O nouă RABLA? Se acordă 3000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, chiar dacă nu se achiziționează o mașină nouă!

Luni, 09 Mai 2022 15:59

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că un nou program „Rabla” se va lansa pe 1 iulie. Cei care vor casa mașini mai vechi de 15 ani vor primi minim 3000 de lei și nu vor fi obligați să își achiziționeze mașini noi.

"Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program «Rabla» local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin

Gala „Femeia - manager de succes” va fi organizată, în iunie, de CCIA Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 15:48

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin președintele George Caval și directorul general Simion Zanfir, a organizat, săptămâna trecută, o conferință de presă în care s-au explicat prevederile noului proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România. De asemenea, s-au prezentat evenimentele pe care CCIA Argeș le va organiza în județul nostru în acest an, după ridicarea restricțiilor COVID 19. Astfel, din vară vor fi reluate unele dintre evenimentele de tradiție ale județului. Reprezentanții CCIA Argeș anunță că în luna iunie se va desfășura Gala „Femeia – manager de succes”.  În această vară va avea loc o nouă întâlnire pe teme economice între oamenii de afaceri argeșeni și parlamentarii județului Argeș, reprezentanții Consiliului Județean Argeș, ai Instituției Prefectului și ai primăriilor orașelor și municipiilor din județ.

 

Veniturile din activităţi de înfrumuseţare se declară la ANAF prin declaraţia unică

Miercuri, 04 Mai 2022 11:24

ANAF a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare, întreținere corporală. Aceste venituri reprezintă venituri impozabile şi se încadrează în categoria venituri din activităţi independente. Persoanele fizice care vor să obțină venituri din prestarea acestor activități au obligația înregistrării în registrul comerțului și autorizării funcționării și își pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

 

Șomajul tehnic în contextul războiului din Ucraina

Marţi, 03 Mai 2022 21:21

A fost aprobat modelul documentelor pentru plata șomajului tehnic de ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Luând în considerare faptul că activitatea unor angajatori a fost afectată ca urmare a declanșării conflictului din Ucraina și impunerii sancțiunilor economice la nivel internațional împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului, a fost aprobată OUG 36/2022, prin care se instituie posibilitatea ca salariații acestor firme să beneficieze de indemnizația de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, începând cu data de 7 aprilie 2022 și până la data de 31 decembrie 2022.

 

 

Profesorii care dau meditații, obligați să aibă casă de marcat!

Marţi, 03 Mai 2022 11:32

ANAF-ul îi va obliga pe profesorii care dau meditații să dețină casă de marcat. Declarația de venit trebuie depusă până pe 25 mai. Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice. Potrivit documentului, profesorii care dau meditații sunt obligați să  își declare veniturile, să depună formularele prevăzute de lege în termenul stabilit și să dețină casă de marcat.

 

Catalogul firmelor și introducerea certificatului de competență – reglementări în noua Lege a camerelor de comerț din România

Miercuri, 27 Aprilie 2022 12:01

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin președintele George Caval și directorul general Simion Zanfir, a organizat miercuri, 27 aprilie, o conferință de presă în care s-au explicat prevederile noului proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România.

În această perioadă se află în dezbatere un proiect de lege care prevede includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor, gestionat de către camerele de comerț, care ar urma ”să genereze vizibilitate şi oportunităţi reale de promovare şi internaţionalizare, atât în mediul fizic cât şi în cel virtual - mai competitiv şi liber de barierele fizice şi geografice”.

 

Servicii online oferite clienţilor SC Apă Canal 2000 SA

Miercuri, 20 Aprilie 2022 12:57

Ești nemulțumit(ă) de întârzierea facturilor de utilități, de citirea indexului facturat sau de faptul că ești nevoit(ă) să te deplasezi şi să pierzi timp cu plata facturilor de apă şi canalizare?

Pentru rezolvarea acestor probleme, societatea Apă Canal 2000 vine în ajutorul tău prin intermediul serviciilor online oferite clienților și îți oferă posibilitatea de a-ți deschide un cont online pe site-ul societății, la adresa www.apacanal2000.ro .

Astfel, vei putea să beneficiezi oricând şi de oriunde de:

 

Adrian Mutu - datorii de 100.000 de euro! Are poprire pe conturi!

Luni, 18 Aprilie 2022 21:01

Adrian Mutu, acum antrenorul echipei de fotbal Rapid, are datorii la fosta soție, Alexandra Dinu. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 2001 - 2003, și au împreună un fiu, Mario, în vârstă de 20 de ani. După divorț, instanța a decis ca Mutu să-i plătească fostei sale soții o pensie alimentară consistentă. Numai că fotbalistul nu a achitat integral suma datorată, iar Alexandra Dinu l-a acționat în instanță și a cerut poprirea salariului pe care acesta îl încasează ca antrenor la Rapid. Potrivit Digisport.ro, Mutu îi datorează Alexandrei suma de 100.000 de euro. La ora actuală, antrenorul are poprire pe conturi, iar fosta lui soție va încasa până la jumătate din salariul lunar al lui Adrian Mutu de la Rapid. Potrivit sursei citate, Mutu i-ar fi virat fostei sale soții în fiecare lună, de la divorț până în 2014, câte 5.000 de euro. În momentul în care plata s-a oprit, Alexandra Dinu l-a dat în judecată, iar acum, Adi Mutu este obligat să plătească.

 

Farmaciile Eva din Pitești au fost vândute către lanțul Sensiblu - Dr. Max

Luni, 18 Aprilie 2022 09:03

 

# S-a finalizat tranzacția

A fost finalizată tranzacția prin care cele cinci farmacii ”EVA” ale omului de afaceri Marian Rădulescu au fost preluate în lanțul de farmacii Sensiblu-Dr. Max. Anterior, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia pentru preluarea celor cinci farmacii deţinute de Eva Medical Farm SRL în Piteşti.

Sensiblu SRL care deţine lanţurile de farmacii Dr.Max si Sensiblu e unul dintre cei mai mari jucători Consiliul Concurenţei a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal din piaţa de retail farmaceutic din România.

Arctic a deschis un hub logistic regional în Argeș

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 11:23

Compania producătoare de electrocasnice Arctic, parte a grupului Arçelik, anunță deschiderea unui hub logistic pentru piese de schimb în județul Argeș. Hub-ul va opera la nivel regional, deservind 15 țări din Uniunea Europeană și 8 din afara blocului comunitar. Conform companiei, rețeaua se va extinde, urmând să includă și alte state europene.

Hub-ul logistic este situat în Căteasca, județul Argeș, în apropierea autostrăzii Pitești-București și a devenit complet operațional în luna martie a acestui an. Situat pe o suprafață de 10.000 metri pătrați, acesta are o capacitate de depozitare de 11.500 mc și include birouri și zone funcționale pentru noii angajați.

 

Întâlnire importantă privind problemele Uzinei Dacia

Luni, 11 Aprilie 2022 19:58

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu o delegație a Uzinei Dacia de la Mioveni pentru a discuta problemele cu care constructorul auto se confruntă.

Din delegația Dacia au făcut parte directorul general Mihai Bordeanu, directorul Cumpărări Cristian Tucă, directorul Afaceri Publice Gabriel Sicoe și directorul de Comunicare Cristian Nezvoreanu.

 

LEGE. Amenzile pot fi contestate și la instanța din raza domiciliului contravenientului

Marţi, 29 Martie 2022 14:00

Săptămâna trecută, Camera Deputaților (ca for decizional) a adoptat un proiect de lege care modifică articolul 32 alineatul (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001. Acesta prevede ca plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a amenzii să poată fi soluţionată şi la Judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul (sau sediul) contravenientul. Până în prezent, se putea rezolva numai la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.

”Plângerea se depune şi se soluţionează în baza competenţei alternative la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia ori la Judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede proiectul., potrivit Știripesurse.ro.

 

Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi dat în folosință!

Marţi, 29 Martie 2022 07:02

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești, care are o lungime de 18,5 km va fi dat în folosință, în cel mai scurt timp.

„Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulație! Luni, 28 martie, voi merge pe acest șantier!

 

Consiliul Concurenţei și ANPC-ul, cu ochii pe stațiile PECO!

Luni, 28 Martie 2022 17:01

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis că instituţiile statului sunt atente la ceea ce se întâmplă pe piața carburanților, pe fondul creșterilor uriașe care s-au înregistrat la pompă, săptămânile trecute.

”Fac un apel către benzinari, să le spunem aşa, către deţinătorii de lanţuri de staţii de carburanţi: aşa cum eventual, vedem, cresc preţurile la motorină şi benzină, să vedem că şi scad în momentul când cotaţiile (pe pieţele internaţionale scad – n.r.). Vreau toată lumea să fie corectă. Am văzut că motorina a început uşor să crească. Am discutat şi cu Consiliul Concurenţei, urmăresc foarte atent şi ei, ANPC-ul am văzut că urmăreşte atent şi el. Urmărim foarte atent piaţa”, a declarat Virgil Popescu, potrivit Digi 24.

 

Premierul Nicolae Ciucă anunță măsuri pentru populație în contextul majorărilor din energie

Luni, 28 Martie 2022 13:57

Primul ministru, Nicolae Ciucă, a anunțat în ședința de Guvern de vineri, 25 martie, că va aproba o Hotărâre de Guvern prin care se vor reglementa o serie de măsuri pentru sprijinirea populației, în contextul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze.

„Vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care venim să consolidăm măsurile pentru sprijinirea populației și protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie și gaze, în sensul în care pentru companiile Nuclearelectrica și Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiții, atât în ceea ce înseamnă dezvoltarea capabilităților de extracție offshore, precum și asigurarea dezvoltării Reactoarelor 3 și 4 la Centrala Nucleară de la Cernavodă”, a spus premierul, în ședința de Guvern., potrivit Știripesurse.ro.

Lovitură uriașă pentru șmenarii din construcții! Ministrul Grindeanu a aprobat înființarea Registrului Utilajelor

Miercuri, 23 Martie 2022 07:39

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a aprobat înființarea Registrului Utilajelor, ceea ce va ajuta semnificativ la preîntâmpinarea problemelor care apar pe șantiere. Practic, constructorii care participă la licitații pot fi verificați dacă dețin utilajele pe care pretind că le au. Nu de puține ori s-au câștigat contracte uriașe, iar firmele nu dețineau utilajele cu care se lăudau. Deci începe o curățenie binevenită în domeniul construcțiilor.

 

 

Guvernul pregătește un nou set de măsuri pentru energie, combustibili şi alimente

Luni, 21 Martie 2022 14:25

Ministrul Finanțelor, Adrian Cîciu, a anunțat că în perioada imediat următoare, Guvernul va adopta o serie de măsuri pentru sectoarele energie, combustibili şi alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt deja afectate de întreruperi pe lanţurile de aprovizionare. Cîciu afirmă că la acest moment, țara noastră nu este afectată.

”Mixul de măsuri cu care Guvenul va veni va privi atât zona de energie, atât zona de combustibil, dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţurile de aprovizionare generate în Europa. România nu are o problemă din perspectiva aceasta, dar mixul de măsuri, nu voi vorbi doar de o măsură sau alta, ştiu că aste este curiozitatea foarte intensă, vreau să vă spun că am stabilit la nivelul Guvernului să venim cu un mix de măsuri pe care îl anunţăm la nivel guvernamental”, a spus ministrul Adrian Câciu.

Nu se mai acordă șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare concediul pentru părinți

Marţi, 15 Martie 2022 07:29

Săptămâna trecută, pe 9 martie, a încetat starea de alertă în România, după doi ani de pandemie și restricții. În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că nu se mai acordă șomaj tehnic, dar părinții care au nevoie de zile libere plătite vor putea beneficia în continuare de ele, timp de trei luni.

„Ridicarea stării de alertă aduce schimbări și în domeniul gestionat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale!

Astfel, nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă.

 

 

MIOVENI: SCUTIRI DE LA PLATA MAJORĂRILOR PENTRU DATORNICI

Luni, 14 Martie 2022 20:30

În scopul stimulării încasărilor la bugetul local, până la data de 30.06.2022, atât persoanele fizice cât şi persoanele juridice beneficiază de anularea majorărilor aplicate pentru neplata obligațiilor fiscale datorate către Primăria Mioveni .

Pentru a beneficia de scutire la plata majorărilor de întârziere datornicii vor trebui:

a) să achite toate obligaţiile fiscale principale administrate de organul fiscal local, scadente (cu termen de plată împlinit) până la data depunerii cererii de anulare a majorărilor de întârziere inclusiv;

 

Ministrul Muncii: „Nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituțiile de stat”

Luni, 14 Martie 2022 15:23

 

Încetarea stării de alertă în România a adus o serie de schimbări în domeniile gestionate de Ministerul Muncii. Astfel, ministrul Marius Budăi a anunțat că nu mai este valabilă ocuparea posturilor fără concurs în instituțiile de stat. În pandemie, s-au putut ocupa posturi fără concurs, pentru o perioadă determinată, în spitale, penitenciare, precum și în instituții care fa parte din administrația centrală și locală.

„Nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituțiile de stat.”, a anunțat Budăi, pe contul său de socializare.

 

Pagina 23 din 76

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea