Marea asfaltare de la Curtea de Argeş, în continuare, sub semnul întrebării

# Alpha Design Build Group a formulat plângere la Curtea de Apel Piteşti împotriva deciziei C.N.S.C. Aşa cum am menţionat şi în numărul trecut al publicaţiei noastre, pe data de 4 octombrie s-au deschis ofertele financiare ale participanţilor înscrişi la licitaţia proiectului de infrastructură în valoare de 47 milioane de lei noi de la Curtea de Argeş. Proiect contestat pentru a treia oară. Interesant însă este faptul că, deşi acest al treilea rând de contestaţii era depus la C.N.S.C.  de aproape două luni, forul menţionat nu « apucase » să decidă dacă acestea erau fondate sau nu. Proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş vizează fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului - Groape din municipiul Curtea de Argeş care vor permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea.

C.N.S.C. îşi depăşeşte, în mod suspect, cu peste 20 de zile, propriul termen limită

Situaţie rar întâlnită în zilele noastre, în cazul de faţă Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi-a depăşit, cu peste 20 de zile propriul termen limită. În  regulamentul de funcţionare al organismului este specificat faptul că toate contestaţiile vor fi judecate şi soluţionate în termen de 20 de zile de la depunerea acestora. In cazuri excepţionale, termenul se poate prelungi cu încă 10 zile. Aşa încât termenul maxim admis este de 30 de zile. În cazul problemei de la Curtea de Argeş, CNSC a răspuns după vreo...50 de zile. Poate că termenul, mai mult decât tras de păr, nu ar fi deranjat pe nimeni. Problema – oarecum penală, spunem noi – este că decizia CNSC este dată la două zile după deschiderea ofertelor financiare ale celor înscrişi deja la licitaţie. Adică psihologic, pentru ca cei care au formulat contestaţiile să nu mai poată face nimic. Sau aproape nimic... Interesant de văzut cum vor motiva cei de la CNSC întârzierea nepermis de mare, mai ales că în propriul regulament de organizare şi funcţionare sunt prevăzute şi sancţiuni pentru completul care a tras timpul de păr într-un asemenea hal...

Alpha Design Build Group merge în instanţă

Zeus şi-a retras contestaţia depusă, numai zeii ştiu de ce. Contestaţia Electrica Serv a fost în parte admisă, forul menţionat mai sus considerând însă că procedurile de atribuire pot continua, cu operarea modificărilor din mers. Numai că modificările, în parte, se refereau la procedura care deja era în derulare. « Să se modifice primesc, dar să nu se schimbe nimic ! » pare a fi soluţia caragialescă scornită de CNSC. Cât despre Alpha Design Build Group, CNSC emite că...respinge contestaţia din aceleaşi motive ca şi la Electrica Serv. Doar că Alpha Design ceruse altceva…
Cătălin Nicolau, manager Alpha Design Build Group: ”Am primit motivarea deciziei prin care C.N.S.C. a respins contestaţia noastră. În urma analizării acesteia am constatat că dânşii nu au răspuns motivelor invocate de noi. Drept urmare, am luat decizia de a formula o plângere la Curtea de Apel Piteşti împotriva acestei decizii, având în vedere şi alte aspecte pe care le considerăm nelegale şi neîntemeiate din cuprinsul acesteia.”
Primăria Curtea de Argeş continuă, între timp, procedurile de atribuire. Au fost deja deschise, iar noi vi le-am prezentat, ofertele financiare (pe primul loc situîndu-se colosul Straco în asociere cu General Trust Argeş, locul secund fiind ocupat de colosul Eurovia în asociere cu apreciata firmă argeşeană Comesad). Urmează restul procedurilor de atribuire, proceduri care ar putea fi suspendate şi chiar anulate de procesul care se apropie. Si în care partea « vătămată » se pare că are perfectă dreptate. Vom reveni.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea