Davidescu nu se lasă bătut şi face recurs pe tema referendumului

# Gheorghe Davidescu: „Hotărârea Consiliului Judeţean de a organiza un referendum s-a luat pe baza zvonisticii, şi nu pe un act normativ elaborat de Parlamentul României.” # Gheorghe Davidescu: „Nu se va da termen la acest recurs mai devreme de februarie 2012. Regionalizarea se va face până la organizarea referendumului, adică până la începutul lunii februarie, şi atunci obiectul referendumului va dispare.” Proaspăt întors din vacanţa pe care şi-a petrecut-o într-o destinaţie exotică, prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu, ne-a făcut cunoscut faptul că a făcut un recurs la Curtea de Apel Piteşti împotriva sentinţei 897/2011 privind desfiinţarea judeţului Argeş. Cu ceva timp în urmă, Tribunalul Argeş a respins cererea prefectului privind anularea hotărârii Consiliului Judeţean de a organiza un referendum pentru chestiunea regionalizării. Atunci, prefectul de Argeş şi-a exprimat suprinderea că, în aceeaşi zi în care i-a fost respinsă cererea, Curtea de Apel Piteşti, judecând acelaşi gen de cauză, a decis exact invers. Era vorba despre procesul prefecturii de Vâlcea, care a obţinut anularea referendumului.
Davidescu a declarat faptul că 3 argumente principale au fost invocate în acţiunea de recurs înaintată la Curtea de Apel: 1.problema organizării unui referendum pe tema regionalizării este o problemă de interes naţional, şi nu una de interes regional sau local; 2.hotărârea Consiliului Judeţean de a organiza un referendum s-a luat pe baza zvonisticii, şi nu pe un act normativ elaborat de Parlamentul României; 3.pentru aceeaşi acţiune, în judeţul Vâlcea, Curtea de Apel a dat altă sentinţă.

”Regionalizarea se va face până la organizarea referendumului”

Prin acest recurs, Davidescu vrea să arate lentoarea cu care se desfăşoară această judecată: „Nu se va da termen la acest recurs mai devreme de februarie 2012. Regionalizarea se va face până la organizarea referendumului, adică până la începutul lunii februarie, şi atunci obiectul referendumului va dispare.”

Prefectul, încântat de legea privind combaterea produselor cu efecte psihoactive

Şi, ca să nu-şi continue discursul pe linia nemulţumirilor de orice fel, prefectul s-a arătat încântat de publicarea în Monitorul Oficial a Legii 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare. Această lege instituie măsuri de prevenire, control şi combatere a consumului în vederea protejării sănătăţii populaţiei de acţiunile negative ale acestora. Legea interzice şi vânzarea electronică a acestor produse. „Existau magazine care comercializau astfel de produse şi care aveau lipit pe geam un număr de telefon. Sunai la acel număr de telefon şi preluai produsul pe care-l comandai. Dacă se mai va mai constata această procedură, amenda care va fi aplicată va fi de până la un miliard de lei vechi. Este înspăimântător pentru orice agent economic. Dacă până acum prin ordinul prefectului se constituie o echipă formată din experţi care dădea avizele , acum există o instituţie (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) care, în urma efectuării unor analize şi evaluări de către laboratoarele specializate în acest sens, eliberează autorizaţia care atestă că produsul nu este substitut în sensul prezentei legi. Exisă o serie de infracţiuni prevăzute în această lege, iar pedeapsa care se aplică în cazul comiterii acestora este cu închisoarea de la 6 luni la 12 ani, în vederea intimidării sau demobilizării celor care vor să încerce să o încalce. Aceste infracţiuni sunt: 1. comercializarea etnobotanicelor; 2. comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi care duc la vătămarea gravă a unei persoane (consecinţă directă a consumului); 3. împiedicarea organelor de poliţie de a intra în sediile spaţiilor comerciale; 4. realizarea de măsuri de publicitate cu astfel de produse etc.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea