Prețuri tot mai mari peste tot, dar…Unitățile de Asistență Medico-Socială din Argeș au redus costul mediu lunar de întreținere

Miercuri, 09 Martie 2022 11:00

# Consilierul județean Dumitru Grecu: „Mi se pare că ceva nu este în ordine” # La UAMS Dedulești prețul a scăzut cu 1.905 lei/pat/lună

În țara noastră sunt înregistrate cele mai mari creșteri de prețuri din ultimii 10 ani, dar la unele Unități de Asistență Medico-Socială din Argeș costul mediu lunar de întreținere a fost redus cu până la 20%. După ce anul trecut, mai mulți consilieri județeni, în frunte cu Dumitru Grecu, au atras atenția asupra prețurilor și cheltuielilor mari înregistrate la aceste unități, în acest an sunt observate scăderi semnificative de prețuri. O contribuție în acest sens l-a avut și faptul că bugetul alocat acestora de Consiliul Județean Argeș a fost unul mai mic comparativ cu anul 2021.

În cele ce urmează, vă prezentăm costurile din anul 2021 și anul 2022 la cele cinci Unități de Asistență Medico-Socială din Argeș. De menționat că doar la UAMS Șuici a crescut prețul comparativ cu anul trecut:

Patronul de la „Hotel Muntenia” vrea să contruiască blocuri în centrul Piteștiului

Miercuri, 09 Martie 2022 10:52

# Primăria Pitești: „Nu se prezintă elemente  de oportunitate pentru construirea  unui corp nou între Hotel și Casa Armatei”

La sfârșitul lunii februarie a avut loc o nouă ședință a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) privind analizarea și avizarea mai multor documentații de urbanism în Pitești. Pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect ce viza Hotelul Muntenia, deținut de omul de afaceri Dragoș Diaconescu.

 

Proiecte imobiliare cu sute de locuințe. Primăria Pitești se opune

Miercuri, 09 Martie 2022 09:10

Două proiecte imobiliare, care prevedeau realizarea, în total, a aproape 400 de unități locative, au fost discutate, săptămâna trecută, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Pitești. Ambele proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi.

Proiect cu peste 180 de locuințe

Un investitor a cerut avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism pentru construirea, pe strada Dumitru Brătianu, nr.28, a unui ansamblu de clădiri cu 182 de unități locative, pe un teren în suprafață totală de 11.228 mp.

Noi condiții pentru realizarea Kaufland-ului din Prundu

Marţi, 08 Martie 2022 11:19

În urma ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, desfășurată pe 28 februarie, s-au stabilit noi condițiii pentru ca proiectul privind construcția unui Kaufland, în Bulevardul Petrochimiștilor nr. 21A, să primească undă verde. Comisia a stabilit reluarea procedurii pentru emiterea unui alt aviz de oportunitate întrucât investitorul dorește modificarea înălțimilor propuse pentru construcții și panouri publicitare.

Noul hipermarket va avea regim de înălțime parter înalt + etaj partial și urmează a fi realizat pe un teren în suprafață totală de 20.369 mp, în spațiul fostei autobaze Astra.

 

Un nou magazin Lidl va fi construit la Pitești, în zona Autogării Sud

Marţi, 08 Martie 2022 11:01

Un nou magazin Lidl urmează să fie construit în municipiul Pitești, pe strada Târgu din Vale, în zona Autogării Sud. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei Pitești a dat aviz pozitiv (11 voturi favorabile și o abținere) pentru documentația PUZ-ului. Totuși, avizul comisiei este condiționat de prezentarea unui nou aviz C.T.E. emis de Distribuție Oltenia din care să reiasă că terenul reglementat prin PUZ nu este afectat de rețelele publice de distribuție a energiei electrice.

Accesul pe teren, intrare-ieșire, carosabil și pietonal, se va realiza dinspre partea de nord-est din str. Târgul din Vale și dinspre sud-vest din str. Tudor Vladimirescu. Vor fi prevăzute spații verzi și plantate, cu rol decorativ și de agrement, de minimum 5 % din suprafața totală a terenului reglementat”. La ora actuală, în Pitești sunt funcționale patru magazine Lidl în: Trivale, Războieni, Prundu și Găvana. Un alt magazin este în construcție în zona CNCD.

A.V.

Încep acţiunile de control la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului cu ridicata

Luni, 07 Martie 2022 13:19

În perioada 15 martie -29 iulie 2022 se vor  desfăşura, în Argeș, acţiuni de control la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul comerţului cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete – cod CAEN 46, privind modul în care lucrătorii conştientizează riscurile din unitate. În urma acestor acțiuni se dorește diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din acest domeniu de activitate.

 

Au înnebunit imobiliarele în Argeș!

Miercuri, 02 Martie 2022 12:35

# Zeci de proprietăți de peste un milion de euro scoase la vânzare

Vine criza? Exact ca în 2008-2009, apartamentele cu trei camere din Pitești au început  să coste (atenție, cele vechi!) aproape (sau puțin peste) 100.000 de euro. Apartamentele noi se vând, în centru, cu același preț, dar cele cu două camere. În rest, toate bune. Au explodat prețurile la pompă, în alimentară, la energie. Au explodat toate prețurile. Unii vorbesc de criză. Nu și în imobiliare, unde milionul de euro zboară cu ușurință. Pentru cât timp?...

Iată doar câteva afaceri din județ pentru care proprietarii cer ”minuscula” sumă cu șase zerouri.

Târgul auto ANAF pentru luna martie

Marţi, 01 Martie 2022 10:11

Fiscul din Argeș a scos la vânzare zeci de mașini  concurând, astfel, comercianții specializați de la Târgul Săptămânal. Iată numai câteva anunțuri proaspete,  pentru luna martie.

În ziua de 11, luna martie, anul 2022 , ora 11.00, în AJFP ARGES, LOC.PITESTI, se vor vinde la licitatie, următoarele bunuri mobile:

# Autoturism marca Citroen Berlingo culoare Gri, 3 usi, 5 locuri, an fabricatie: 2006 - 11370 lei fără TVA

# Autoturism marca Jeep Grand Cheroke culoare Gri, Caroserie: Break, 5 usi, 5 locuri, an fabricatie: 2000 - 14336  lei fără TVA

 

O firmă din Satu Mare va restaura Galeria de Artă Pitești

Joi, 24 Februarie 2022 09:01

# Marius Nicolaescu: „O să predăm amplasamentul constructorului ca să înceapă lucrările”

Deși proiectul de restaurare a Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer Cumpăna” a început, în acte, încă din 2018, până în acest moment nu s-a făcut absolut nimic. De vină au fost și constructorii care au câștigat licitația - asocierea de firme AMP Cantieri Italia S.R.L. (lider), Geo - Ambiente S.R.L. și S.C. Interactive Design S.R.L. Pentru că nu au fost respectate termenele și condițiile contractuale, Consiliul Județean a reziliat în cele din urmă contractul cu firma siciliană. Procedurile de licitație au fost reluate, iar la sfârșitul anului 2021 au fost desemnați noi câștigători.

Începe construcția celui mai mare parc de fotovoltaice din România

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:35

ANRE a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice în Argeș Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 138 MW. Potrivit ANRE, printre altele, s-a aprobat și acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1198 operatorului economic Ratesti Solar Plant S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Răteşti”, cu puterea electrică maximal debitată de 131,25 MW, care va fi amplasată în comuna Răteşti, satul Ciupa-Mănciulescu, judeţul Argeş. Autorizaţiile de înfiinţare acordate vor contribui ulterior punerii în funcţiune a capacităţilor energetice, la creşterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Naţional.

 

 

O nouă galerie comercială la Curtea de Argeș

Miercuri, 23 Februarie 2022 09:05

Investiție importantă la Curtea de Argeș. Se va construi o nouă galerie comercială, lângă Kaufland. Beneficiarul investitiei este firma S.C. Retail Parc Arges S.R.L. La sfârșitul lunii ianuarie a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș o solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire galerie comercială «FMZ», regim de înălțime: parter înalt; amenajări incintă: alei carosabile și pietonale, realizare parcaje la sol, spații verzi; împrejmuire; amplasare semnale publicitare, branșare utilități; organizare de șantier, operațiuni notariale”. Proiectul este propus a fi amplasat în municipiul Curtea de Argeș,

Sorin Grindeanu: „S-au reluat lucrările pe șantierul Drumului Expres Craiova -Pitești”

Marţi, 22 Februarie 2022 14:39

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că s-au reluat lucrările pe Drumul Expres Craiova –Pitești. Oficialul insistă că în 2022, tronsonul 1 trebuie să se deschidă, dar lucrările au ajuns abia la 43,45 %.

S-au reluat lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova -Pitești, între Craiova și Robănești (județul Dolj).

Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 43,45%, iar constructorul are mult de recuperat!

 

Proiect important: Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități

Marţi, 22 Februarie 2022 14:22

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPCA), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), derulează proiectul ”Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități” (FIPMPD).  Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează în perioada 23.05.2019 – 31.07.2023.

Încă un pas spre reabilitarea DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni!

Luni, 21 Februarie 2022 14:40

Se aud vești bune! Săptămâna trecută, pe 14 februarie, a fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest sector de drum are o lungime de 23 de km va realiza legătura între Autostrada Sibiu-Pitești și DN7.

„A fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni.

 

AUR de la deputatul Mircia Chelaru: ”Această dezvoltare la întâmplare se numește dezvoltare în franjuri...”

Marţi, 15 Februarie 2022 12:58

# Eveniment mediat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

# Întâlnire cu parlamentarii, autoritățile județene și locale și oamenii de afaceri din Argeș

Vineri, 11 februarie, a avut loc, în sala mare de ședințe a Consiliul Județean Argeș, o nouă întâlnire a parlamentarilor de Argeș cu reprezentanții mediului de afaceri, la invitația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Întâlnirea a fost prezidată de președintele CCIA, George Caval.

Fostul deputat de Argeș, Daciana Sârbu, și-a deschis a patra cofetărie!

Marţi, 15 Februarie 2022 11:37

# Soția lui Victor Ponta a dat lovitura în afaceri și nici pandemia nu i-a pus bețe în roate

Fostul parlamentar PSD Argeș, Daciana Sârbu și-a deschis a patra cofetărie în București. Cele patru cofetării sunt deschise în centrul și în zona de nord a Bucureștiului și au în meniu rețete clasice din gastronomia franceză, dar și prăjituri clasice românești, din celebrele rețete ale copilăriei. Deși domeniul HoReCa a traversat o perioadă extrem de dificilă în pandemie, Daciana Sârbu nu a dus lipsă de clienți, ba chiar afacerea sa cu prăjituri gustoase și sănătoase a crescut.

 

CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Luni, 14 Februarie 2022 12:54

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Suma se ridică la 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri UE. Grindeanu a notat pe pagina sa de Facebook o serie de date tehnice în legătură cu secțiunea Boița-Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești:

“Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Noul Cod Fiscal – schimbări importante pentru cei care dețin mai mult de două autoturisme și mai multe case

Luni, 14 Februarie 2022 12:52

Taxa pe proprietate ar putea creşte în funcţie de numărul maşinilor şi caselor, potrivit Noului Cod Fiscal care va fi modificat în acest an, cu aplicare de anul viitor. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat o serie de modificări care vor fi cuprinse în noul Cod Fiscal, printre care o serie de majorări ale impozitelor pe proprietate.

Codul Fiscal va fi modificat la jumătatea lui 2022, în urma analizei împreună cu mediul privat şi cu asistenţă FMI şi Banca Mondială. Aplicarea va fi din 2023.  Potrivit ministrului de Finanțe, în luna mai vor începe dezbaterile publice pe document, iar la 1 iunie va fi luată o  decizie pe ceea ce înseamnă regimul fiscal.

 

ANAF avertizează. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie începând cu 1 martie!

Luni, 14 Februarie 2022 12:49

Înregistrarea în SPV devine obligatorie începând cu 1 martie 2022 pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată

Prin O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale, a fost introdusă,  începând cu data de 01 martie 2022, obligativitatea transmiterii la organul fiscal central  a cererilor, înscrisurilor  sau a altor documente prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

De la afaceri cu vinuri la afaceri în zona de servicii. Patronii de la Marcea deschid, în Ștefănești, un complex de sport

Marţi, 08 Februarie 2022 09:04

Bazin de înot, zonă de spa, saună, masaj, terenuri de sport dar și restaurant. Iată în ce s-au gândit să investească cei ce au impus – pe o piață destul de aglomerată – vinurile de Marcea.

Complexul își va deschide porțile în aproximativ două săptămâni, inițial numai pentru cursurile de înot ale copiilor (tel 0785748638), urmând apoi extinderea pentru publicul larg. Este amplasat la numai un km. de mall-ul de la Podul Viilor, în satul Valea Mare din Ștefănești, la cca 200 de metri după intersecția cu calea ferată.

Vom reveni cu detalii.

 

Pagina 25 din 77

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea