SC Apă Canal 2000 SA Piteşti recomandă comunicarea electronică

Luni, 25 Octombrie 2021 18:23

Având în vedere creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus Covid-19 în judeţul Argeş, SC Apă Canal 2000 SA recomandă clienţilor săi să evite aglomerarea la Ghişeul Unic şi să folosească pentru comunicarea cu societatea şi alte căi, în măsura posibilităţilor, respectiv: poşta electronică la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau fax la nr. 0248 223 540.

Execuția tronsonului 4 Tigveni-Curtea de Argeș din Autostrada A1 Sibiu-Pitești poate începe!

Luni, 18 Octombrie 2021 23:19

# Contestaţia depusă de chinezi a fost respinsă

Veşti bune! Fostul ministru al Dezvoltării, Cătălin Drulă, a declarat că execuția tronsonului 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești poate începe. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația depusă de o companie chineză împotriva câștigătorului desemnat pentru execuția lucrării. Tronsonul la care facem referire are o lungime de numai  10 km dar lucrări complexe cum ar fi: un tunel de 1,3 km lângă Curtea de Argeș, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje.

 

 

Criza microcipurilor loveşte din plin industria auto

Luni, 18 Octombrie 2021 23:16

# Uzinele Dacia şi Ford ajustează constant producţia de maşini în funcţie de livrările de semiconductori

Criza componentelor electronice se adânceşte atât în industria auto locală, cât și în cea mondială. În România,  din această cauză Dacia şi Ford au produs în septembrie doar jumătate din cât ar fi produs într-o lună normală, iar în continuare sunt anunţate noi opriri. Mai mult, dacă înainte exista un calendar mai clar al situaţiei, de acum înainte producţia este dictată de fluxul de componente.

 

AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIRE SEZON RECE 2021-2022

Luni, 18 Octombrie 2021 23:15

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1073/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, în sezonul rece 01.11.2021 - 31.03.2022 ajutoarele de încălzire vor putea fi obținute de familiile și/sau personale singure a căror venit mediu net pe membru de familie este de până la 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

 

 

30 noiembrie - termenul limită de conectare a AMEF pentru contribuabilii mici şi mijlocii

Luni, 18 Octombrie 2021 22:56

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeș reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale - denumite în continuare AMEF, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) lit. b) din OpANAF nr. 435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din OUG. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

 

Atenție piteșteni! Proprietarii clădirilor și ai terenuri neîngrijite vor plăti un impozit de cinci ori mai mare!

Luni, 11 Octombrie 2021 23:47

Comisia mixtă de control constituită în vederea identificării clădirilor și/sau terenurilor neîngrijite face deplasări în teren, permanent, începând cu luna iulie a anului curent, conform „Regulamentului de stabilire a criteriilor și a procedurii de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul Municipiului Pitești în categoria „neîngrijite”, în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500% ”, aprobat prin HCL Nr. 190/27.05.2021.

 

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni lucrează la montarea iluminatului festiv

Luni, 11 Octombrie 2021 13:30

În ultima săptămână, muncitorii SEDC Mioveni de la serviciile apă-canal, întreținere patrimoniu, iluminat public, salubritate și spații verzi au realizat mai multe lucrări edilitare, noi sau în continuare. Iată care sunt acestea:

- se lucrează la montarea iluminatului festiv pe bulevardul Dacia, zona M-uri și pe str. Paul Anton (fosta str. Părăști);

- în urma solicitărilor primite prin dispecerat, echipele apă-canal au realizat 13 intervenții de urgență pentru decolmatarea canalelor colectoare/subsol inundat în diferite zone din oraș;

 

SC Apă Canal 2000 SA a premiat încă 5 utilizatori care au participat la campania de creare cont online

Luni, 11 Octombrie 2021 13:29

Pe 1 octombrie 2021, la sediul SC Apă Canal 2000 SA, din B-dul I.C. Brătianu, nr. 24 A,  a avut loc extragerea câştigătorilor campaniei „Fă-ți cont online la Apă Canal, iar noi îți plătim factura!”.

Au fost premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii Apă Canal 2000.

Valoarea premiului acordat este de 200 lei, suma urmând a fi scăzută din următoarea/ următoarele facturi emise de societatea Apă Canal.

 

Locuri de muncă în industria de prelucrare a cărnii în Germania prin intermediul EURES România

Luni, 11 Octombrie 2021 13:25

Agenția Federală de Muncă din Germania, în numele companiilor Westfleisch și Tönnies oferă, prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncă în industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător în producție), în regiunea Renania de Nord – Westfalia.

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tranșarea cărnii în funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de carne de calitate superioară; ajutor în producția de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

 

Firma lui Cătălin Spătaru toarnă asfalt de 100.000.000 lei în sudul județului

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:48

Încep lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană neramburabilă ale Consiliului Județean Argeș, prin care vor fi modernizați 42 de kilometri de drum județean.

Săptămâna trecută a avut loc procedura de predare a amplasamentului către constructor, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a echipei tehnice responsabilă de proiect și a primarilor localităților implicate.

 

 

Lanţul de bijuterii Teilor se pregăteşte de venirea la Bursa de la Bucureşti

Luni, 04 Octombrie 2021 12:59

Lanţul de bijuterii Teilor, controlat de antreprenorul Florin Enache, se pregăteşte de venirea la Bursa de la Bucureşti, prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni, potrivit datelor Ziarului Financiar. Fondurile atrase prin intermediul finanţării vor merge către dezvoltarea companiei, cel mai probabil inclusiv pentru deschiderea unor noi unităţi peste graniţă. Potrivit unor surse ale ZF, în calcul este luată şi o posibilă listare de acţiuni prin intermediul unei oferte publice iniţiale.

Podul de la Căteasca este expertizat

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:44

# Râul roade din pilonii de sprijin ai podului

În sfârșit, podul de la Căteasca, cel mai lung pod din Argeș, beneficiază de expertiză. Cursul râului Argeș, pe care îi traversează, în zonă este destul de vijelios. Relieful a fost, practic, modificat de excavatiile haotice din trecut pentru extragerea nisipului și pietrișului. Din cauza faptului că aici nu există praguri de fund, apa erodează pilonii de susținere a podului. Toți specialiștii au afirmat, la unison, că este stringent necesară construirea unui prag de fund și consolidarea pilonilor de susținere.

 

 

Firma lui Cătălin Spătaru a câștigat două licitații grele

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:43

General Trust, firma omului de afaceri Cătălin Spătaru a câștigat, în septembrie, două licitații grele pentru proiectarea și execuția a două drumuri județene din sud: Servicii de proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari aferente obiectivului de investitie ,, Modernizare DJ 503 Limită Judeţ Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele, km 98+000 – 140+034, L=42,034 km, judeţul Argeş”: 76.033.232,72 RON. Execuţie lucrări aferente proiectului: „ Modernizare DJ 504 Lim. jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornațel – Vulpești (DN65A), km 110+700 –136+695, L=25,995 km, comunele Popești, Izvoru, Recea, Buzoești, județul Argeș”: 68.000.479,90 RON. Așadar, peste 144.000.000 lei vor merge – dacă nu vor exista contestații spre conturile firmei.

Mioveni – servicii de curățenie pentru scările de bloc

Marţi, 28 Septembrie 2021 12:10

Asociațiile de locatari din orașul Mioveni pot apela la serviciile societății noastre pentru operațiunile de curățenie a scării blocului. Pentru încheierea contractului sunteți așteptați la sediul central din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, parter – GHIȘEU UNIC – Birou Contractare, informații suplimentare putând fi obținute la numărul de telefon: 0348/445.885 (secretariat), fie prin email la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Institutul de la Ștefănești a cumpărat, de la un privat, propriul teren de acces

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:53

# Terenul cu drumul aferent a fost retrocedat prin instanță

O altă problemă care a bântuit, ani buni, unitatea de cercetare o reprezintă retrocedarea unor suprafeţe importante de teren către consiliile locale Ştefăneşti, Topoloveni şi Leordeni, în vederea restituirii către foştii proprietari de drept. Institutul  funcționa, acum doi ani,  la mai puțin de 20% din capacitatea la care funcționa în anii `90. „Pe partea de patrimoniu sunt probleme destul de mari. S-au și retrocedat mute suprafețe. Prin acest HG începem să facem cadastrarea întregii suprafețe. Scriptic, eu am preluat o suprafață de 630 de hectare. HG-ul de reorganizare ne obligă să facem lumină și în ceea ce privește patrimoniul. O să încep să fac cadastrul acestui institutut”, preciza, în 2019, directorul Dorin Sumedrea.

 

Autoturisme și utilaje, în valoare de 285.000 lei, scoase la vânzare la Curtea de Argeș

Miercuri, 22 Septembrie 2021 07:43

# Lichidatorul CITR scoate la vânzare active ale Hidroserv

CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania), care se ocupă de insolvența Societății de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, vinde, pe bucăți, mai multe autoturisme și utilaje. Vorbim de bunuri în valoare totală de 285.100,22 lei, fără TVA.

 

 

Afacerile companiei Lear Corporation au scăzut cu 15% în 2020

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:45

Producătorul de componente auto Lear Corporation România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,156 mld. lei (240 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,362 mld. lei (287,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Producătorul american de componente auto a obţinut anul trecut un profit net de 15,6 mil. lei (3,2 mil. euro), mai mic cu 75% faţă de anul precedent, când Lear Corporation a realizat un câştig net de aproximativ 64,3 mil. lei (13,5 mil. euro), conform datelor publice.

Încă un teren al firmei lui Nicola Inquieto scos la licitație

Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:29

Arestarea lui Nicola Inquieto – urmată de falimentul firmei sale de construcțiii – au dus, după cum se știe, la un cutremur serios pe piața imobiliară din Argeș. Pe 8 februarie a.c., judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În urmă au rămas sute de oameni cu banii dați pentru apartamente și care, acum, așteaptă să recupereze ceva.

 

Primăria Costești a cheltuit, în august, 151.000 lei pentru bănci școlare

Marţi, 14 Septembrie 2021 22:23

Administrația locală din Costești nu prea se aruncă la cheltuieli, pentru că nu are de unde. Orașul, așezat în câmpie, nu stă foarte bine la numărul agenților economici, nici la profitabilitatea acestora, așa că bani în cont... mai puțini. În august însă, edilii au băgat, adânc, mâna în acest cont pentru a cumpăra 336 de  seturi de bănci individuale, pentru școală, la 450 lei bucata.

Se apropie o nouă ediție a Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeșelului la Mioveni - Târgul Meșterilor Populari

Marţi, 14 Septembrie 2021 21:39

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017. Prin marcarea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, îmbunătăţirea statutului producătorului român şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone de calitate şi de produse tradiţionale. Cu această ocazie, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 1 - 3 octombrie 2021, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari.

 

Pagina 28 din 77

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea