Cultura

Tezaurul de la Recea, expus la Muzeul Județean Argeș

Joi, 08 Februarie 2024 07:20

 

Muzeul Județean Argeș expune în luna februarie, în cadrul microexpoziției ,,Exponatul lunii”, tezaurul de la Recea. Tezaurul a fost descoperit în anul în 1988 și recuperat de către autorități, cel mai probabil parțial, în decursul aceluiași an. Nu se cunosc alte detalii legate de locul descoperirii.

Aceasta conține 73 de monede identificate astfel: 10 lowentaleri olandezi, doi florini romano-germani emiși de Anton Gunther, 58 de piaștri turcești emisiuni ale sultanilor Ahmed al II-lea, Mustafa al II-lea, Ahmed al III-lea, Mahmud I, 13 zolta și două yarim zolta, emisiuni ale aceluiași Mahmud I (1730-1754).

 

 

Biblioteca Județeană Argeș. Edificii ecleziastice din România - expoziție de reproduceri fotografice

Miercuri, 07 Februarie 2024 16:09

 

”Gândul acesta că ceea ce faci este definitiv făcut, că opera scăpată din mâinile tale se duce de-a lungul veacurilor și umple lumea de răsunetul vieții și bătăilor inimii tale, are ceva din solemnitate și fiorul judecății supreme a Sfintei Scripturi.”

Alexandru Vlahuță – „Onestitatea în artă”

În Secția de Presă și Legislație a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, se păstreză o colecție de reviste vechi românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Din aceste reviste, am selectat imagini care au ca temă biserica, simbol al credinței,al tradiției, al veșniciei, al iubirii, și le-am unit într-o expoziție ce este deschisă publicului cititor până la sfârșitul lunii martie a.c, la etajul al II-lea, în holul central al instituției noastre.

Elevii cer să aibă mai puţine ore la şcoală!

Miercuri, 07 Februarie 2024 14:31

 

Mai multe asociații ale elevilor cer Ministerului Educaţiei să modifice noul Statut al elevului, în sensul în care elevii să petreacă mai puţine ore la şcoală. Astfel, se pune problema ca elevii de gimnaziu să nu petreacă mai mult de 5 ore pe zi la școală, și cei de liceu, cel mult 6 ore. Potrivit Edupedu.ro, care citează documentul redactat de elevi, în orarul școlar, numărul zilnic de ore de activitate nu trebuie să depășească următoarele limite:

a) pentru învățământul primar: 4 ore pe zi;

b) pentru învățământul gimnazial: 5 ore pe zi;

c) pentru învățământul liceal și tehnologic: 6 ore pe zi.

În prezent, doar elevii din învățământul primar au reglementate cele 4 ore de cursuri pe zi.

 

 

”CALEA SPRE SUCCES” - O NOUĂ EXPOZIȚIE TEMATICĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Miercuri, 07 Februarie 2024 14:19

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a pregătit o microexpoziție interesantă pentru cei dornici de dezvoltare personală. Expoziția se numește ”CALEA SPRE SUCCES” și vă propune câteva titluri atractive, menite să vă îmbunătățească comunicarea la nivel personal și profesional, să aplanați conflictele și să îmbunătățiți relațiile cu ceilalți, să vă atingeți scopurile propuse și să aveți o viață fericită și echilibrată.

Aceste cărți, care vă vor orienta în călătoria vieții, conțin numeroase sfaturi ce au trecut testul timpului și pe care le puteți pune oricând în practică.

 

Eveniment la Biblioteca Județeană. Oameni în memoria Argeșului - aventurile lui Dinicu Golescu în Europa

Luni, 05 Februarie 2024 14:16

Personalitate plurivalentă, Dinicu Golescu a realizat, pentru prima dată în istoria tehnicii românești, o sinteză de mari proporții a studiului metrologiei. Raportul metrologic a fost semnat la data de 2 august 1830 de Dinicu Golescu, acesta reușind să definească unitățile de măsură din Țara Românească specifice anului 1830. Muzeul Golești și Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu", organizează evenimentul ”Aventurile lui Dinicu Golescu în Europa”, la împlinirea a 247 de ani de la nașterea primului român modern.

 

Pagina 10 din 512

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea