Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!

Luni, 05 Iulie 2021 22:22

Putem renunța la factura tipărită în favoarea facturii electronice, pentru confort și mediul înconjurător. Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru Apă Canal 2000 SA. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia putem dovedi împreună că ne pasă de mediul înconjurător, că avem grijă de natură.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș a încheiat contracte de finanțare cu 50 de primării din județ

Luni, 05 Iulie 2021 22:08

Primarii a 50 de unități administrativ-teritoriale din județul Argeș și-au exprimat intenția de a începe sau continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare, acordată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

 

Au crescut înmatriculările de autoturisme noi

Luni, 05 Iulie 2021 18:01

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în iunie 2021 cu +16.65% față de iunie 2020, atingând un volum de 11.853 unități.  
Pe primele șase luni din 2021 nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a atins nivelul de 47.698 unități, o scădere de -3.87% față de perioada similară din 2020, respectiv 39.455 unități.

Firma lui Gigi Văsâi a câștigat, la CNSC, lupta de 2 milioane de euro pentru serviciile de salubritate pe Autostrada A3

Marţi, 29 Iunie 2021 16:26

# Anul trecut, CNAIR a lansat licitaţia pentru încheierea contractului, deși nu toate parcările erau  finalizate!

Pe 10 august, anul trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis ofertele societăților de salubritate care s-au înscris la licitația destinată parafării contractului de servicii de curățenie pentru spațiile de parcare și toaletele publice aflate pe autostrada București-Ploiești.
Deși nu toate parcările erau finalizate, CNAIR a pus la bătaie fonduri în valoare de 10,2 milioane de lei fără TVA- adică peste două milioane de euro- destinate asigurării

 

Șase constructori se luptă pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 28 Iunie 2021 14:15

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cel mai mare punctaj a fost obținut de asocierea condusă de turcii de la Makyol, conform Asociației Pro Infrastructură.
Companiile invitate să depună oferte, în ordinea punctajului obţinut, sunt:

Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!

Luni, 28 Iunie 2021 13:53

Putem renunța la factura tipărită în favoarea facturii electronice, pentru confort și mediul înconjurător. Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru Apă Canal 2000 SA. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia putem dovedi împreună că ne pasă de mediul înconjurător, că avem grijă de natură.

 

A.N.A.F. anunță: programul TEZAUR continuă și în luna iunie

Marţi, 15 Iunie 2021 13:16

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 7 iunie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație.

Munca la negru reprezintă, în continuare, o problemă în județul Argeș

Luni, 14 Iunie 2021 12:53

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat în luna mai multe controale. Astfel, în domeniul relațiilor de muncă au fost realizate 186 de controale și s-au aplicat 46 de sancţiuni.
În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna mai, ITM Argeş a efectuat 186 de controale. Astfel, la 36 angajatori sancționați au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 17 de persoane.

 

După vizita de la Uzina Dacia, Turcan a găsit soluţia: se va egaliza vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi

Marţi, 08 Iunie 2021 14:03

Pe 27 mai, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vizitat Uzina Dacia de la Mioveni. Nu c-ar fi interesat-o soarta angajaţilor de la Mioveni, dar capitalul de imagine trebuie îmbunătăţit, iar Turcan a profitat din plin. Şi după ce a văzut cum se lucrează în uzina de automobile, pe domna Turcan a trecut-o o idee. Să egalizeze vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi, la 65 de ani. S-a inspirat probabil de la angajatele fabricii de la Mioveni care abia aşteaptă să lucreze pe schimburi, până la 65 de ani.

Săli de sport pentru școli piteștene, finanțate de CNI

Luni, 07 Iunie 2021 13:49

În data de 07.06.2021, vor începe lucrările de execuție a sălilor de educație fizică școlară pentru trei unități de învățământ din municipiul Pitești, respectiv: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”. Proiectele sunt derulate și finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul  „SĂLI DE SPORT”, al Companiei Naționale de Investiții - CNI SA. Executanții  lucrărilor, desemnați câștigători în cadrul licitațiilor organizate de CNI, sunt S.C. Antrepriză Construcții Edilitare S.R.L., Asocierea ZEUS S.A. și TRANSCOM Caraiman S.R.L., respectiv Asocierea Best Construct Grup S.R.L. și TRANSCOM Caraiman S.R.L.. Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

 

200 de euro - BANI de calculator pentru elevi şi studenţi!

Luni, 07 Iunie 2021 13:49

Elevii şi studenţii cu vârsta de până la 26 de ani pot beneficia de ajutorul în valoare de 200 de euro, acordat de Guvern pentru achiziţionarea unui calculator sau a unui laptop. Cererile se pot depune până la 15 iunie.
Potrivit avocatnet.ro, contestaţiile se vor depune în perioada 9 - 13 iulie. Pe 30 iulie se va afișa lista finală a beneficiarilor. De asemenea, bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 - 27 august şi vor putea fi utilizate între 20 august și 15 octombrie 2021.
Ştefan Butnaru

Uzinele Dacia, susținute, în pandemie, și de vânzările către… Poliția Română!

Marţi, 25 Mai 2021 14:28

Vânzările de mașini noi au scăzut, anul trecut, serios. Oamenii au stat mai mult în case și nu au fost preocupați de modelele oferite. Iată însă că, la Uzinele Dacia nu s-a simțit atât de mult. Asta și datorită… Poliției Române!   Scăderea reală a vânzărilor, la Mioveni,  a fost de sub 5% pe o piaţă care s-a redus cu 22%. Poliţia Română a cumpărat anul trecut peste 6.700 de automobile Dacia, în cea mai mare achiziţie de autospeciale din istoria Ministerului Afacerilor Interne

 

Industriașul Gheorghe Badea a dat de pământ cu șefii județului!

Luni, 17 Mai 2021 18:03

# Gheorghe Badea: „E jenant pentru noi toți, pentru mine ca cetățean! Nu știu cum e pentru cei care au funcții politice sau administrative...”

Prefectul județului, conducerea Consiliului Județean Argeș, parlamentari ai PSD, PNL și USR/Plus, primari ai PSD Argeș au participat joi, 13 mai 2021, la o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș pe probleme economice actuale ale județului.
Reuniunea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean, având drept scop o analiză a problemelor de actualitate, cunoașterea priorităților reciproce și stabilirea unor parteneriate.

Atenție, argeșeni! Se apropie termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

Luni, 17 Mai 2021 11:54

Declarația unică se completează şi se depune, până la data de 25 mai 2021, de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice care au obligația depunerii, în anul 2021, a declarației unice,  Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea acesteia, respectiv în cazul:

 

Familia Sămărescu din Argeş a preluat fosta fabrică de carne Integra din Chitila

Luni, 17 Mai 2021 11:52

Sam Dor Divers, companie deţinută de familia Sămărescu, care produce carne de porc şi vită (carcasă) în judeţul Argeş, a preluat fosta unitatea de prelucrare a cărnii Integra din Chitila, deţinută de firma Nicbac Prod din Bacău, arată zf.ro.
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Sam Dor Divers SRL intenționează să preia unele active utilizate pentru tranşarea cărnii şi producţia de semipreparate ce aparţin companiei Nic Bac Prod SRL.Tranzacţia este estimată la 4-5 milioane de euro de reprezentanţii societății argeșene.

Compania Holcim va ceda două terenuri Primăriei Pitești

Marţi, 27 Aprilie 2021 22:59

În urmă cu câțiva ani, mai exact în 2018, Primăria Pitești a solicitat societății Holcim România SA trecerea a două terenuri situate în strada Depozitelor, în suprafață totală de 550 mp, din proprietatea sa în domeniul public al municipiului. Motivarea solicitării a constat în construirea unui pod peste râul Argeș, care să racordeze strada Digului aflată pe malul stâng al râului Argeș cu strada Depozitelor. Mai exact, drumul care face legătura cu cele două străzi necesita supralărgire și pe porțiunea care se învecina cu Holcim. Deși societatea a transmis un an mai târziu, în 2019, că a decis să dea curs solicitării municipalității, acest lucru nu s-a realizat. Abia pe 29 martie 2021, Holcim a transmis Primăriei declarația de renunțare la dreptul de proprietate asupra a două imobile. Urmează ca în perioada următoare, municipalitatea să preia cele două terenuri.
A.V.

 

Premium Porc a renunţat la tranzacţia negociată cu grupul de firme Danbred din comuna Slobozia

Luni, 26 Aprilie 2021 23:02

Grupul danez Premium Porc a hotărât să renunţe la tranzacţia prin care urma să preia mai multe ferme, situate în județul Argeș, de la compania Danbred, din cauza virusului pestei porcine africane. „Din păcate, am fost nevoiţi să regândim întregul nostru mod de lucru în România, inclusiv planul de investiţii pentru următoarea perioadă. Ne aflăm în această situaţie din cauza focarelor de pestă porcină africană, care ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât şi indirect, în special prin blocajele de mişcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor.

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

Luni, 26 Aprilie 2021 23:01

# Va primi un salariu de 24.000 lei net/lună
Andrei Gerea, fost deputat de Argeș în perioada 2004-2020, fost membru PNL, ALDE, PPUSL sau RE:START, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta, a fost numit, pe 22 aprilie, director general al societății „Crucea Wind Farm”, operatorul parcului eolian Crucea Nord din Dobrogea preluat recent integral de către compania de stat Hidroelectrica, de la grupul german Steag.

 

Afaceristul Costinel Soare va realiza un bazin piscicol la Merișani

Miercuri, 21 Aprilie 2021 09:59

Costinel Soare,  administratorul societății Sorelo SRL din Bascov, exploatează agregate minerale. De această dată, afaceristul desfășoară  un nou proiect în comuna Merișani „Bazin piscicol cu exploatare de agregate minerale, terasă mal drept râu Argeș, comuna Merișani, județul Argeș”. În luna martie a fost depus la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș memoriul de prezentare al proiectului, fiind solicitată emiterea unui acord de mediu.
Prin proiect, se propune realizarea unui bazin piscicol cu suprafața totală de 98.804,53 mp, pe un teren neproductiv cu suprafata de 127.561 mp, amplasat în extravilanul comunei Merișani,  în satul Borlești.
A.V.

Peste 4 milioane de lei ajung la una din firmele de casă ale Consiliului Județean

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:39

# Încep lucrările de reabilitare a Spitalului de Recuperare Brădet
Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, va intra într-un amplu proces de reabilitare.   Astfel, luni -19.04.2021 -a început execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.  
Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei,  beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.

 

Pagina 30 din 77

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea