Cultura

SFÂRȘTUL LUI TUDOR VLADIMIRESCU

Joi, 28 Martie 2024 08:27

 

Din nefericire, din cauza potopului de intrigi boierești sau ale eteriștilor, după ce, la 21 martie 1821, ajunsese în București cu cei 25000 de panduri și se proclamase domn prin voința poporului, Tudor Vladimirescu, cu 4000 de panduri, a fost nevoit, la 15 mai 1821, să înceapă retragerea spre Pitești, unde rânduise între 19 ianuarie - 7 martire 1821, centrul de rezistență militară al triunghiului strategic Pitești-Câmpulung-Mușcel-Târgoviște, condus de Simion Mehedințeanu, care avea sub comandă 100 de panduri călări. Între cele două detașamente de panduri, însă, cu viclenie, prin jurământ de credință necinstit, s-au alăturat mulți arnăuți, care, în nădejdea că vina va cădea doar asupra pandurilor, s-au pus pe tot felul de jafuri din vetrele oamenilor întâlnite pe drum.

 

 

Provocările și Beneficiile Inteligenței Artificiale: Curs pentru bibliotecari la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 27 Martie 2024 13:35

 

În cadrul unui curs captivant organizat la Biblioteca Județeană Argeș, Ana Stamatescu a adus în prim-plan discuții importante despre provocările și beneficiile inteligenței artificiale pentru bibliotecarii din comunitatea locală.

S-au abordat subiecte complexe precum etica și impactul social al inteligenței artificiale, oferind bibliotecarilor o viziune cuprinzătoare asupra acestei tehnologii emergente. În timp ce a discutat provocările și dilemele asociate cu utilizarea inteligenței artificiale în domeniul biblioteconomiei, Ana Stamatescu a subliniat și beneficiile pe care această tehnologie le poate aduce, încurajând bibliotecarii să fie deschiși la adoptarea tehnologiei și să exploreze modalități creative de integrare a inteligenței artificiale în activitățile lor zilnice.

Workshop de Improvizație la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 27 Martie 2024 07:33

 

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Universitatea din Pitești, se pregătește să găzduiască un eveniment deosebit pentru pasionații de teatru și creativitate. Joi, 28 martie, de la orele 11,00, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc un workshop de Improvizație, un moment ce promite să aducă noi perspective asupra artei interpretative.

Acest workshop, adresat în special studenților, va fi susținut de Bogdan GRIGORE un nume cunoscut în lumea teatrului și improvizației. Cu o vastă experiență în domeniu, Bogdan Grigore va împărtăși participanților secretele și tehnicile necesare pentru a excela în arta improvizației, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta creativitatea și spontaneitatea scenic.

 

 

Teatru la Mioveni. Intrarea este liberă

Marţi, 26 Martie 2024 12:48

 

Tinerii actori ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale" București vă invită la teatru! Cu ocazia zilei mondiale a teatrului, pe 27 Martie, UNATC în parteneriat cu Primăria Mioveni și Clubul Copiilor Mioveni vă oferă o spumoasă comedie, care se adresează tuturor vârstelor.

Spectacolul de teatru se va juca pe scena Centrului Cultural Mioveni, în două reprezentații, cu începere de la ora 13:00, respectiv, ora 17:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

 

Caravana cu Lilieci: Ateliere de Robotică pentru Copii la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 26 Martie 2024 08:37

 

În cadrul eforturilor continue de a stimula interesul pentru tehnologie și inovație în rândul copiilor, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș a găzduit recent Caravana cu Lilieci, o serie captivantă de ateliere de robotică, coordonate de Ana Stamatescu.

Numele Caravanei cu Lilieci evocă atât farmecul copilăriei, cât și spiritul aventuros al explorării tehnologice. Sub îndrumarea atentă a Anei Stamatescu, copiii au avut privilegiul de a se aventura în lumea fascinantă a liliecilor, dar și a ozoboților și a programării.

 

 

Pagina 3 din 512

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea