Economic

ATENŢIE, şoferi! Se schimbă în legea RCA

Marţi, 12 Martie 2024 07:11

 

Sancţiuni mai mari pentru şoferii fără RCA, reducerea de preţ scade dacă reînnoirea RCA se face cu întârziere, amenzile de circulație vor scădea bonsul acumulat sunt trei puncte importante care îi vor afecta pe conducătorii auto. În plus, verificarea lor se va face inclusiv cu ajutorul camerelor care monitorizează rovinietele.

”De asemenea, vom sparge o reticență instituțională care încă se mai regăsește la nivelul apetitului de a împărtăși datele între instituții. Va fi instituită interoperabilitatea bazelor de date, între MAI, prin Poliția Rutieră, RAR, CNAIR. Prin portofoliul de camere localizate la nivelul drumurilor naționale, să putem identifica pe toți cei care astăzi, din păcate, aleg să conducă un autovehicul fără o poliță de asigurare RCA validă. O treime dintre cei care sunt în trafic nu au o poliță RCA valabilă”, a declarat șeful ASF, Alexandru Petrescu, potrivit Antena 3.ro.


 

 

Salarii mai mari pentru medici şi asistente

Marţi, 12 Martie 2024 06:19

 

Guvernul a decis să majoreze salariile angajaților din sistemul de sănătate. Ministrul Alexandru Rafila a confirmat că sunt măriri de 20-35%, în funcție de categoria profesională.

„Această creștere se raportează la salariile din decembrie. Creșterea este pentru anul acesta. Vorbim despre o creștere a salariilor în 2024. Întotdeauna există și persoane nemulțumite. Cred că deschiderea de care a dat dovadă Guvernul în cadrul constrângerilor bugetare care există a fost maximă, pentru că mai mult decât atât este un început care arată buna credință și determinarea Ministerului Sănătății, a Guvernului de a îmbunătăți condițiile pentru veniturile personalului medical. Cred că lucrul acesta trebuie apreciat. Nu a fost o mărire de formă, a fost o mărire consistentă, între 20-35%, în funcție de categoria profesională. Cred că acest lucru va fi apreciat de majoritatea beneficiarilor acestor măriri”, a spus Alexandru Rafila, la Antena3 CNN.

 

Creșă nouă, în Găvana. Inaugurare în septembrie 2024

Luni, 11 Martie 2024 15:01

 

Creșa de lângă complexul ”Albina”, din Găvana, se ridică în fiecare zi! În septembrie 2024 vom avea cele 40 de locuri pentru copii, într-o clădire nouă, modernă, adaptată nevoilor micuților, exact cum și-au dorit părinții!

Finanțarea este obținută de la CNI prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

 

 

Aproximativ 700 de metri forați la tunelurile ,,Daniela” și ,,Alina”

Luni, 11 Martie 2024 14:55

 

Continuă lucrările de pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Constructorul austriac Porr a excavat 700 de metri din cele două galerii, Alina și Daniela, ale primului tunel veritabil de autostradă din România. De asemenea, s-a ajuns la un progres de 25,5% pe lotul 4, a transmis vineri, 8 martie CNAIR. T

„Săpăturile la tunel au ajuns la 414 m în galeria dreaptă și la 283 m în galeria stângă, fiind excavați până acum, din cele două galerii, aproximativ 110.000 mc. Forarea piloților a ajuns la un stadiu de 77%. Pentru terasamente au fost săpați peste 320.000 mc. În baza de producție au fost realizate primele 2 grinzi, urmând să înceapă și execuția de predale și alte elemente prefabricate necesare acestui proiect”, a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE

Miercuri, 06 Martie 2024 10:15

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

 

Pagina 5 din 301

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea