Şoc!!! Am avut dreptate!!! Nicolescu nu va candida la şefia CJ Argeş!

În numărele trecute, săptămânalul nostru scria despre faptul că este posibil ca preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, să nu mai candideze. Săptămâna aceasta, bănuiala noastră a devenit adevăr, rostit chiar cu guriţa sa, de către preşedintele CJ Argeş la conferinţa de presă a instituţiei pe care o mai conduce la acest moment. Constantin Nicolescu a declarat despre Sărbătorile Argeşului şi Muscelului că sunt foarte reuşite şi că de la an la an sunt din ce în ce mai căutate de argeşeni, astfel că ar fi păcat ca acestea să nu mai fie organizate pe viitor INDIFERENT DE CINE VA FI LA conducerea Consiliului Judeţean Argeş. Acest mesaj transmis subtil, dar foarte clar de către liderul PSD, demonstrează ipoteza că acesta nu va mai candida pentru funcţia pe care o ocupă la acest moment. Toţi membrii PSD şi mai ales USL sunt terorizaţi de această idee, conştienţi fiind că singurele atuuri ale organizaţiei PSD Argeş sunt Nicolescu şi Pendiuc. Dacă Nicolescu iese din joc, atunci organizaţia argeşeană rămâne în aer…desigur până îi va prelua frâiele Tudor Pendiuc, care cu siguranţă va bulversa mulţi pupincurişti şi afacerişti sau parlamentari ori primari ţinuţi în braţe de Nicolescu de ani de zile chiar, dacă nu aduc voturi pe diferite considerente.

Nicolescu, între sănătos tun şi pericol de moarte

În urmă cu câteva luni, aşa cum spuneau medicii, Constantin Nicolescu a fost la un pas de moarte. La acest moment, nu a mai făcut public de ceva vreme un raport privind starea sa de sănătate. Probabil că pericolul de moarte intervine numai când acesta se află în faţa instanţelor de judecată şi a unei sentinţe, în rest fiind sănătos tun. Nu este primul caz din România de baron local care se dă de ceasul morţii la aflarea sentinţei şi apoi îşi revine subit după ce i se îngroapă dosarul.
Gurile rele din PSD spun însă că şi-au schimbat părerea despre liderul lor în care credeau sincer şi asta după programul draconic la care nu rezistă nici măcar cei tineri de 30 de ani, dar un om care a suferit o operaţie pe cord. Nicolescu lucrează câteva ore prentru Consiliu după care merge în teritoriu pentru a discuta cu colegii de partid şi pentru a face şedinţe interminabile. Exasperaţi de programul draconic, membrii PSSD se întreabă dacă nu cumva autorităţile abilitate vor cere un nou raport oficial privind starea sa de sănătate. Mulţi spun că puterea de muncă nu vine din dorinţa de a sprijini judeţul care este grevat acum de sume uriaşe din ambiţia sa, ci din răzbunare. Alte judeţe care au avut înţelepciunea de a face înţelegerile politice cum trebuie au beneficiat şi beneficiază în continuare de sprijin masiv de la Guvern. Primesc mii de miliarde şi au drumurile ca în palmă, iar utilităţile ajung pînă în vîrf de munte. La noi drumurile sunt la pămînt, utilităţile abia ajung la casele oamenilor şi sute de lucrări aşteaptă finanţare. Ambiţiile liderului CJ Argeş şi PSD Argeş creează Argeşului un prejudiciu de peste o mie de miliarde. Ambiţia şi dorinţa de răzbunare, lipsa de comunicare cu Guvernul şi servilismul politic în faţa unui copil cum este Ponta şi a unui demagog precum Antonescu, îi face pe argeşeni să fie grevaţi de condiţii civilizate de trai şi venituri serioase care ar fi rezultat din lucrări, vânzări etc pentru investiţiile care s-ar fi făcut. De altfel, ultimii 20 de ani stau sub semnul lui Nicolescu şi al PSD care spun că au făcut multe pentru Argeş…Au făcut, însă nu cât ar fi trebuit. Au pierdut bani cu găleata pentru a fi cea mai cuminte organizaţie, au pierdut funcţii de ministru pentru a se alinia dorinţelor liderilor PSD şi au fost trataţi ca ultimii fraieri odată cu toţi argeşenii pentru că Nicolescu a vrut să fie un exemplu de servilism în politica românească şi a reuşit, dar cu ce costuri?!

Organizaţii întregi PSD schimbă macazul

O radiografie politica a judeţului arată cât de fragilă a fost puterea lui Nicolescu în Argeş. Nu a fost nevoie decât de un om ca senatorul Mircea Andrei, care nu avea nevoie nici de banii de pe lucrările din judeţ şi nici de şpăgi de la directori pentru a-i numi în funcţii, ca să îi desfiinţeze lui Nicolescu organizaţia la fel de simplu cum dărâmi un joc de domino. Organizaţii întregi se pare că vor schimba macazul pînă la sfârşitul anului, sătule de a sta în opoziţie. Trendul politic din Argeş îl dă pe Mircea Andrei următorul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi nu sună deloc rău, având în vedere că în numai un an a reuşit la cea mai naturală şi mai simplă manieră să atragă în Argeş în proporţie de 70%  sume uriaşe de bani pentru primari PSD uitaţi de partid, de Nicolescu, de Guvern, de toată lumea... Peste o sută de milioane de euro a atras Mircea Andrei care a demontat miturile conform cărora banii se dau numai politic de la Guvern. A demonstrat că dacă te duci direct la autorităţi şi le explici nevoile argeşenilor, problemele îşi găsesc rezolvare. La PSD nimeni nu avea acces la Guvern sau la alţi lideri marcanţi şi erau certaţi dacă îndrăzneau să ia legătura cu aceştia, de teamă ca nu cumva să răsufle că aici se practică aceeaşi politică de dinainte de 89, cu oameni tot de atunci la conducere.

PSD Argeş certat în şedinţa USL

Surse din apropierea liderului PSD Constantin Nicolescu şi din conducerea USL ne-au dezvăluit faptul că la nivel central există mari semne de întrebare legate de candidatura acestuia la şefia Consiliului Judeţean şi că i s-a transmis în repetate rânduri să renunţe la o luptă pe care a pierdut-o deja. La sfârşitul mandatului următor Nicolescu ar urma să aibă peste 70 de ani, probleme majore de sănătate şi o mulţime de primari care l-au părăsit. Singurul lucru de care încă mai atârnă poziţia lui Nicolescu, este că acesta a muncit multă vreme în credinţă pentru partid şi a făcut multe favoruri, de orice natură,  liderilor centrali. Nici Mircea Drăghici nu pare să îi pună vorbe bune acestuia, cunoscută fiind dorinţa acestuia de preamărire şi de a prelua eventual organizaţia sau şefia CJ, la momentul propunerii de arest preventiv a preşedintelui Nicolescu.
Aceleaşi surse dau ca sigur faptul că trei parlamentari PSD vor trăda până la finalul jocului, iar peste 30 de primari deja vâslesc pentru cealată barcă, semn că sfârşitul epocii de aur a PSD  a sosit.
Declaraţia lui Nicolescu nu a încurajat cu nimic organizaţia, ci mai degrabă a confirmat faptul că este cazul ca aceştia să să îşi apere spatele, politic vorbind, şi să se reorienteze, pentru că el cu siguranţă se va retrage. Acesta a început deja să îşi pregătească psihologic organizaţia pentru o debarcare, iar USL  a declarat că pentru Argeş postul de candidat al USL va reveni tot PSD-ului cu Nicolescu în prima poziţie şi cu varianta de rezervă Florin Tecău vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. (L.C.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea