Echipamente și materiale, prin PNRR, pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

S-a aprobat finanțarea prin PNRR a unui nou proiect al Spitalului Județean de Urgență Pitești! Vorbim despre dotarea unității medicale cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Conducerea Spitalului a depus un nou proiect pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație a Blocului Operator, a sălilor de naștere, precum și a compartimentului de microbiologie. Investiția, care va fi finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost aprobată de Ministerul Sănătății, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

Datorită eforturilor personalului implicat, respectiv membrii Unității de Implementare a Proiectului: Dan Olariu - coordonator Bloc Operator, Mugurel Enescu – medic Laborator analize medicale, Marcel Buzatu - medic șef Obstetrică Ginecologie, Grațiela Huțanu - șef Serviciu Achiziții, instituția va fi dotată, curând, cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Toți cei implicați au fost sustinuți și motivați în permanență de către managerul instituției, c.j. Adriana Molfea. De menționat că pentru proiect nu au fost achiziționate servicii de consultanță. Suma obținută prin finanțare europeană, în valoare totală de 14.099.440 lei (cu TVA), va fi investită pentru a completa dotările existente.

Obiectivul primordial al acestei investiții îl constituie ocrotirea sănătății pacienților care se adresează SJU Pitești prin intermediul unui act chirurgical sigur, steril, realizat în cele mai bune condiții, utilizând aparatura medicală de ultimă generație, minim invazivă. Acest lucru va fi posibil, printre altele, prin dotarea celor 11 săli de operație și a stației de sterilizare din Blocul Operator cu echipamente medicale moderne, cu tehnologie avansată, dezvoltându-se astfel o structură medicală unitară, integrată, sigură și performantă care să asigure nevoile pacienților.

Acest proiect se va derula până la sfârșitul anului 2024. În curând va fi demarată licitația pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

La etajul 3 al clădirii centrale a Spitalului Județean de Urgență Pitești funcționează Blocul Operator - alcătuit din 11 săli de operație și un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a instituției. Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă, SJUP fiind singurul spital din județul Argeș care poate asigura și activitatea chirurgicală de urgență în toate specialitățile, inclusiv politraumă.

„Statistic, în ultimii 5 ani, numărul anual total al intervențiilor chirugicale efectuate în sălile Blocului Operator a depășit 6500 de operații. Cele două Secții de Chirurgie, cu un număr total de 76 de paturi, acoperă o arie largă de intervenții chirurgicale. Pe lângă calitatea ridicată a actului medical chirurgical, pacienții beneficiază de îngrijiri pre și post operatorii. Menționăm că SJUP dispune de resursa umană necesară utilizării acestor echipamente, dovada fiind asigurarea activității celor 9 linii de gardă doar în specialitățile chirurgicale, cu medici foarte bine pregătiți în centrele universitare din țară și străinătate.”, informează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea