Cultura

„Poezia - Vorbe pentru Suflet”: Biblioteca Județeană Argeș a sărbătorit Ziua Internațională a Poeziei alături de creatori ai cuvântului

Luni, 25 Martie 2024 15:38

 

În spiritul celebrării valorii și influenței poeziei în cultura universală, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a fost gazda unui eveniment special în onoarea Zilei Internaționale a Poeziei, care a avut loc joi, 21 martie, în sala de conferințe a instituției. Sub titlul sugestiv “Poezia – vorbe pentru suflet”, această manifestare a adus în prim-plan doi poeți argeșeni de excepție, Maria PANĂ și Spiridon VOINESCU.

Într-o atmosferă plină de reverie și inspirație, participanții au fost încântați de lecturile și interpretările poeziilor oferite de cei doi creatori ai cuvântului. Maria Pană a împărtășit din versurile sale încărcate de sensibilitate și emoție, captivând publicul prin profunzimea mesajelor sale.

 

 

Site (www.soringomoiu.ro) pentru creație muzicală personalizată

Luni, 25 Martie 2024 09:11

 

# Pe acest site, inteligența artificială este folosită pentru servicii muzicale unice

S-a lansat, recent, platforma online www.soringomoiu.ro, un loc unde iubitorii de muzică își pot transforma visul muzical în realitate.

Creație Muzicală Personalizată

Fiecare melodie, fiecare text spun o poveste unică. Cu ajutorul specialiștilor de aici, oricine poate să-și transpună în sunete orice emoție, gând sau vis. Indiferent dacă este vorba despre muzică ambientală, coloane sonore sau chiar spoturi publicitare, ideile oricui se pot transforma în realitate sonoră.

In memoriam Oana Anca Preda (20 oct. 1975 - 5 nov. 2021)

Miercuri, 20 Martie 2024 07:19

 

Noaptea poetului cerșetor

Pe zidul pătat de lumina lampionului

se prefiră umbra cerșetorului,

a poetului ce umblă pe străzi

cu petale de flori în glas,

își adusese cu el luna,

sac în care strecori cioburi

de stele și câteva trucuri

 

 

EXPOZIȚIE DE CARTE ÎN CINSTEA ZILEI INTERNAȚIONALE A FRANCOFONIEI, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 18 Martie 2024 14:26

 

În data de 20 martie, în fiecare an, se celebrează, în întreaga lume, Ziua Internațională a Francofoniei. Înființarea Francofoniei instituționale se datorează inițiativelor ce au aparținut lui Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourguiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) și prințului Norodom Sihanouk (Cambodgia). Aceștia au identificat în factorul lingvistic un potențial important de dezvoltare pentru societățile lor, dar și pentru dialogul intercultural.

 

Olimpică la română din Topoloveni - recenzie la un volum recent lansat, recenzie demnă de un critic cu vechime

Luni, 18 Martie 2024 13:28

# Romanul ”Stela”, al Simonei Goșu, văzut prin ochii unui adolescent cu preocupări literare

Citind romanul "Stela", al Simonei Goșu, am simțit că acesta provine dintr-o înțelegere profundă a galeriilor interioare ale ființei umane. Am remarcat, mai întâi, sensibilitatea în construirea personajului principal, unul tridimensional, aparent obișnuit, însă de o mare complexitate latentă, cu dorința crescândă, mistuitoare a unei transfigurări, cu voința de a urma firul propriului destin în care și-ar atinge adevăratul potențial. Mi s-a părut la fel de profundă și construirea universului exterior, în care Stela pătrunde și pe care încearcă să îl înțeleagă, deși aflată în freamătul continuu al doritei evoluții.

 

Pagina 2 din 510

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea