România - fruntaşă în Europa la creşterea PIB-ului!

Se zăreşte luminiţa de la capătul tunelului. Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România se află între primele state europene în ceea ce priveşte creşterea estimată a PIB-ului, peste media europeană, cu o cifră de 2,5%. Iar eroul din această poveste este PNRR-ul, după cum a spus chiar primul-ministru.

„A fost un an dificil anul 2022. A fost marcat de ameninţări la adresa securităţii noastre în faţa cărora lumea democratică a avut un răspuns ferm, comun şi integrat. Practic cred că aceasta este esenţa a tot ce s-a întâmplat în 2022, voinţa Ucrainei de a se apăra şi solidaritatea, unitatea Alianţei Nord Atlantice a UE pentru a sprijini Ucraina, pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi a face tot ceea ce este posibil astfel încât Ucraina să poată să îşi apere teritoriile.

Alianţa Nord Atlantică a dovedit în această perioadă capacitatea de a-şi apăra cetăţeni cetăţenii, economiile şi teritoriile, de a îşi actualiza orientările strategice pentru a reflecta noul mediu de securitate. La rândul său, România este o ţară sigură şi un partener de încredere al SUA, iar aceşti factori sunt definitorii nu numai pentru relaţia noastră bilaterală, ci şi pentru dinamica Alianţei Nord Atlantice şi pentru ceea ce înseamnă să continuăm să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru întărirea acestui parteneriat, nu numai pe componenta militară, ci în mod deosebit pe componenta economică.

 

La Forumul AMCHAM organizat în urmă cu un an, am venit cu mesajul – Investim împreună, construim împreună. Faptul că România a înregistrat în 2022 o creştere economică de 4,8% peste estimarea Comisiei Europene este confirmarea faptului că împreună am reuşit să investim şi să construim eficient în beneficiul societăţii, cetăţenilor şi mediului de afaceri. Rezultatele colaborării noastre, ale investiţiilor şi proiectelor dezvoltate împreună se reflectă şi în nivelul investiţiilor străine directe care au ajuns la aproape 11 miliarde euro, cu peste 33% mai mari decât în anul 2021, precum şi în creşterea cu peste 25% a numărului firmelor şi companiilor nou înfiinţate în ţara noastră.

Aceste rezultate reprezintă o fundaţie solidă pentru continuarea colaborării mediului de afaceri cu Guvernul României şi pentru concretizarea perspectivelor încurajatoare pentru anul 2023, dar şi pentru anul viitor”, a declarat Nicolae Ciucă, la Forumul AmCham CEO Business., potrivit Ştiripesurse.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea