Primăria oraşului Mioveni a început implementarea a trei proiecte europene

# Valoarea celor trei proiecte este de peste 111 miliarde de lei vechi. În luna august a acestui an, Primăria oraşului Mioveni a început implementarea a 3 proiecte: „Modernizarea străzii I. C. Brătianu din oraşul Mioveni prin crearea a două benzi suplimentare ”; „Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor din oraşul Mioveni” precum şi „Reabilitarea, Modernizarea şi dotarea Cantinei Sociale din oraşul Mioveni şi a Centrului de sprijin la domiciliu pentru persoanele vârstnice, Mioveni”. Proiectele vor fi finanţate din fonduri europene şi au o durată de implementare între 9 şi 18 luni. Cele trei proiecte au fost selecţionate în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Programul operaţional Regional 2007 – 2013.
Pentru prezentarea în detaliu a proiectelor şi activităţilor care vor fi realizate în cadrul acestora, la Primăria Mioveni a avut loc o conferinţă de presă la care au participat reprezentanţi de la: ADR Sud Muntenia, filiala Argeş, Poliţia oraşului Mioveni, Poliţia Locală Mioveni şi Fundaţia Consorţiu pentru Dezvoltare Locală Mioveni.
„Proiectul ce vizează modernizarea şi dotarea cantinei sociale se implemetează în perioada auguat 2011 – aprilie 2012, adică pe o durată de 9 luni, şi este finanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Programul Operaţional 2007 – 2013. Valoarea totală a proiectului este de 1.739.283,16 lei” a precizat Iulia Iordache – managerul proiectului. Obiectivul implementării unui astfel de proiect este, evident, creşterea calităţii serviciilor de asistenţă socială în oraşul Mioveni.
Rezultatele proiectului: 2 centre sociale reabilitate/modernizate/dotate, 536 de persoane care beneficiază de infrastructura reabilitată/modernizată/dotată, creşterea eficienţei energetice cu 30%, creşterea cu 30% a gradului de acces la serviciile sociale oferite în cele două centre, creşterea numărului de persoane care beneficiază de infrastructura reabilitată/modernizată/dotată cu 20%, broşuri de informare, panouri temporare şi permanente, secţiune specifică de informare pe site-ul Consiliului Local.
„Modernizarea str. I. C. Brătianu prin crearea a două benzi suplimentare” este un proiect ce are o durată de imnplementare de 18 luni (august 2011 – ianuarie 2013) , cu o valoare de 6.445.880,40 lei. Obiectivul proiectului îl constituie îmbunătăţirea accesibilităţii oraşului Mioveni prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport urban. Proiectul se constituie ca un factor esenţial de regenerare urbană, ce stimulează dezvoltarea economică şi socială a oraşului şi regiunii. Rezultatele proiectului:
Rezultatele proiectului: 23.720 mp – suprafaţă stradă modernizată, 1.066,77m – lungime stradă modernizată, 14 mp – lăţimea părţii carosabile, 1.045 m – lungimea reţea canalizare pluvială, trotuare pe ambele sensuri (lăţime 1,5 m), 3 podeţe, 2 panouri de vizibilitate, reducerea cu 30% a timpului de călătorie prin fluidizarea traficului şi eliminarea blocajelor din trafic, creşterea cu 20% a gradului de siguranţă a circulaţiei, reducerea cu 10% a gradului de poluare.
„Implementarea unui sistem de supraveghere video pentru creşeterea siguranţei cetăţenilor din oraşul Mioveni” are o durată de implementare de 14 luni şi are o valoare totală de 2.937.935,89 lei. Obiectivul general îl reprezintă creşterea siguranţei şi securităţii sociale a locuitorilor urmărindu-se şi desfăşurarea periodică a unor campanii publicitare cu conţinut educativ – preventiv pe linie de circulaţie, droguri, consum de alcool şi măsuri de prevenire a victimizării. Rezultatele proiectului: 21 de camere, 4 sisteme informatice interconectate, 4 campanii de informare conştientizare cu conţinut educativ-preventiv pe linie de corculaţie, droguri, consum de alcool, măsuri de prevenire a victimizării, 12 campanii de mail-ing, 7000 de pliante, 100 de afişe, 1 secţiune pe situl primăriei, comunicate de presă, 21 de panouri de semnalizare temporare, 21 de panouri definitive, 3 unităţi de învăţământ monitorizate: Liceul Iulia Zamfirescu, Şcoala „Liviu Rebreanu”, Grădiniţa cuplată cu creşa „Tic-Pitic”, 8 locuri publice supravegheate: parcuri, stadion, locuri de joacă, cămin tineret, platoul Casei de cultură, 11 străzi, intersecţii monitorizate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea