Economic

Ministrul Muncii: „Decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse”

Luni, 04 Martie 2024 15:53

 

Veşti bune! Chiar în prima zi de primăvară, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse, iar femeile au acces din ce în ce mai mare în funcţii de conducere.

„Știu că nu este ușor pentru femei să fie în același timp salariate sau antreprenor, soții și mame. De aceea mi-am propus, ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale, să sprijinim ocuparea femeilor în muncă, dar, în același timp, să promovăm o cultură a egalității de gen în mediul profesional, să eliminăm stereotipurile și să sprijinim măsurile prin care se asigură plata egală pentru muncă egală.

 

 

Vine austeritatea! Guvernul pregăteşte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Luni, 04 Martie 2024 13:24

 

 

Guvernul ne pregăteşte o serie de măsuri prin care intenţionează să reducă cheltuielile bugetare. Asta nu sună bine deloc pentru că tot populaţia va avea de suferit. Deocamdată mai-marii nu ne dau detalii, de greul urmează.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere.

 

Rata şomajului, în ușoară creștere în Argeș

Joi, 29 Februarie 2024 07:45

 

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.375 șomeri (din care 3.979 femei), rata șomajului fiind de 3,59%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,52%, în această lună acest indicator a înregistrat o ușoară creștere.

Din totalul de 8.375 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 1.930 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 6.445 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.216 șomeri provin din mediul rural și 1.159 sunt din mediul urban.

 

 

Dacia a lansat noul model Spring! Comenzile se vor deschide în primăvara acestui an

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:24

 

Uzina Dacia de la Mioveni a prezentat versiunea restilizată a mașinii electrice de oraș Spring, cu o planșă de bord complet nouă. Autonomia promisă este mai mare de 220 km. Pentru noul Dacia Spring, comenzile se vor deschide în primăvara lui 2024. De asemenea, lansarea pe piață va avea loc în vara acestui an.

Potrivit Hotnews.ro, bateria este de 26,8 kWh. Consumul de energie promis este de sub 14,6 kWh/100 km. Mașina este echipată standard cu un încărcător de curent alternativ de 7 kW care permite încărcarea bateriei la o priză casnică de la 20% la 100% în mai puțin de 11 ore sau în doar 4 ore cu ajutorul unui „wall box” de 7 kW. În plus, este disponibil (opţional), un încărcător de curent continuu de 30 kW, care asigură încărcarea rapidă de la 20% la 80% în doar 45 de minute.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:19

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient, atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare.

 

 

Pagina 6 din 301

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea