Cultura

Muzică de film, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 25 Mai 2015 22:25

La Filarmonica Piteşti, luna mai se va încheia în ultima joi (28 mai a.c.) cu un concert simfonic ce va include muzică de film. Desfăşurat sub egida „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”, ediţia a XXV-a, festivalul este organizat de U.C.M.R. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Corvin Matei, din Africa de Sud, solistă, la pian, va fi Léa Yoanna Adam, din Franţa. Concertul simfonic se va desfăşura, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti. În program: Marţian Negrea - „Tarantella” din Suita simfonică Prin Munţii Apuseni, op. 20, Tiberiu Brediceanu - Patru dansuri

 

Seminar pentru promovarea patrimoniului istoric al comunei Şuici

Luni, 25 Mai 2015 22:22

Joi, 21 mai, comuna Şuici a fost gazda unui şir de evenimente care au renunit  localnici, turişti, reprezentanţi ai structurilor din industria de turism, reprezentanţi ai instituţiilor statului, cadre militare, autorităţi publice locale, judeţene şi naţionale.
Manifestările au debutat cu seminarul „Patrimoniul istoric în circuitul turistic al Văii Topologului”, eveniment organizat în cadrul activităţilor de sustenabilitate ale proiectului „Dezvoltarea şi consolidarea turismului în zona de Nord a Văii Topolgului, în localitatea Şuici, judeţul Argeş, prin sprijinirea promovării resurselor turistice”.

Ziua Eroilor, comemorată la Mioveni

Luni, 25 Mai 2015 22:21

Ziua Eroilor a fost comemorată la Mioveni, joi, 21 mai 2015, prin slujbe religioase de pomenire, depuneri de coroane şi scurte programe artistice oferite de elevi de la şcolile şi liceele din Mioveni, Racoviţa şi Colibaşi, având ca tematică eroismul înaintaşilor noştri. La slujbele religioase desfăşurate la monumentele din Mioveni au participat primarul oraşului, Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, secretarul general al Consiliului Judeţean Argeş, Ionel Voica, directorul Penitenciarului Colibaşi, Emanuel Conea, directorul Muzeului Judeţean, Cornel Popescu, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice. Manifestările prilejuite de Înălţarea Domnului - Ziua Eroilor au fost organizate de Consiliul Local Mioveni, Primăria Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni.

 

Mesajul prefectului județului Argeș cu prilejul zilei de 21 mai, Ziua Eroilor

Luni, 25 Mai 2015 22:20

Buna ziua și Hristos S-a Înălțat!
Doamnelor și domnilor,
Distinși invitati,
Pentru români, Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului înseamnă şi Ziua Eroilor. În acest an, ca o orânduire în plus, îi cinstim și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Iată, așadar, o zi cu triplă însemnătate pentru poporul nostru, atât din punct de vedere spiritual și religios, cât și din punct de vedere istoric și moral. Este o zi în care avem datoria să cinstim și să ne amintim cu recunoştinţă de jertfele tuturor celor care s-au luptat să existăm de-a lungul istoriei, să avem o ţară independentă şi suverană, în care să trăim liberi.

Noaptea Muzeului Argeșean, o sărbătoare a culturii și bunei dispoziții, cu record absolut de vizitatori

Luni, 25 Mai 2015 22:18

Mii de argeșeni entuziaști au participat sâmbătă, 16 mai 2015, de la mic la mare, la Noaptea Muzeului Argeșean. A fost o noapte a porților deschise, în care piteștenii au vizitat, cu titlu gratuit, expozițiile permanente ale Muzeului Județean Argeș și s-au bucurat de un program cultural-educativ excepțional. Cea de-a unsprezecea ediție a "Nopţii Muzeelor" a constituit un succes fără precedent pentru muzeul argeşean, iar din punct de vedere al publicului vizitator s-a fost atins un un numar de 5500 vizitatori.

 

Pagina 355 din 513

«ÎnceputAnterior351352353354355356357358359360UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea