Judecat pentru evaziune fiscală, primarul de la Aninoasa a fost găsit și în stare de incompatibilitate

Se anunță vremuri grele pentru Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa. După ce a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2019 pentru evaziune fiscală, săptămâna trecută Marius Nicolae a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate.

ANI susține că Nicolae Marius Manole, în perioada în care a fost consilier județean a încălcat prevederile  art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia soția sau rudele de gradul I ale alesului local nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care acesta face parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

 

ANI susține că firma soției actualului primar de la Aninoasa ar fi încheiat mai multe contracte cu instituții aflate sub autoritatea Consiliului Județean Argeș în perioada în care acesta deținea funcția de consilier județean.

 

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2016 - 2020 și 2020 - 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator unic, a încheiat în intervalul 25 iunie 2019 – 03 iunie 2021, 3 contracte de prestări servicii medicale și 4 acte adiționale la acestea în valoare totală de 16.352 Lei, cu instituții aflate sub autoritatea C.J. Argeș. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul emis de ANI.

Primarul de la Aninoasa are un imobil sub sechestru

În decembrie 2019, Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa și fost consilier județean, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (17 acte materiale). Parte civilă în dosar s-a constituit ANAF. De asemenea, în cauză procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil care aparține inculpatului. În iulie 2022, Tribunalul Argeș a menținut această măsură asiguratorie.

„În baza disp. art. 250 ind. 2 C.p.p. rap. la art. 249 C.p.p., menține măsura asigurătorie asupra imobilului situat în ..........., intabulat în cartea funciară nr...., nr. cadastral ..., având destinația garsonieră de locuit și fiind estimat la valoarea de 20.000 euro, apartinand inculpatului Manole Nicolae Marius/ În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei.”, se arată în hotărârea instanței.

Următorul termen al procesului, în care primarul de la Aninoasa este acuzat de evaziune fiscală, a fost stabilit pe 23 septembrie 2022.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea