Economic

Alte străzi, din Pitești, la prima asfaltare

Miercuri, 17 Aprilie 2024 09:50

 

În timp ce liberalii bat câmpii cu proiectul lor fantezist, cu poduri nenumărate peste Argeș (dar fără drumuri) și cu parcuri industriale la tot pasul, la Pitești se lucrează pe bune. Începe o nouă asfaltare de stradă, se pregătește alta.

Cristian Gentea, primarul orașului: ”În perioada următoare, vom începe modernizarea unei alte străzi de pământ din Pitești - Nicolae Iorga, în Tancodrom. Astăzi, 10 aprilie, am semnat contractul de execuție pentru lucrări precum canalizare pluvială, trotuare și asfaltare! Aceasta va fi a patra stradă ce va fi asfaltată în zonă, după Ion Angelescu, Dimitru Brătianu și Nicolae Brînzeu. Suntem în proceduri pentru modernizarea celei de-a cincea străzi – Jean Constantinescu – și intenționăm să închidem toată platforma Tancodrom cu căi rutiere reabilitate.”

 

 

SEdC Mioveni angajează OPERATOR GIS

Marţi, 16 Aprilie 2024 09:31

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării un post de OPERATOR GIS.

Responsabilitățile postului:

- Actualizarea bazei de date tehnice - GIS, urmare a centralizării, validării și prelucrării datelor colectate din teren / proiecte / schițe / planuri și alte instrumente GIS.

- Asigurarea acurateței și integrității datelor din baza de date GIS.

 

Autostrada Sibiu - Pitești. Se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov

Luni, 15 Aprilie 2024 22:06

 

 

CNAIR anunţă că în perioada 08.04.2024 -30.04.2024 se montează grinzile prefabricate la pasajul din zona Nodului Rutier Bascov al autostrăzii Sibiu-Piteşti, secțiunea 5: Curtea de Argeș - Pitești. Din acest motiv, circulația pe perioada lucrărilor se va desfășura dirijat prin piloți.

Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești măsoară 30,35 km şi va fi gata până în 2025. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, grinzile de pe culeele din zona centrală expuse traficului vor fi montate pe timp de noapte.

 

 

La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale Autostrăzii București-Pitești

Vineri, 12 Aprilie 2024 06:28

 

# 54 de ani de la inaugurarea primului drum de viteză din România

În anul 1967 a început construcția Autostrăzii București–Pitești, prima autostradă din România, denumită și A1. La 12 aprilie 1970 s-au dat în folosință primele două benzi ale autostrăzii.

În 1964, Nicolae Ceauşescu solicita Direcţiei Generale a Drumurilor găsirea unei soluţii de fluidizare a traficului, dar şi mărirea vitezei de deplasare pe DN7, între Piteşti şi Bucureşti. Studiul tehnico-economic realizat în 1966 arăta că se impunea construcţia unui nou drum între Bucureşti şi Piteşti, oricare altă soluţie prelungind călătoria cu 25 de km.

 

Ediția a II-a a Maratonului pentru Educație Antreprenorială va avea loc la Filarmonica Pitești

Miercuri, 10 Aprilie 2024 13:26

 

CONAF Argeș, filiala județeană a CONAF (Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin) organizează vineri, 12 aprilie 2024, la 10:30, în cadrul Filarmonicii din Pitești competiția la nivel local a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, ediția a II-a.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat de către CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării - MEC pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea, începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

 

 

Pagina 2 din 306

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea