prezenți Aurora Negru - noua directoare a Finanțelor Publice Argeș, vicele CJ Argeș, Adrian Bughiu, deputatul PSD Nicolae Georgescu, primarul de la Călinești, oameni de afaceri. O apariție cu totul surprinzătoare a fost cea a actorului Denis Ștefan, care a venit călare.

 

 

Pagina 19 din 129

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea