Dosarul podului de la Căteasca, finalizat de DNA Pitești

# Urmează, în curând, trimiterile în judecată. Surse de încredere ne-au dezvăluit faptul că urmează, după cutremurul pricinuit de reținerea omului de afaceri Cătălin Spătaru, noi cutremure. Iar unul dintre acestea se pare că va agita apele… sub podul de la Căteasca. Undeva la începutul verii anului 2010, scriam de zor despre o licitație câștigată la foc automat de firma Zeus, firmă aparținând omului de afaceri Grigore Dobre. Scriam și despre faptul că firma a câștigat respective licitație în defavoarea unor nume grele din construcții, oferind un termen de execuție care s-a dovedit a fi cu totul ireal. Scriam și despre faptul că o parte din lucrare a fost subcontractată unor alte firme nu tocmai străine de rubedenii în Consiliul Județean Argeș. Termenul de execuție oferit a fost numai bun pentru a câștiga în fața concurenței, deși la oferta financiară Zeus se situa pe ultimul loc, cu peste 25 miliarde lei vechi mai mult decât primul situat.
Iată firmele calificate în „finala” licitaţiei de atribuire, împreună cu ofertele lor:

NUME FIRMĂ                                   PREŢ OFERIT     GARANŢIE(ANI)  DURATĂ EXECUŢIE (LUNI)
 
MONTEADRIANO                          11.976.594                         2                         6
TEHNOLOGICA RADION            14.434.151                        10                        2
KRANZ EUROCENTER                 11.651.806                        20                        6
EUROPAN PROD                            14.147.512                        20                        4
ZEUS                                                  14.557.671                        50                        3

Criteriile de atribuire stabilite de aparatul C.J. au fost: preţul - 60% din punctaj, durata de execuţie - 15%, programul calitãţii pentru lucrare - 10%, perioada de garanţie - 15%. Aşa încât, deşi cu mult scumpă decât alții, Zeus este declarată câştigătoare a licitaţiei, atât pentru garanţia de jumătate de secol oferită cât şi pentru viteza meteorică de execuţie.

Ei bine, viteza de execuție nu a fost deloc meteorică, depășind nu numai propriul termen de execuție, cât și pe al tuturor celorlalți concurenți. Dar nu în această zonă se află problema considerată penală și mare de către procurorii anticorupție

Suplimentări de peste un milion de euro aprobate. Ulterior…

Când se pregăteau deja panglicile tricolore pentru inaugurarea investiției, la Consiliul Judeţean s-a întâmplat ceva ce, probabil, se poate întâmpla numai în Argeș. Firma Zeus primeşte o suplimentare de fonduri pentru realizarea de «lucrări suplimentare absolut necesare finalizării investiţiei ». Iată explicaţia: «Prin nota de renunţare din luna martie 2010, constructorul renunţă la soluţia iniţială de montaj a tablierelor prin subzidiri, imposibil de realizat, în sumă de 187.921 lei conform articolelor din deviz 004 (automacara de 110-119,9tf cu braţ cu zăbrele) şi art.005 (ridicare-coborîre cu prese hidraulice pînă la înălţimea de 5m a tablierelor aşezate pe reazeme avînd o greutate de la 201-300 de tf.) Pentru realizarea lucrărilor suplimentare mai sus menţionate sunt necesare fonduri în valoare estimată de 4.989.830 lei cu TVA inclus, aşa cum rezultă din documentaţia anexată. »
Interesant este faptul că, la data ținerii ședinței, investiția era deja efectuată, probabil mizându-se pe mașina de vot a PSD din instituție. Nu se știe însă nici până acum cât a fost de legal, însă are cine să se ocupe…
Consiliul Judeţean, ascultător ca întotdeauna, hotărăşte să completeze HCJ 76/20.11.2008, prin care se alocau banii inițiali pentru lucrarea efectuată de Zeus, suplimentând cofinanţarea proiectului cu suma de 4.989.830 lei, adică aproape 50 de miliarde de lei vechi. A.S.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea