Ionuț Moșteanu, deputat USR: „Nu plec după fente PNL așa cum nu am plecat după fentele PSD”

Guvernul, condus de premierul Ludovic Orban, și-a asumat răspunderea pentru legea care prevede alegerea primarilor în două tururi, în detrimentul unei ordonanțe de urgență.  Mai multe voci politice acuză că, în acest fel, se va sacrifica alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate.

Ionuț Moșteanu: „Vom rămâne cu alegeri de primari într-un tur și cu o criză guvernamentală”.

Pe acest subiect a comentat, pe Facebook, și deputatul USR Ionuț Moșteanu: „Eu nu împărtășesc entuziasmul de pe Facebook legat de asumarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Nu plec după fente PNL așa cum nu am plecat după fentele PSD. Dacă PNL chiar vroia să avem și primari în doua tururi și să pornim și mecanismul anticipatelor secvența era așa:
- OUG pentru primari în 2 tururi, o eventuală respingere a lui în Parlament dura minim 2 luni (cu atacuri la CCR, cu retrimitere de la Cotroceni, cu majorități la limită în comisii și în plen)
- HG pentru organizare alegeri pe legislația în vigoare (OUG-ul de mai sus)
- pact pentru anticipate să vezi că ai parlamentarii care să respinga de două ori numirea unui premier
- demisia prim ministrului și începea procedura constituțională pentru anticipate
Așa, avem o asumare a răspunderii și o moțiune care probabil va trece. În scenariul ăsta nu o să mai avem primari în două tururi și începe mecanismul pentru anticipate. PNL o să zică ”eu am vrut primari în două tururi dar nu mă lasă oamenii răi”. De fapt nu vor nici primarii lor.
Dacă nu trece moțiunea, PSD atacă la CCR și presimt ca CCR nu se va grăbi și tot nu se rezolvă. Dacă asta e strategia de anticipate, e greșită. Pentru anticipate trebuie un pact semnat cu partidele în care să vezi că bob numărat ai jumătate din Parlament gata să respingă de două ori propunerea de premier (ceea ce a propus USR în septembrie 2019). Estimarea mea, deși mi-aș dori foarte tare să mă înșel, e că vom rămâne cu alegeri de primari într-un tur și cu o criză guvernamentală. Și uite așa, în loc să îngroape PSD, PNL-ul le mai dă o șansă. În 2 tururi PSD pierdea toate orașele și le dispărea principala sursă de putere politică”, a precizat deputatul argeșean Ionuț Moșteanu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea