Bradu - listă uriașă de investiții programate pentru acest an

Marţi, 19 Martie 2024 10:27

 

La Bradu chiar se muncește serios, localitatea se află în permanentă dezvoltare și modernizare, iar primarul Dan Stroe se asigură că toate cerințele și necesitățile locuitorilor sunt realizate. De la modernizarea străzilor la extinderea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de alimentare cu apă, amenajarea trotuarelor și a altor noi locuri de joacă și fitness până la extinderea iluminatului public, toate acestea reprezintă priorități pentru primarul Dan Stroe și sunt pe lista investițiilor publice planificate pentru anul 2024.

 

 

Poliţiştii din M.A.I. şi poliţiştii de Penitenciare ies în stradă pe 25 martie!

Marţi, 19 Martie 2024 09:40

 

# Angajaţii de la Penitenciarul Mioveni se alătură protestatarilor

Pe 25 martie, de Ziua Poliţiei Române, sindicaliştii din MAI, alături de Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP vor organiza un protest de amploare la care îşi anunţă prezenţa 4000 de protestatari. Dacă nu le vor fi împlinite revendicările, acţiunile vor continua în teritoriu. La acest protest vor participa şi poliţiştii de la Penitenciarul Mioveni.

“NU mai putem accepta restanțe, amânări, suspendări, prorogări, înghețări și minciuni!”, strigă poliţiştii care spun că au fost minţiţi în 2023, dar nu mai sunt dispuşi să accepte umilinţa guvernanţilor.

 

A apărut Dacia Bigster, fratele mai mare al Duster-ului

Marţi, 19 Martie 2024 09:23

 

La finalul lui 2024 va fi lansat Dacia Bigster, care în această perioadă este în teste. Potrivit ProMotor, versiunea sa de producție va fi în mare parte o variantă alungită a noului Duster, dar vor exista şi diferențe între cele două maşini.

Dacia Bigster are dimensiunile mai mari decât Duster-ul, deci va oferi mai mult spațiu la interior și va putea găzdui până la 7 locuri. Potrivit sursei citate, Bigster va utiliza materiale sustenabile și reciclate în componența sa. Ca şi la Duster, se va renunța la elementele cromate, deci SUV-ul va avea un aspect mai robust. De fapt, Bigster e un Duster mai alungit şi va folosi aceeași platformă CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

 

Președinta PNL a început campania pentru europarlamentare şi se ţine de vrăjeli electorale

Marţi, 19 Martie 2024 08:55

 

Aşa cum ne-a obişnuit, şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, face joc de glezne, pregătindu-se pentru postul de eurodeputat, pentru că - da - a reuşit să-i aburească pe liderii de la Bucureşti şi să îi acorde un loc eligibil la alegerile europarlamentare din această vară. Se pare că şefa Justiţiei va ocupa locul 5 pe lista PNL, deci o poziţie câştigătoare. Acestea fiind zise, Gorghiu a început vrăjeala electorală, cu subiecte despre UE.

 

Pe 1 aprilie începe depunerea de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice

Marţi, 19 Martie 2024 08:49

 

Între 13-14 martie, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a participat la o întâlnire de lucru privind oportunităților de finanțare din cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, destinată consiliilor judeţene din regiunea Sud-Muntenia.

„Consiliul Județean Argeș este pregătit să depună noile proiecte pentru exercițiului financiar 2021 – 2027 și să se mențină în top, în Regiunea de Dezvoltare Sud – Muntenia, în ceea ce privește atragerea fondurilor europene nerambursabile. Este cunoscut faptul că în exercițiul financiar ce se încheie, Consiliul Județean Argeș a luat cei mai mulți bani europeni din istoria acestui județ”, a precizat vicepreședintele Marius Nicolaescu.

 

 

Iată cum va arăta, în viitor, primăria MIoveni!

Marţi, 19 Martie 2024 08:15

 

A început renovarea energetică la corpul vechi al clădirii Primăriei Mioveni. Iată cum va arăta, la final, instituția. Vă prezentăm câteva imagini cu viitoarea fațadă a instituției, care va rezulta la finalul proiectului “Execuție sistem optimizare costuri cu energia electrică la sediul Primăriei orașului Mioveni”, proiect finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproximativ 6,9 milioane lei.

Proiectul presupune realizarea unor lucrări de renovare energetică la corpul vechi al clădirii Primăriei Mioveni și instalarea unor echipamente pentru furnizarea de energie verde. Acest proiect va fi urmat de altul similar, care se va aplica la unitățile de învățământ din oraș.


 

Zona de picnic din Mioveni este deschisă!

Marţi, 19 Martie 2024 07:18

 

Zona de picnic din Făget –Mioveni este deschisă publicului de luni până duminică, între orele 09.00-17.00.

„Revenim cu rugămintea către cei care aleg să utilizeze facilităţile din zona de picnic să respecte regulile de funcţionare, să nu distrugă obiectele de mobilier (foişoare, toaletă, cişmea, grătare, etc.) şi să aibă un comportament decent. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor, să colectați toate resturile de mâncare, ambalaje și să le depuneți în containerele special amenajate. Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067”, a transmis SEdC Mioveni.

 

 

S.Ed.C. Mioveni - concurs pentru posturi de conducător auto

Marţi, 19 Martie 2024 07:16

 

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării două posturi de conducător auto pentru sectorul Coloana auto.

Condiții de participare la concurs:

- Deține permis de conducere categoria B+E, C+E, D+E;

- Deține atestat transport marfă și persoane;

 

Atenție: cu numerar doar până la sfârșitul lunii! Termen extins, pentru plata numerar, la casieriile societății Termo Calor Confort S.A.

Marţi, 19 Martie 2024 07:10

 

Termo Calor Confort S.A. informează abonații că plățile la casieriile societății se pot efectua până la data de 29 martie 2024, inclusiv.

Termenul a fost prelungit în urma solicitărilor primite din partea utilizatorilor piteșteni, iar Termo Calor Confort S.A. a venit în sprijinul acestora.

Reamintim că după data de 29 martie 2024, modalitățile de plată pentru facturile de energie termică sunt următoarele:

 

 

Mioveni. Lucrări pentru finalizarea stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice

Marţi, 19 Martie 2024 06:24

 

Angajații Serviciului de Iluminat Public desfășoară în această perioadă o amplă lucrare pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului “Stații încărcare autobuze electrice”, ce face parte dintr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Trans Eco Miodav, formată din orașul Mioveni și comuna Davidești.

Proiectul va fi implementat în primăvara acestui an și este legat de transportul public local cu mijloace ecologice în Mioveni și comuna Davidești și asigurarea infrastructurii în acest sens pentru transportul verde.

 

Încă un vis împlinit la Lerești! Sală de sport modernă, dată în folosință!

Luni, 18 Martie 2024 20:52

 

# Obiectivul a beneficiat de o finanțare guvernamentală de 8,8 milioane de lei

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Lerești, inaugurarea unei săli moderne de sport. Darea în folosință a sălii a avut loc în prezența ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Administrația locală condusă de primarul Marian Toader a reușit să acceseze pentru acest obiectiv o finanțare guvernamentală, prin Compania Națională de Investiții, de 8,8 milioane de lei. Construcția sălii de sport - care are și tribună cu 180 de locuri - a început în 1 februarie 2023, lucrările fiind gata într-un timp record.

 

 

O creșă din Pitești va fi complet reabilitată termic și modernizată

Luni, 18 Martie 2024 19:17

 

Proiect important pentru sistemul educațional din Pitești: semnarea contractului de execuție lucrări! Miercuri, 13 martie 2024, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului prin care Creșa nr. 8 din Smeurei va beneficia de o renovare energetică amplă și de modernizare, cu sprijinul fondurilor europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării.

 

Sala de sport din comuna Albota - gata în două luni

Luni, 18 Martie 2024 16:11

 

Sala de sport din comuna Albota, care i-a dat mari bătăi de cap primarului Ion Dumitru, va fi gata în două luni. Chiar secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae (care a vizitat comuna argeşeană) a fost de părere că proiecul se va finaliza în cel mult opt săptămâni.

“Am fost vizitați de domnul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, Vlad Ștefan Niculae, care a dorit să vadă modul în care decurg lucrările la Sala de Sport. S-a ajuns la concluzia că, în ritmul în care se desfășoară acestea, sala va fi dată în folosință în cel mult 2 luni de zile. Mulțumim domnului secretar de stat Vlad Ștefan Niculae, Ministerului Dezvoltării și CNI pentru sprijinul acordat la realizarea acestui obiectiv!”, a scris primarul, Ion Dumitru, pe pagina de socializare.

 

 

Poza săptămânii: Alina Gorghiu apelează la usturoi pentru a ține departe spiritele malefice de PNL

Luni, 18 Martie 2024 15:46

 

Pentru că alegerile bat la ușă, iar PNL-ul e din ce în ce mai pesedizat, Alina Gorghiu caută variante pentru a ține partidul unit. Și a găsit soluția: usturoiul! În credinţa poporului român, usturoiul este planta cu cele mai puternice şi miraculoase puteri, fiind considerat un adevărat protector împotriva spiritelor malefice. Așa că Alinuța a început să ia la pas piețele din Pitești și să facă selfie-uri cu... usturoiul. O sfătuim să se înarmeze cu mai multe căpățâni de usturoi pentru că se anunță vremuri grele pentru liberali.

A.V.

 

Rezultate simulare BAC în Argeș: O singură notă de 10 la limba română

Luni, 18 Martie 2024 15:06

 

Peste 36% dintre elevii de clasa a XII-a din Argeș nu au luat nota 5 la simularea examenului național de Bacalaureat la limba și literatura română, peste 31% dintre elevi nu au luat nota de trecere la matematică sau istorie, în timp ce peste 43% nu au luat nota 5 la disciplina la alegere a profilului și specializării, potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul școlar Județean (ISJ) Argeș. Procentul total de promovare la nivelul județului a fost de doar 41,15%. De asemenea, niciun elev din Argeș nu a obținut media 10 la simulare. Limba română le-a creat cele mai mari probleme.

 

 

S-a inaugurat sediul Judecătoriei Costești. Președintele CSM: „Atractivitatea instanţei pentru judecători va creşte”

Luni, 18 Martie 2024 15:02

 

Pe 15 martie 2024 a fost inaugurat noul sediu al Judecătoriei Costești. Investiția de 22 milioane de lei a fost demarată în ianuarie 2022, fiind finanțată de Banca Mondială.

Activitatea la Judecătoria Costești urmează să înceapă în perioada următoare. Instituția a funcționat, până în prezent, într-un imobil construit între anii 1941-1963, cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare.

 

Lucrare PERFECTĂ la Spitalul de Pediatrie Pitești

Luni, 18 Martie 2024 14:33

Cu zâmbetul pe buze! Așa s-a reinaugurat, pe 12 martie, etajul șase al Spitalului de Pediatrie Pitești, un proiect al Asociației Medici pentru România împreună cu Fundația Kaizen, care a fost principalul partener, contribuind cu jumătate din suma necesară.

În urma investiției, care a fost în total de 700.000 de euro, a fost renovată și modernizată secția destinată tratării cazurilor grave, pentru copii până la trei ani, din cadrul unității medicale din Pitești. Lucrările au fost realizate de firma piteșteană Casa Perfectă Eurodecor împreună cu Hospital Technical Solutions, pe partea medicală, iar proiectarea de INSTPRO CAD SRL.

 

EXPOZIȚIE DE CARTE ÎN CINSTEA ZILEI INTERNAȚIONALE A FRANCOFONIEI, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 18 Martie 2024 14:26

 

În data de 20 martie, în fiecare an, se celebrează, în întreaga lume, Ziua Internațională a Francofoniei. Înființarea Francofoniei instituționale se datorează inițiativelor ce au aparținut lui Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourguiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) și prințului Norodom Sihanouk (Cambodgia). Aceștia au identificat în factorul lingvistic un potențial important de dezvoltare pentru societățile lor, dar și pentru dialogul intercultural.

 

Ministrul Muncii: “Pensionarii vor primi deciziile de recalculare în vară, iar în septembrie, pensiile mărite”

Luni, 18 Martie 2024 14:25

 

Veşti bune! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în această vară, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare a pensiilor, iar din septembrie se vor plăti pensiile recalculate, după noua lege.

”Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (..) Colegii de la Casa de Pensii au contractul subsecvent cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule. De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule. Se va ţine cont de totalul punctelor asimilate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a spus Simona Bucura Oprescu, potrivit News.ro.

 

 

Tronsonul 1 al Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata în 6 luni

Luni, 18 Martie 2024 14:20

 

Înaintează lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești, fapt care ar putea conduce la finalizarea Tronsonului 1, între Craiova şi Robăneşti, în 6 luni de zile, adică mai devreme decât se anticipa. În prezent, se circulă pe o treime din acest Drum Expres, care are o lungime totală de 121 de kilometri.

”S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești! Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești. Mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje. Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Au început lucrările în zona Costache Negri – Parcul Ștrand, în cadrul proiectului „Construire Complex Sportiv“

Luni, 18 Martie 2024 14:12

 

Proiectul finanțat de Ministerul Dezvoltării Locale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A. are o valoare totală de 3.226.917,53 lei fără TVA (3.840.031,86 lei cu TVA).

Execuția lucrărilor va fi asigurată de firma Colen Impex S.R.L. din Ploiești, iar durata de implementare este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Complexul sportiv, destinat în special competițiilor sportive juvenile și antrenamentelor, va include un teren de fotbal de 35 x 45 m, o sală de recuperare sportivă, vestiare, o tribună acoperită cu 190 de locuri și amenajări exterioare pentru curte.

 

 

Pagina 21 din 504

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea