Argeș: adunări, dar mai mult adunături!...

Spiridon Voinescu.
„Ce cautã aceste elemente nesãnătoase în viața publicã a statului? Ce cautã acești oameni care pe calea statului voiesc sã câstige avere si onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omenești? Ce sunt aceste pãpuși care doresc a trăi fãrã muncã, fãrã științã, fãrã avere moștenitã, cumulând câte trei, patru însãrcinãri publice dintre care n-ar putea sã împlineascã nici pe una în deplină conștiințã? …Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi caretrăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui… De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării...”.

Cuvintele de mai sus aparțin marelui Mihai Eminescu și sunt scrise cu peste 140 de ani în urmă. Cât adevăr, câtă actualitate. Ce nemișcare în obiceiurile și năravurile unui popor român ce vrea, totuși, să se înalțe…


Priviți, numai, la cei care, vremelnic, conduc destinele județului: adunați din toate partidele, vânători de locuri libere precum navetiștii căutând banda aceea de pe autostradă unde să poată accelera. Priviți-i pe șefii de partide din Argeș: un individ cu studii nedescoperite, parlamentar; un interpret de romanțe, parlamentar; chiar  marele partid roșu, de un timp, e roz de la atâtea transferuri la vârf: PRM (predominant), PDL, ALDE etc; nici galbenul (pentru echivalență!) nu mai e galben, s-a pătat și cu roșu și cu orice altceva. De fapt, toate partidele din Argeș au, în momentul de față, dungi mov, ca să rămânem în zona de autostradă și, mai ales, de centură. Primarii? Ah, în 2021, în Argeș, primarii au mai multe culori (politice) decât niște sorcove. Ion Baicea, primar de oraș, a fost liberal democrat, apoi liberal curat, pam-ist, acum social democrat. Situația se repetă disperant în atâtea comune, încât celebra ”alba/neagra” s-a transformat, aici, în roșia/galbenă. Avem, cu titlu de noutate, la PSD, pe Mihăiță, absolvent la zi al studiilor postuniversitare economice de la Penitenciarele Colibași și Turnu Severin. Avem doi-trei latifundiari – nu, nu e un termen urât, se referă la cei care dețin sute de hectare de pământ, cumpărat la preț de mizerie de la oameni amărâți. Avem di tăti – vorba cântecului.
De aceea, alungaţi turma acestor netrebnici care nu muncesc nimic … nu ştiu nimic… şi n-au destulă minte pentru a se economisi pe sine şi voiesc să vă economisească pe voi toţi. Ultima frază aparține aceluiași mare și actual Eminescu. Așadar, în Argeș, avem partide, adunări. Dar mai mult adunături!...
În rest, numai de bine. Piteștiul are lumină de 110 ani, însă politica ne lasă, încă, în beznă. SĂRBĂTORI  PLINE  DE  LUMINĂ!

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea