Editorial

Organizația P.N.L. Argeș, incapabilă să se bată cu adversarii politici

Luni, 24 Septembrie 2018 19:08

Spiridon Voinescu.
PSD. este, la ora aceasta, un partid numai bun de tăvălit. Scandalul, plecat fix din vârf, care a și reușit să dividă tabere și bisericuțe, trece, însă, în teritoriu, fără a fi speculat de adversarii politici. În Argeș, nimeni capabil să ridice securea războiului. Aceasta rămâne, vorba proverbului, îngropată adânc. ALDE este lipit de prea-coruptul PSD, iar PNL încă își caută identitatea. Ba, se pare chiar că și-a găsit-o, prin postarea, pe Facebook, a mesajelor președintelui Orban, mesaje încadrate, frumos, în chenare viu-colorate.

 

Parlamentarii de Argeș au înfrânt! Din nou!

Luni, 30 Aprilie 2018 22:24

Spiridon Voinescu
Cutuma  ședințelor de colegiu prefectural, de joia, a luat sfârșit. Ca să poată veni și parlamentarii de Argeș, acestea vor fi ținute, începând de săptămâna trecută, vinerea. Aproape două sute de oameni s-au grăbit, fiecare cu mașina proprie sau de serviciu, pentru a participa la întrunirea cu pricina. Primari, directori de deconcentrate, directori de instituții, cu toții au dat buzna în parcarea de... 10 locuri a Prefecturii. Apoi, pe la bariera din spate, au părăsit locația, negăsind niciun loc liber. Bătaie de joc la propriu, să aduci, o ditamai hoarda de oameni, la o instituție centrală a județului, fără parcare.

Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești îl contrazice pe Raed Arafat. Dreptul la muncă: medicul, între sistemul public și cel privat

Luni, 23 Aprilie 2018 12:25

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea

Domnul Arafat, pe care-l respect foarte mult, a postat pe un cont al unei rețele de socializare o opinie conform căreia, având în vedere evoluția pozitivă a salarizării medicilor, între sectorul public și cel privat din Sănătate ar trebui să existe delimitări clare. Mai mult, domnia-sa a avansat ipoteza interzicerii practicării medicinei, concomitent, și în sistemul public, și în cel privat. Cu alte cuvinte, dacă un medic decide să lucreze într-un spital de stat, nu ar mai trebui să poată lucra și într-un spital sau într-un cabinet privat.

 

Simfonia fiscalității interpretată pe ritmuri de manele

Luni, 26 Martie 2018 12:28

Dragoş Pătroi
Anul 2017 a fost unul destul de agitat în domeniul fiscalității, prin promovarea în spațiul public a unei serii de propuneri în acest sens; de cele mai multe ori, s-a încercat, s-a aruncat pastila, dar reacțiile contra au fost atât de virulente încât, ulterior, s-a renunțat.
În mod logic aş spune, deoarece efectele pozitive la nivelul bugetului de stat erau doar potenţiale, teoretice şi oricum disproporţionate în raport de disconfortul creat în rândul contribuabililor, în special a celor de bună credinţă. Iată însă că, spre finalul anului, „inspiraţia” a lovit necruţător şi măsurile fiscale promovate în spaţiul public drept „revoluţia fiscală” au prins contur, prin publicarea OUG nr.79 în Monitorul oficial nr. 885 din data de 10 noiembrie 2017.

Impozitul pe venitul global: între dorință și putință

Luni, 15 Mai 2017 12:01

Dragoș Pătroi
Impozitul pe venitul global al gospodăriilor (IVG) a generat numeroase dezbateri și controverse. Pe fond, avem de a face cu o nouă optică fiscală, privind modul de așezare și de percepere a impozitului pe venitul realizat de persoanele fizice, de o manieră care se regăsește – teoretic - și în alte state dezvoltate. Din acest motiv, ideea în sine privind introducerea acestui IVG nu cred că ar trebui blamată. Însă implementarea și operaționalizarea ei efectivă în practica fiscală de zi cu zi, cel puțin în forma vehiculată momentan în spațiul public și în perioada imediat următoare, cred că ridică numeroase semne de întrebare.

 

Pagina 5 din 51

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea