Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş: Rămân ferm, cred în PAM şi voi lupta ca acest partid să ajungă la oameni şi să îi reprezinte!

Vineri, 08 Aprilie 2016 11:24

Ca urmare a speculaţiilor apărute noaptea trecută în media online cu privire la apartenenţa politică a primarului Nicolae Diaconu, edilul din Curtea de Argeş a transmis în această dimineaţăo poziţie clară cu privire la participarea domniei sale în alegerile din data de 5 iunie.
Vă reamintim că Nicolae Diaconu a anunţat în luna martie că va intra în competiţia electorală pentru un nou mandat sub sigla Partidului pentru Argeş şi Muscel, în echipă cu Mircea Andrei pentru Consiliul Judeţean. Demisia domniei sale din PSD a stârnit o reacţie de vie frustrare la nivelul fostului partid, reacţie care continuă să se manifeste prin transmiterea de informaţii false şispeculaţii către media, cele mai recente vizând posibilitatea ca Nicolae Diaconu să se abată de la ceea ce şi-a propus în următoarea competiţie, întorcându-se către partidul respectiv.
 

Vremea a făcut ce n-a reușit, de șase ani, Consiliul Județean Argeș!

Luni, 04 Aprilie 2016 22:14

# Podul de la Căteasca s-a dărâmat singur, sătul de studiile de impact ale autorităților

După darea în folosință a celui mai lung, dar și mai penal pod din Argeș, podul de la Căteasca, imediat s-a pus problema dărâmării podului vechi. Acesta, construit în anul 1947, nu mai rezista traficului din ce în ce mai intens, dar și mai crescut ca tonaj. Terminat și inaugurat în 2010, cel mai lung pod din județ, de 150 de metri, a fost, imediat, considerat ca fiind pus în pericol de vechiul pod din amonte, a cărui prăbușire era iminentă.

Cele șapte izvoare tămăduitoare de la Merișani, loc de vindecare și curățire sufletească

Luni, 04 Aprilie 2016 22:06

De cum intri în comuna Merișani, dinspre Pitești, un drum forestier te îmbie să-l urmezi. Este drumul la capătul căruia îți este promisă tămăduirea. Aceasta vine prin credință și apă, cele două fiind legate încă de la începutul creștinismului, prin pogorârea Duhului Sfânt, în apa Iordanului, și prin mâinile lui Ioan Botezătorul. La Merișani, apa tămăduitoare s-a revărsat în șapte izvoare, de care sunt legate legende despre vindecări miraculoase.

 

Rectorul Dumitru Chirleşan: ”Ne e drag de bănişorii studenţilor străini!”

Luni, 04 Aprilie 2016 22:02

# Dumitru Chirleșan: În acest moment, sunt cu sabia lui Damocles deasupra capului!

Una din dorinţele exprimate de Dumitru Chirleşan, noul rector al Universităţii din Piteşti, la prima conferinţă de presă în această calitate, a fost o apropiere mai mare a acestei instituţii academice faţă de presa locală, în sensul asigurării unei transparenţe în ceea ce priveşte activităţile sale fundamentale. Până acum, rectorul s-a ţinut de cuvânt, încetăţenind în practica instituţional-academică şi organizarea lunară a conferinţei de presă. Astfel, la ultima conferinţă de presă desfăşurată la Universitatea din

Gheorghe Drăgan, primarul comunei Lunca Corbului: „Urmează să semnez adeziunea pentru PSD”

Luni, 04 Aprilie 2016 21:56

Primarul Gheorghe Drăgan se apropie de finalul celui de-al doilea mandat în fruntea comunei Lunca Corbului. De-a lungul celor opt ani de când conduce destinele acestei comune, Gheorghe Drăgan a reuşit să rezolve multe probleme de infrastructură cu care se confruntă această comunitate. Este vorba de canalizare, asfaltare, infrastructura de învăţământ, din cultură, din sănătate şi cea edilitară. Toate aceste domenii au cunoscut progrese semnificative în aceşti opt ani de mandat, pe care primarul Gheorghe Drăgan îi consideră cei mai productivi din punct de vedere al investiţiilor care s-au realizat în toate domeniile.

 

Terenul Institutului Ștefănești, de vânzare pe OLX

Luni, 04 Aprilie 2016 21:53

# Cu 27 euro/m.p., negociabil, orice doritor poate cumpăra… curtea Institutului! Bonus, parcarea de la Șoseaua Națională!

”Teren de vinzare in Stefanesti-Arges, situat la sos. Nationala Bucuresti -Pitesti nr 37 in fata Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Stefanesti-Arges in partea dreapta (inclusiv parcarea) - DESCHIDERE 18m*150m.
(cu posibilitatea si partea stinga, toata fata Statiuni de Cercetare 7.500m2 si cu o alta deschidere de 50m*150m)
TOATE UTILITATILE -PROPRIETAR (fara litigiu)
Distanta centru - Pitesti 6 KM”.

Goana după putere naște nereguli! Candidatul PSD la primăria Coșești, Florin Petrescu, a pus stăpânire pe comună

Luni, 04 Aprilie 2016 21:48

# Actualul viceprimar al comunei Coșești și candidat al PSD pentru funcția de primar, Florin Petrescu, consideră comuna însăși moșia sa

După schimbarea lui Ion Olteanu, din funcția de viceprimar al comunei Coșești, cel care se pare că era incomod pentru unii consilieri, funcția a fost preluată de un alt consilier local. Noul numit este de la PSD, cel care este și candidatul aceluiași partid pentru funcția de primar, Florin Petrescu. Nu știm cu ce intenții a venit domnia sa în această funcție, dar din câte s-au petrecut în comuna Coșești, de când Florin Petrescu ocupă această funcție de viceprimar, putem să tragem și niște concluzii, nu prea bune, aș putea spune, pentru comunitatea de acolo.

 

Caruselul inepţiilor la şedinţa de Consiliu Local a Primăriei Săpata

Luni, 04 Aprilie 2016 13:32

# Constantin Stanciu, contracandidatul lui Micu la funcţia de primar: „Sunt de acord, dar cu amendamentul să se comunice în şedinţa anterioară!!!!!!!”

Şedinţa de Consiliu Local, desfăşurată pe data de 29 martie, la Săpata, a fost concludentă din mai multe puncte de vedere. Săptămânalul nostru a mai scris într-una din ediţiile anterioare despre „clinciurile” existente între Laurenţiu Micu, actualul primar al comunei Săpata, şi Constantin Stanciu, fostul primar al acestei comune, care va candida anul acesta, din partea PMP-ului, pentru obţinerea unui nou mandat. Am spus concludentă, pentru că majoritatea punctelor trecute pe ordinea de zi a şedinţei a reprezentat prilej de tensiuni şi dispute între primar şi cei doi adversari declaraţi ai săi: Constantin Stanciu şi aliatul său, consilierul local Gheorghe Crăcan.

În plin scandal, directorul de la Estradă a plecat în turneu cu Fuego

Luni, 04 Aprilie 2016 13:30

Deși am fi tentați să spunem că vicepreședintele Constantin Polexe, cel care este responsabil cu domeniul cultural, a avut un mandat ușor, am comite o impietate. Să păstorești interesele culturale ale subordonaților, se dovedește a fi o piatră de încercare pentru orice manager, oricâtă experiență ar avea. În cultura argeșeană orgoliile sunt mari și invers proporționale cu performanțele, la care se adaugă un sistem bine închegat de tip familial. Un exemplu elocvent este Teatrul Alexandru Davila, care, în ultimii ani, a avut cap de afiș scandalurile, intrigile, acuzele și mai puțin un spectacol care să aducă spectatori și venituri.

 

Societatea de dezinsecție Coral, cercetată de DNA, cere banii înapoi de la Primăria Pitești

Luni, 04 Aprilie 2016 13:28

Anul trecut, în țară, au avut loc niște percheziții care au vizat contractele societății de dezinsecție Coral Impex cu diferite instituții publice. Astfel, în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, reprezentanții DNA au participat la percheziții alături de jandarmi și inspectori ANAF. Organele abilitate nu au ocolit nici Primăria Pitești, unde au solicitat documente referitoare la contractul pentru deratizarea şi dezinsecţia în municipiu. Reprezentanții  DNA Pitești au venit la sediul instituției și au ridicat toate documentele legate de relația dintre administrația locală și societatea Coral Impex. Acum, firma de dezinsecție are și ea o solicitare către Primăria Pitești, și anume să-i

Țigara electronică este interzisă în baruri, doar de patroni!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:27

România a adoptat de curând una dintre cele mai restrictive legi antifumat din Europa. Astfel, fumatul este interzis fară excepție în spațiile închise, instituții publice, locuri de joacă etc. Dacă în anumite locații, era de bun simț să nu fumezi, legiuitorul  a mers și mai departe, desființând și separeurile din baruri, restaurante, cafenele, destinate fumătorilor. De frica amenzilor și să nu li se închidă afacerile, patronii au mers și ei cât mai departe și au interzis până și țigara electronică.
Legea nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun s-a votat, s-a

 

Cum a ,,reînviat” incompatibilitatea lui Ionică?!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:25

Iată că de câteva zile încoace gura nu le mai tace și multe planuri și-or face. Am ținut să încep acest articol în acest stil pentru că, în ultima săptămână, ținând cont că suntem în postul Paștelui, foarte mulți s-au apucat să-i cânte Prohodul viceprimarului Constantin Ionică, ce a fost lovit, în prag de campanie, de un dosar de incompatibilitate ,,reînviat”, am putea spune.  Despre aceeași speță de incompatibilitatea lui Ionică am scris, nu mai târziu de anul trecut, în care viceprimarul declara că a dat de nenumărate ori cu subsemnatul fie pe la Parchet, fie pe la A.N.I., în urma unei reclamații anonime, și din ambele părți a fost achitat.

Cetăţeanul piteștean nu se poate lupta cu MONOPOLUL!

Luni, 04 Aprilie 2016 13:22

# Abuzul, la el acasă la firmele care dețin monopolul la utilități # O pensionară, pusă pe drumuri de firma de distribuție de curent, singură și stăpână pe tarla, deci liberă la abuzuri!

Este povestea unei pensionare din orașul nostru, contribuabilă onestă, cu plata la zi a tuturor utilităţilor, pe de o parte, și a unui  firme de furnizare  de servicii MONOPOL; dar nu de stat, pe de altă parte. Ce șansă are pensionara noastră în această luptă inegală? Niciuna!

 

Lecții de economie, dar și de bun simț politic, la sediul PAM, ținute de un om care a reușit în afaceri, dar și în politică

Luni, 04 Aprilie 2016 13:19

# Mircea Andrei, preşedintele PAM: Piteștiul are un buget de 120 milioane de lei! 10% ar trebui investiți, anual, pentru a întoarce profituri și a crea locuri de muncă! # Mircea Andrei: Dacă sunt ales primar al Piteștiului, nu mai candidez la Consiliul Județean. Nu îmi pot bate joc de voturile oamenilor

Prezent la conferinţa săptămânală de presă a Partidului pentru Argeş şi Muscel, preşedintele Mircea Andrei,  candidat pentru funcția de primar al Piteștiului,  a vorbit despre obiectivele pe care le are pentru îmbunătăţirea administraţiei locale. Avocat, dar și om de afaceri de succes, Mircea Andrei nu s-a sfiit să țină, pe loc, o lecție de economie.

Să fim jigodii, dar nu pe bani! Țărănistul Gheorghe Dinescu vrea presă aservită partidului

Luni, 28 Martie 2016 15:22

Partidul Țărănesc a fost un partid politic format după primul război mondial sub conducerea lui Ion Mihalache, care, în anul 1926 a fuzionat cu Partidul Național Român pentru a forma Partidul Național-Țărănesc. Continuatorul vechiului partid este actualul PNȚCD. De-a lungul timpului, partidul a fost legat de nume mari ale politicii și culturii române ca: Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Ion Diaconescu, argeșeanul Ion Mihalache, iar acum, Gheorghe Dinescu. Tot argeșean și el și președintele PNTCD Argeș. Și cu asta s-a spus cam tot despre ce au în comun partidul și iluștrii înaintași, cu simpaticul Gheorghe Dinescu. În schimb, el are multe de spus, atât în Consiliul Local

 

Antropologul Vintilă Mihăilescu a lansat două volume de referinţă la Biblioteca Judeţeană

Luni, 28 Martie 2016 15:07

Joi, 24 martie, de la ora 13.30, Biblioteca Judeţeană a organizat un eveniment editorial deosebit, care l-a avut ca invitat special pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta şi-a lansat două lucrări reprezentative pentru opera sa, apărute în anul 2015: „Ascultându-l pe Ivan” (Editura Vellant, Bucureşti) şi „Apologia pârleazului. O imagine a societăţii româneşti actuale” (Editura Polirom, Iaşi).  Din prezidiul evenimentului au făcut parte Octavian Mihail Sachelarie, Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş, şi bibliotecarul Marius Motreanu.

Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului: ”Pentru canalizare, s-a făcut licitaţia pentru proiectare. Este vorba de 8 milioane de euro.”

Luni, 28 Martie 2016 14:57

# Podul de pe DN 67 B, Poiana Lacului – Drăgăşani a rămas în acelaşi stadiu deplorabil. CNADNR nu face nimic în acest sens

După patru mandate, adică peste 15 ani, în fruntea comunei Poiana Lacului, primarul Ion Dumitrache se poate lăuda nu doar cu o mare susţinere din partea alegătorilor săi, ci şi cu o lungă listă de proiecte realizate.
Toate aceste proiecte au fost gândite pentru a oferi cetăţenilor localităţii condiţii mai bune de trai şi facilităţi aproape ca de oraş.  Printre reuşitele sale, se numără:

 

Gata, a fost demascată mafia lemnului din Argeș!

Luni, 28 Martie 2016 14:56

# Viceprimarul din Corbi, cercetat penal pentru că a tăiat câteva sălcii putrede, ca să curețe un pârâu

Deși descinderile cu mascații sunt din ce în ce mai dese, iar ”radarul pădurilor” a început să funcționeze din plin, lemnul se fură, în continuare, ca-n codru. Autoritățile au mult de furcă, pentru că hoții de lemn sunt inventivi, crează drumuri noi, falsifică mărci și, nu în ultimul rând, nu se dau în lături și de la infracțiuni cu violență, atunci când sunt pe cale de a fi prinși.

Somelierul George Ignat a prezentat vinurile Cramei Rătești la magazinul ,,Casa Vinului”

Luni, 28 Martie 2016 14:54

Seria degustărilor de vinuri a continuat și săptămâna aceasta la ,,Casa Vinului”, cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Pitești, din strada Exercițiului, colț cu Vasile Lupu.
Așa cum și-au propus, reprezentanții magazinului ,,Casa Vinului” organizează degustări de vinuri frecvent, la un interval  de două săptămâni. Iată că, săptămâna trecută, așa cum v-am anunțat, reprezentanții ,,Casa Vinului” au organizat o altă degustare premium cu vinuri de la Crama Rătești. Am putea spune că personajul principal al acestei acțiuni a fost renumitul somelier George Ignat, care a prezentat cinci soiuri de vin ale Cramei Rătești.

 

Bogaţii judeţului deţin munţi, moşteniri din străinătate, maşini de lux, dar şi datorii la bănci

Luni, 28 Martie 2016 14:46

Ca întotdeauna, declaraţiile de avere vorbesc cel mai bine despre semnatarii lor. Pentru  mulţi aleşi locali, politicieni, oameni din administraţie, averea a crescut odată cu funcţia.  Dar există şi cazuri, când unii au sărăcit peste noapte. Cei mai norocoşi,  au câştigat chiar diverse premii, iar altora le-a picat peste noapte moşteniri neaşteptate.

Șefii C.J. Argeș și-au votat, pentru mașinile de serviciu, cote de carburant aberante

Luni, 28 Martie 2016 14:43

# Cabinetele 1 și 2, aproape o tonă de carburant, lunar

Nimeni nu vine la serviciu, la stat, pentru salariu - este vorba care circulă peste tot. Și se adeverește peste tot. Este vorba, desigur, de funcțiile de conducere, pentru care se duc bătălii fioroase, pentru care se cheltuie sume uriașe de bani. Pentru ce? Pentru un salariu puțin mai mare decât cel al unui profesor? Pentru un venit echivalent cu al unui inginer de la Uzinele Dacia? De ce se bat, toți, pe posturile de șefi la stat?

 

Pagina 401 din 493

«ÎnceputAnterior401402403404405406407408409410UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea