Stația PECO MOL închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare, A FOST REDESCHISĂ!

 

# Lupta a ajuns în instanță, iar Tribunalul Argeș a suspendat măsura dispusă de ISU.

Așteptarea chinuitoare a luat sfârșit, stația MOL, din Călinești, S-A REDESCHIS. Aceasta a stat două săptămâni cu lacătul pe ușă, în urma unui control efectuat de ISU. Managerul, Cătălin Arsene, a intrat, inițial,în greva foamei, la gardul ISU, disperat de măsurile aberante instituite de reprezentanții statului român. Îngrijorați de faptul că greva se putea transforma în ceva mai serios, aceiași reprezentanți ai statului român l-au trimis acasă. Manifestările de nemulțumire au continuat chiar în benzinăria închisă, la ele participând personalul, familiile acestora, prieteni dar și clienți nemulțumiți.

# ISU a emis un comunicat prin care recunoaște, practic, deficiențele legii pe care trebuie să o aplice

După ce informațiile au luat avânt în spațiul public, ISU a decis să emită un comunicat de presă Care comunicat concluzionează, cumva, că legea pune carul înaintea boilor. De ce s-a închis? : ”Deficiența constatată face referire la neasigurarea limitării propagării incendiilor la vecinătăți, deoarece nu se asigură distanța minimă de siguranță între instalația de distribuție GPL la autovehicule de tip SKID și construcțiile învecinate, respectiv, un centru de asistență socială (cămin de bătrâni)... Situația prezentată mai sus a apărut din cauza schimbării domeniului de activitate al clădirii vecine, din unitate de primire turistică în camin de bătrâni.

De asemenea, facem mențiunea că unitatea amintită anterior funcționează fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, fapt care a condus la aplicarea unor amenzi contravenționale, pe timpul controalelor de prevenire și emiterea unei recomandări de suspendare a licențierii serviciului social...” mai spune ISU în comunicat.

Adică vecinul schimbă destinația unui imobil, fără autorizație, fapt pentru care este pedepsit cel de peste gard. Pedepsit este puțin spus. Este amendat și închis. În firma respectivă, cea închisă, lucrează mulți oameni, oameni ale căror familii depind de acele salarii. Un oficial ISU cu glas condescendent, l-a sfătuit pe mannagerul stației PECO să ia calea instanței. Ce-ar mai fi de spus?...

# Calea instanței, singura salvare

Se mai putea face un singur lucru: apelarea la o minte limpede, cum este cea a unui judecător. Minte limpede și care are puterea să decidă cum stau lucrurile. Iar magistratul Tribunalului Argeș, astăzi, a decis:

”Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta S.C. ALIANZ TIM SRL în contradictoriu cu pârâtul INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ARGEŞ. Dispune suspendarea executării măsurii de pierdere a valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu numărul 693/17/SU-AG/28.07.2017, adusă la cunoştinţă prin adresa nr. 2017264/17.05.2024, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. .. Pronunţată azi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”

Pierderile comerciale ale instituției închise în această perioadă au fost uriașe. Consumurile nervoase ale celor afectați (patroni, angajați, familiile acestora etc) au fost, de asemenea, uriașe. Să vedem cine pierde, pentru că acela va avea de plată și daune materiale, și morale!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea