Stolnici. 10 proiecte finanțate cu fonduri europene

Administrația publică a comunei Stolnici a obținut finanțare din fonduri europene (PNRR, AFM) pentru peste 10 proiecte, acestea aflându-se în diverse stadii de implementare. Ultimul proiect pentru care primarul Sevastian Pupăză Roșu a semnat contractul de finanțare este cel pentru realizarea bazei de date GIS la nivelul comunei.

Pe baza acestui proiect, cetățenii vor avea acces la o platformă de date deschise, unde vor putea consulta informații disponibile la nivel de localitate din diverse domenii: registrul agricol, urbanism, colectarea taxelor și impozitelor, rețele edilitare etc.

De asemenea, de curând a fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor de eficientizare energetică a clădirii Școlii Gimnaziale Stolnici. Școala va fi reabilitată cu fonduri europene, însă mai sunt și alte clădiri publice care vor intra în proces de reabilitare.

 

”Urmează să semnăm contractele prin PNRR și pentru grădiniță și primărie. Ca și în cazul școlii, și la acestea vor fi executate lucrări în scopul eficientizării energetice a clădirilor. Totodată, am semnat contractul pentru extinderea și modernizarea iluminatului public. Lucrările vor beneficia de finanțare prin AFM”, precizează primarul Sevastian Pupăză Roșu pentru Viața Satului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea