Un profesor de la Colegiul „Brătianu”, trimis în judecată pentru agresiune sexuală

 

Cosmin Ionuț Marinescu, profesor de sport la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 12 ani, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ.

Profesorul a fost ridicat de oamenii legi, în data de 18 martie 2024, din incinta Colegiului. Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura arestării preventive.

 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești în data de 10 mai. Câteva zile mai târziu, pe 13 mai, instanța a menținut măsura preventivă a arestului preventiv luată faţă de inculpat. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind deja contestată de profesor.

 

Profesorul Marinescu a fost coleg cu Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al IȘJ Argeș. Cadrul didactic era foarte apreciat în comunitate și nu a dat niciodată nimic de înțeles că ar putea să recurgă la un asemenea gest. Era considerat ca fiind un adevărat profesionist. Profesorul era și președintele unei asociații prin intermediul căreia organiza, anual, tabere pentru copii în diverse zone ale țării.

„Absolut nicio secundă nu m-am gândit că o să facă așa ceva. Nu am avut niciodată vreun semn, eu sau oricare dintre colegii mei. Niciodată nu a prezentat vreun semn sau vreo suspiciune, vreo discuție, despre situații de genul acesta”, susținea Dumitru Tudosoiu, în momentul reținerii colegului său.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea