Începând cu 1 ianuarie 2019, se vor plăti din nou penalități pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată

Luni, 02 Iulie 2018 12:59

Începând cu 1 ianuarie 2019 se vor plăti, din nou, PENALITĂŢI către Fondul de Mediu pentru neatingerea ţintelor de deviere de la depozitare a deşeurilor prin reciclare, reutilizare, compostare individuala şi industrială, respectiv valorificare energetică.
Banii vor fi achitaţi, potrivit legii, de catre toţi beneficiarii serviciului: agenţi economici, UAT-uri, adică de autorităţile locale, dar vor fi distribuiţi ulterior în taxele şi tarifele încasate de la populaţie, astfel încât, în ultimă instanţă, ei se vor regăsi în factura plătită de cetăţeni.

Dacia - viitor SUV inspirAt din BMW

Luni, 02 Iulie 2018 12:57

A apărut prima fotografie cu viitorul SUV construit pe platforma Duster. Modelul este inspirat din BMW X4. Noul Duster Coupe va fi lung de 4,3 metri si va costa între 20 și 22.000 de euro. Din câte se pare, modelul va fi lansat la Salonul de la Moscova, peste două luni, şi va fi vândut, apoi, pe toate pieţele lumii, anunţă Profit.ro. În Europa va fi vândut sub sigla Dacia, conform reprezentanţilor Renault.

 

Ritz Guard, din nou, executată silit

Luni, 25 Iunie 2018 12:51

Odată prosperă firmă de pază și protecție, Ritz Guard a ajuns, de câțiva ani, la vânzare, bun cu bun. În 2013, mai multe firme dar și instituții publice au acționat în instanță firma omului  de afaceri Nicolae Rădneanțu pentru datorii neachitate. Printre acestea se numără Inspectoratul Teritorial de Muncă, Girexim, firma patronată de Gheorghe Văsîi, Direcția Finanțelor Publice Argeș și Primăria Pitești. Lichidatorul firmei a scos la vânzare cîteva mașini ale firmei ajungând, iată, acum, la oferirea unui teren deținut de firmă în comuna Rociu. Terenul este intravilan arabil, măsoară 9828 m.p. și a avut un preț de pornire de 58.400 lei. Prima licitație a fost în 2017, la sediul lichidatorului din Pitești. Acum, terenul este oferit celor interesați la 41.200 lei. Prima licitație la acest preț este prevăzută pentru data de 13.07.2018.

Statul va oferi 500 de euro pentru cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social

Luni, 25 Iunie 2018 12:32

Se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care statul va sprijini persoanele care vor să muncească și va descuraja puturoșii. Așadar, cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social vor primi lunar 500 de euro – ceea ce înseamnă în lei, undeva la 23 de milioane.
La acest moment, totul se află la stadiul de proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Proiectul este însă finalizat în linii mari, fiind transmis deja spre avizare ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei.

 

Continuă ilegalitățile angajatorilor. Cifrele ITM Argeș sunt cutremurătoare: zeci de angajatori țin persoane muncind la „negru”

Luni, 18 Iunie 2018 14:11

ITM Argeș a efectuat 166 de controale în domeniul relațiilor de muncă. 36 dintre angajați au fost descoperiți cu 87 de persoane ce munceau fără niciun act legal. Alte 149 de controale au fost aplicate în domeniul sănătății și securității în muncă.
În urma controalelor din cadrul relațiilor de muncă, ITM Argeș nu a avut milă de angajatori. Au fost aplicate 30 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 1.220.000 de lei.

Bunuri ale Internațional Lazăr Company, scoase la licitație de ANAF

Luni, 11 Iunie 2018 22:54

Internațional Lazăr Company, firma omului de afaceri Benone Lazăr, este executată de ANAF ca garant ipotecar al unei alte societăți – Trans Euroforce, reprezentată de Ion Popescu și Viorel Popescu. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță valorificarea prin licitație publica cu strigare, în conformitate cu prevederile Codului fiscal și ale Codului de procedură fiscală republicat, a unor active apartinând Internațional Lazăr Company. Licitația va avea loc pe 21 iunie la sediul AJFP Argeș.

 

Militarii și poliţiştii pot folosi suma pentru chirie şi la plata ratelor

Luni, 04 Iunie 2018 13:31

Proiectul care modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului şi Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, stabileşte, în noua sa formă, că polițiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

Atenţie, amenzile sunt uriaşe! Vouchere de vacanţă… la vânzare pe OLX!

Marţi, 29 Mai 2018 23:24

Bogdan Triff, ministrul Turismului  a anunțat că voucherele de vacanţă pentru cei 1,2 milioane de bugetari au fost achiziţionate şi urmează ca în cel mai scurt timp să ajungă la beneficiari. Vânzarea acestora către alte persoane este ilegală, iar amenzile, atât pentru cei care le comercializează, cât şi pentru hotelierii care le primesc, pot ajunge până la 27.000 de lei. Anunţul vine după ce mai multe persoane şi-au pus la vânzarea voucherele nominale pe diferite site-uri de anunţuri publicitare.

 

Robert Tudorache, în China la un seminar dedicat cooperării economice cu țările din Europa Centrală și de Est

Marţi, 29 Mai 2018 23:23

Președintele ALDE Pitești Robert Tudorache a fost prezent, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, într-o vizită de lucru de 10 zile în China. Robert Tudorache a participat la Beijing la "Belt and Road International Financial Excange and Cooperation Seminar", un Forum dedicat oportunităților de cooperare economică dintre China și Europa Centrală și de Est. Acesta s-a numărat printre cei 31 de participanți, în principal oficialități guvernamentale din România, Serbia, Bulgaria și Muntenegru. Mai multe detalii în comunicatul atașat!

S-au deschis bazinele de agrement din Trivale și Costache Negri

Marţi, 29 Mai 2018 22:23

Bazinele de agrement situate în zonele Trivale și Costache Negri  s-au deschis de week-end-ul trecut pentru public. Printre facilitățile și serviciile oferite se numără: bazin pentru adulți și pentru copii, plajă, șezlonguri, terasă, spațiu de joacă pentru cei mici, asistență medicală, serviciu salvamar și serviciu de pază și ordine publică.
Bazinele de înot din Costache Negri și Trivale sunt prevăzute cu instalaţii de încălzire astfel încât apa să aibă o temperatură de 23-24 grade C. Ștrandurile au trecut printr-o serie de lucrări de revizie pentru ca la deschiderea sezonului estival locuitorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulți. Studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reducere și achită pentru un bilet doar 5 lei.

 

Dacia susţine şcolarizarea în regim profesional dual a 60 de elevi

Marţi, 29 Mai 2018 11:50

Automobile Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat recent parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual cu Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra.
În fiecare liceu va fi creată, în anul şcolar 2018 – 2019, câte o clasă cu 30 de locuri şi specializări diferite. În cadrul liceului din Mioveni, elevii au şansa de a dobândi calificarea de electromecanic utilaje şi maşini industriale (20 de locuri), respectiv, pe cea de mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri).

Lista rușinii! Firme cunoscute din Argeș, cu datorii uriașe către ANAF în 2018

Luni, 21 Mai 2018 23:59

# Topul este ocupat de PIC, firma fraților Ilie și Cornel Penescu # Fotbal Club Argeş, datorii de 2,1 milioane lei!

Firme importante din Argeș, cu datorii de milioane de lei. Pe site-ul ANAF, sunt publicate societățile argeșene cu cele mai mari restanțe fiscale la bugetul de stat, la cel al asigurărilor sociale, asigurărilor pentru șomaj, respectiv asigurărilor de sănătate. Cele mai multe dintre firme sunt în procedură de faliment. La 31 martie 2018, în județul nostru, în topul „listei rușinii” se află firma PIC S.A., firma fraților Ilie și Cornel Penescu, cu aproximativ 78,9 milioane de lei, în scădere comparativ cu perioada precedentă. De altfel, Cornel Penescu a fost trimis în judecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai firmei PIC într-un nou dosar, cu acuzaţii de delapidare.

 

Oameni de afaceri, în judecată cu Compania de Drumuri din cauza Transfăgărășanului

Luni, 21 Mai 2018 23:59

# Dumitru Grecu (foto medalion), proprietarul complexului turistic Valea cu Peşti: „Nu ne ascultă nimeni… Este o bătaie de joc” # Vedeți care sunt cei zece agenți de turism care au dat în judecată CNAIR până în prezent

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan, mai precis articolul care recomandă închiderea circulației între km 104 (Piscul Negru) și km 130 (Bâlea Cascadă) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Firmele cer la Tribunalul Argeș modificarea articolului 4.1 din regulamentul de funcționare a DN 7C și posibilitatea deschiderii drumului pe tronsonul respectiv, mai devreme de 30 iunie.

ANAF a colectat venituri bugetare totale de 75,58 miliarde de lei

Luni, 21 Mai 2018 23:56

Pentru corectarea informațiilor false promovate în câteva publicații media, trebuie precizat că, atât la finalul primului trimestru al anului 2018, cât și la finalul primelor 4 luni din anul 2018, ANAF a colectat, în sume nete, mai mult decât în anii 2016-2017 și, de asemenea, a depășit planul de colectare stabilit prin legile bugetare.
Programul de colectare repartizat de către Ministerul Finanțelor Publice pe primele trei luni ale anului 2018 a fost de 54,31 mld. lei. Totalul sumelor colectate de către ANAF pentru perioada mai sus menționată a fost de

 

Omul de afaceri Liviu Ionică, patronul rețelei JAM, a cumpărat sediul fostei Cooperații din Ștefănești

Luni, 21 Mai 2018 23:46

# Clădirea este locată vis-a-vis de sediul Primăriei din localitate

Liviu Ionică, patronul rețelei JAM, este o persoană hiper-activă. Luna mai este, pentru acesta, o perioadă aglomerată, pentru că intenționează, la sfârșitul cireșarului, să deschidă un nou supermarket, în cartierul Găvana. Spațiul este proprietate personală, are peste 1.000 m.p., fiind cel mai mare din cadrul grupului existent, și este la parterul unui bloc nou. Inițiativa activului patron nu se oprește aici. Acesta a cumpărat, cu o sumă de peste 100.000 euro, sediul din Ștefănești al fostei Cooperații. Spațiul este situat vis-a-vis de Primărie și așteaptă lucrări de cosmetizare care, probabil, vor fi făcute anul acesta. A.S.

Investiție spectaculoasă a celor doi asociați de la Macro: 1,5 milioane de euro în ferma de la Costești

Luni, 21 Mai 2018 23:17

# Se mai așteaptă doar avizele de la Mediu pentru darea în folosință a noii ferme

Complexul de creştere a porcinelor Macro Suin din Costeşti, Argeş, un business deţinut de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene, a investit anul trecut 1,5 mil. euro în creşterea capacităţii fermei cu circa 40% şi în modernizarea abatorului, investiţii realizate din bani proprii. În ferma de porci sunt în permanenţă în jur de 27.500 de capete de porcine.

 

Patronul de la Valea cu Pești a amânat licitația pentru vânzarea mașinii cu care a mers Gerard Butler

Luni, 21 Mai 2018 23:12

# Dumitru Grecu:  „Mai așteptăm doritori!”
Omul de afaceri Dumitru Grecu a anunțat pe o rețea de socializare că vinde la licitaţie maşina pe care a condus-o celebrul actor Gerard Butler pe Transfăgărăşan, în iulie 2013. Este vorba despre o maşină Lexus RX450 hibrid, cu nivel de echipare Luxury, motorizare benzină + electric, tracţiune integrală şi transmisie automată.  „Vand la licitatie masina cu care a mers Gerard Butler pe Transfăgărășan în iulie 2013.

Spectaculos! Uzinele Dacia din Mioveni produc, în momentul de față, o mașină pe minut

Luni, 21 Mai 2018 22:03

Uzinele Dacia din Mioveni produc la capacitate maximă. Dacia, în primale patru luni ale anului, și-a majorat vânzările cu 18,2%, peste media înmatriculărilor de autoturisme noi, care este, în luna februarie, de numai 9,6%. Uzina de la Mioveni produce, în momentul de față, un autovehicul la fiecare 54 de secunde, adică la mai puțin de un minut.
Trendul crescător nu este unul început anul acesta. În 2017, cifra de afaceri în lei a companiei a fost în creştere cu 11,45% până la 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro). Tot anul trecut, profitul înainte de impozit s-a ridicat la

 

Societatea Apă Canal 2000 participă la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est EXPOAPA 2018

Luni, 14 Mai 2018 13:15

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti participă în aceste zile la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, care se desfăşoară la Bucureşti, Palatul Parlamentului, în perioada 14 - 16 mai 2018.
Forumul este organizat de Asociaţia Română a Apei, iar manifestările cuprinse în cadrul acestuia se adresează tuturor specialiştilor din domeniul apei, începând cu administratorii resurselor de apă, operatorii de alimentare cu apă şi canalizare şi nu în ultimul rând publicului larg interesat de îmbunătăţirea performanţelor tehnice şi manageriale ale sectorului.

Întâlnire cu contribuabilii la Mioveni

Luni, 14 Mai 2018 13:12

Miercuri, 16 mai, începând cu ora 12.00, în sala de consiliu de la sediul Primăriei oraşului Mioveni, contribuabilii din Mioveni şi localităţile învecinate pot beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri cu reprezentanții Finanțelor Publice Argeș. Aceștia pot afla informații referitoare la completarea şi depunerea formularului 230. D şi a Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice. La această întâlnire vor fi prezentate calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii mai 2018, serviciile oferite de

 

Pagina 48 din 76

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea