De 1 martie, muzică de film la Filarmonica Pitești

De Mărţişor, ca un dar adus spectatoarelor statornice ale Filarmonicii Piteşti, dar şi domnilor, ca un simbol al primăverii, Filarmonica Piteşti organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, un concert de muzică de film. Alături de proiecţii video, melomanii se pot bucura, în interpretarea  Angely’s Symphonic Wind Orchestra, dirijată de Marius Cristian Firca, de pagini muzicale din: Conquest of Paradise, Batman, Tarzan¸ Star Trek, The Mask of Zorro, The Lord of the Dance, Moment for Morricone, Hook, Piraţii din Caraibe, Gladiatorul, Schindler's list ş.a.
Orchestra Angely’s fiinţează de la începutul lunii iunie 2009. De atunci, a interpretat atât melodii din repertoriul naţional, pentru păstrarea tradiţiei muzicii instrumentale româneşti şi promovarea şcolii de suflători din România, dar şi din repertoriul universal, prin abordarea unui impresionant număr de lucrări de toate genurile.
Formată din absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi ai Facultăţii de Muzică de la Universitatea „Spiru Haret”, Angely’s Symphonic Wind Orchestra este compusă din 35 de instrumentişti. Ceea ce o particularizează faţă de celelalte orchestre este potenţialul fiecărui intrumentist ca solist, făcând posibilă prezentarea unei opere integrale în concert.
Dirijorul Marius Cristian Firca s-a născut în 1970 la Timişoara, unde a absolvit Liceul de Artă „Ion Vidu”. Absolvă Şcoala Militară de Muzică „Iacob Mureşianu” din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, obţinând licenţa în Pedagogie Muzicală ca profesor de muzică şi de instrument (clarinet). Din 2004 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România.
Obţine numeroase premii în ţară (Suceava, Târgu Mureş, Piteşti, Timişoara, Bucureşti, Lugoj, Iaşi, Oraviţa) şi în străinătate (Geneva, Belgrad).
A avut numeroase apariţii la posturile naţionale de radio şi televiziune, participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, fiind prezent în concerte şi spectacole cu diverse compoziţii şi aranjamente orchestrale şi corale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea