Medicul Sorin Pletea şi-a recăpătat dreptul de a practica ginecologia, dar nu se întoarce la Spitalul Judeţean

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# Valeriu Bănică, preşedintele Colegiul Medicilor Argeș: “Recâştigarea dreptului de a practica în specialitatea obstetrică-ginecologie nu implică şi reluarea activităţii la Spitalul Judeţean”. Judecătoria Piteşti i-a retras  lui Sorin Pletea, în 2010  dreptul de  practica ginecologia, ca urmare a acuzaţiilor de malpraxis formulate de părinţii fetiţei decedate la  vârsta de doi ani, din cauza a traumelor provocate la naştere prin folosirea forcepsului, şi l-a condamnat pe medicul piteştean la la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare. A urmat o serie de contestaţii şi procese, iar luna aceasta,Tribunalul

Fabrica de incubatoare de la Curtea de Argeș, la ora rezultatelor

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# 100% randament pentru ouăle de gâscă, un procent demn de Cartea Recordurilor # Cu peste 30 de pui de struț african, IPEE ATI este, poate, cel mai mare producător din țară. Așa cum scriam în unul din numerele anterioare ale publicației noastre, iată că o firmă din Curtea de Argeș își permite, contrar tuturor așteptărilor și, mai ales, curentului, să crească sănătos. IPEE ATI Curtea de Argeș își menține numărul de angajați, deloc neglijabil, de peste 200 de oameni și, an de an, dublează cifra exporturilor. Acum doi ani, ceva peste 2%. Anul trecut, 5%. Anul acesta, 10%. La anul, speră la un impresionant 20%.

 

Începe ”Litoralul pentru toţi”

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# Programul se va desfășura în perioada 5 mai – 15 iunie. Deși afară nu prea sunt semne de sosire a verii, iată că, cel puțin pe hârtie, aceasta este ca și venită. Începe deja celebrul ”Litoralul pentru toți”. În program s-au înscris 38 de hoteluri, care asigură un număr de peste 5.400 de locuri de cazare. În ceea ce privește tarifele, pentru zona Mamaia - Constanţa - Eforie, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea, turiştii trebuie să plătească 205 lei de persoană, 235 de lei la un hotel de două stele sau 315 lei cu mic dejun inclus, 265 de lei la un hotel de trei stele ori 425 de lei cu mic dejun, 485 de lei la un hotel de patru stele, respectiv 605 lei la unul de cinci stele.

Dr. Ionuţ Costache: ”Drumul către un ZÂMBET ce părea imposibil! IMAGINI INCREDIBILE!!!”

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

Mersul la dentist nu mai este demult o traumă. Acesta este motivul pentru care noi, românii, trebuie să învăţăm să mergem la un control stomatologic măcar de două ori pe an.
Dr. Ionuţ Costache, unul dintre cei mai cunoscuţi medici stomatologi din Piteşti, spune că aceasta este singura modalitate prin care pot fi evitate urgenţele, complicaţiile greu de tratat şi, de ce nu, costurile.
Astăzi vă vom prezenta un caz destul de complicat.

 

Capriciile metorologice reflectate în activitatea societăţii Indagro-Topoloveni

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

Cititorii rubricii noastre se vor putea delecta, în cele ce urmează, cu noi informaţii referitoare la activitatea agricolă a societăţi Indagro din Topoloveni.  Reamintim pentru noii cititori că societatea noastră este înfiinţată în 2005 şi desfăşoară activităţii agricole constante, având o suprafaţă totală de 8 ha teren arabil, aici regăsindu-se şi seră cu o suprafaţă totală de 7200 mp.

La instanță, după ce și-a rupt mașina în drum!

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# Consiliul Judeţean Argeş,  primăriile şi consiliile locale de la Beleţi-Negreşti şi Topoloveni, chemate în instanţă de ASIROM. S.C.ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ - ASIROM a dat în judecată, anul trecut, Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Beleţi-Negreşti, Consiliul Local Beleţi-Negreşti, Primăria Topoloveni şi Consiliul Local Topoloveni,   după ce unul dintre clienţii săi şi-a avariat vehiculul pe un drum judeţean.  Judecătoria Topoloveni a găsit vinovate autorităţile locale de la Beleţi-Negreşti şi Comuna Beleţi-Negreşti, pe care le obligă la despăgubiri de 4670 lei. Dorin Cătănea, primarul

 

Un Paște mai bun pentru copiii Grădiniței ”Sfânta Elena”

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

# Colegii mai mari, elevi ai Şcolii Gimnaziale „I.L.Caragiale” Piteşti au dăruit produse, zâmbete și speranță. Pentru că se apropie Sfintele Sărbători ale Paștelui, elevii clasei a IV-a B step-by-step din Şcoala Gimnazială „I.L.Caragiale” Piteşti s-au transformat în iepurași pentru copiii grădiniței Speciale ”Sfânta Elena” din Trivale. Întreaga acțiune a fost coordonată de către doamnele prof. înv. primar Mădălina Enache şi Mădălina Vasile. Cu banii strânși din donații, părinții au cumpărat produse, iar elevii au împachetat cu bucurie câte un cadou pentru fiecare copil cu nevoi speciale. Sponsorilor, copiii le-au confecționat felicitări frumoase, specifice Paștelui, pe care le vor înmâna, cu mulțumiri, în următoarele zile.

Iată ce înseamnă calitatea și seriozitatea! Când alții închid, HIDRO ARGEȘ se extinde!

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

# Fabrică de betoane la Costești, marca HIDRO ARGEȘ. O nouă unitate  a renumitului producător argeșean de betoane a fost deschisă, recent, în Costești. Aceasta are o capacitate de 100 mc. pe oră și poate satisface orice comandă, fiind destinată atât firmelor cât și cerințelor persoanelor fizice.
Înființată în anul 1992, HIDRO ARGEȘ a ales, ca firmă, calea grea. Adică cea a seriozității, cea a ocolirii dorinței de înavuțire rapidă. Poate alții au câștigat averi combinând rețete îndoielnice. HIDRO ARGEȘ a ales, însă, să câștige lupta cu timpul. Și, după cei peste 20 de ani de experiență, se poate spune, fără tăgadă, că a câștigat-o.

 

Paşii pe care trebuie să-i urmeze cei care se înscriu în programul RABLA 2014

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Programul de reînnoire a parcului auto - RABLA 2014, lansat de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu, pe 7 aprile, a intrat în vigoare marți, 8 aprilie. În acest an se vor aloca 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice, valoarea nerambursabilă a fiecărui tichet alocată persoanei care dorește să renunțe la mașina învechită și să cumpere alta nouă fiind de 6.500 lei, reprezentând prima de casare.

Daniel Lupu, Directorul D.S.V. Argeş: “Mielul care latră este ...poveste pescărească”

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Chiar dacă despre cazuri concrete de substituire a cărnii ne miel cu cea de câine nu s-a prea auzit, argeşeanul, ca tot românul prudent plecat la cumpărături pentru masa de Paşti, are încă teama  de a nu duce acasă carne de ... Grivei. 
Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş ne asigură însă că  riscul de a ne păcăli în acest fel este doar  fabulaţie, mai ales că, de ani de zile, ni se tot pun la  dispoziţie caracteristicile care să ne ajute să facem diferenţa între cele două animale.

 

1000 de puieți plantați de Dacia pe platforma Mioveni

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

O amplă acțiune de împădurire a avut loc în data de 9 aprilie 2014, ora 15.30, pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Salariaţii departamentului dedicat protejării mediului înconjurator din uzină au plantat 1000 de molizi pe spaţiile verzi. Aceste conifere sunt cel mai bine adaptate reliefului şi mediului industrial din zonă, contribuind la îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de către salariații uzinei și locuitorii orașului Mioveni. Partenerii acestei campanii sunt: Consiliul Local, Primăria oraşului Mioveni, Direcţia Silvică Argeş şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL.

Workshop: Concentrare, coordonare, atenţie

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Sâmbătă şi duminică, la Şcoala Numărul 8 Fraţii Goleşti, specialişti în autism din Bucureşti, au susţinut un workshop despre Terapia 3C, pe tema “concentrare, coordonare, atenţie”. Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii, dar şi lectori psihologi din capitală au veit cu  probe practice, cât şi cu probe teoretice . Cu acelaşi prile,j au avut loc examinări psihomotorii pentru copiii care prezenţi în sală. Workshopul a fost susţinut în totalitate de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş.

 

Administraţia locală din Mioveni a suplimentat premiile olimpiciilor naţionali la Mecanică

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

În perioada 7-11 aprilie, Mioveniul a găzduit, în premieră, Olimpida Naţională la disciplinele din aria curriculară „TEHNOLOGII”, Domeniul Mecanică, la care au participat  circa 80 de elevi din toată ţara. Astfel că, vineri, în ultima zi a olimpiadei, când a avut loc proba practică ce s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Colibaşi, elevii participanţi, plini de emoţii, s-au mutat la Centrul Cultural Educativ Mioveni, unde aveau să se anunţe şi premieze concurenţii ci cele mai bune rezultate. Olimpicii la Mecanică cu rezultate meritorii, pe lângă premiile financiare acordate de Inspectoratul Şcolar,

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a redeschis Centrul de Tineret Argeş

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

După o absenţă de câţiva ani, cauzată, în special, de lipsa finanţării, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş a redeschis Centrul de Tineret Argeş, marţi 8 aprilie 2014, în Anexa Sălii Sporturilor Piteşti, din str. Nicolae Dobrin.
În prezenţa unei asistenţe numeroase, începând cu ora 12.00 a avut loc prezentarea locaţiei, după care s-a comunicat şi discutat calendarul de proiecte care se vor desfăşura în cadrul Centrului de Tineret.

 

Întâlnire de lucru a membrilor Permanenței Eparhiale, sub patronajul Î.P.S. Calinic

Luni, 07 Aprilie 2014 15:14

# Prioritățile anului 2014: lucrarea de interes național - construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar pe plan local – Catedrala Arhiepiscopală. La sfârșitul lunii trecute, în sala de conferințe a protoieriei Pitești, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Permanenței Eparhiale, la care au fost convocați și P.C. Părinți Protoierei din cele 6 protoierii ale Eparhiei.
Având în vedere calendarul alegerilor preoțești și mirenești, în vederea constituirii Adunării Eparhiale, în mandatul 2014-2018, s-au prezentat circumscripțiile electorale.

Reîncepe Rabla!

Luni, 07 Aprilie 2014 14:54

# Distribuţia tichetelor  nu se va mai face pe judeţe, ci în funcţie de cerere. Aflați care este lista dealerilor autorizați din Argeș. La sfârșitul lunii trecute, dealerii auto au fost validaţi în cadrul programului „Rabla 2014“. Dintre aceștia, 20 au fost respinşi, potrivit Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Dosarele admise în programul „Rabla 2014“ au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an.

 

Romii din Argeş sunt tot mai mulţi şi mai... nedeclaraţi

Luni, 07 Aprilie 2014 14:45

# Marian Liţă, inspector pe problemele romilor: ”La Spitalul din Câmpulung, din 5 copii care se nasc, 3 sunt romi” Argeşul numără 34-35 de mii de romi, însă numai 16 mii dintre ei au declarat că aparţin acestei etnii, potrivit inspectorului pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Argeş. Marian Liţă pune refuzul romilor de a-şi asuma etnia pe seama unor temeri mai vechi şi spune că situaţia dezavantajează etnia romă. Liţă arată cu degetul şi spre primării, despre care spune că se complac în a ignora discrepanţa între cifrele reale şi cele de pe hârtie. Realitatea  e că, în ciuda statisticilor

Vin vacanțele, cu miros de friptură… Grătarul anti-cancer, produsul vedetă al perioadei următoare

Luni, 07 Aprilie 2014 14:43

# Grătarul este o marcă a IPEE ATI din Curtea de Argeș și are prețuri începând cu 150 ron. IPEE ATI din Curtea de Argeș comercializează un grătar gândit pentru clienții care vor să mănânce sănătos, fără grăsimi și fără acroleine, compușii cancerigeni din fumul rezultat la arderea grăsimilor pe cărbuni. Grătarul anticancer este fabricat din inox alimentar, iar carnea se prăjește pe niște bare cu profilul în formă de U, permițând acumularea și apoi conducerea grăsimilor către canalul colector de la bază. Profilele sunt foarte apropiate, astfel încât grăsimile nu curg printre ele pe cărbuni dar, în același timp, dau voie căldurii să ajungă la carnea sau preparatele gătite.

 

Olimpiada Națională de Mecanică se ţine la Mioveni!

Luni, 07 Aprilie 2014 14:43

În perioada 7-11 aprilie, Mioveniul va găzdui, în premieră, Olimpida Naţională la disciplinele din  aria  curriculară „Tehnologii”, Domeniul Mecanică. Sunt aşteptaţi să participe 80 de elevi şi în jur de 40 de profesori însoţitori.
Festivitatea de Deschidere a Olimpiadei, va avea loc în data de 8 aprilie 2014, ora 17.00, în  Amfiteatrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești.
Proba scrisă se va  desfășura, miercuri 9 aprilie,  la Liceul Tehnologic "Astra", Pitești.

Cei mai buni olimpici la Informatică, Latină şi Tehnologie sunt, în aceste zile, la Piteşti

Luni, 07 Aprilie 2014 14:12

# Ministerul Educaţiei vrea să îi stimuleaze pe aceşti copii cu premii… de nimic # Cei mai buni dintre olimpici vor primi de la Ministerul Educației Naționale  premii a căror valoare este cuprinsă între 50 şi 110 lei. Autorităţile judeţene  pun umărul să mai dreagă un pic situaţia. În perioada 4 - 11 aprilie, Piteștiul găzduieşte  trei olimpiade naționale - Olimpiada Națională de Informatică, Olimpiada Națională de Limbi Clasice și Olimpiada Națională de Mecanică Astfel – posibile  cu  sprijinul Consiliului Judeţean Argeş, Prefecturii, Primăriei Piteşti, Primăriei Mioveni şi Primăriei Topoloveni.

 

Pagina 220 din 287

«ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea