Proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație în Argeș!

 

 

Mai mulți medici de la Spitalul Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți, săptămâna trecută, în Argeș, în cadrul unui amplu proiect de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș.

SJU Pitești va fi implicat astfel într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Medicii turci au fost primiți de către președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și directorul medical al SJUP, Ștefan Costin.

Din partea unității medicale argeșene, proiectul este coordonat de doctorul Mihai Popescu, șeful Secție Neurochirurgie.

“Consiliul Județean Argeș este într-un marș forțat pentru a aduce spitalul județean la standarde europene. Avem foarte multe proiecte în implementare care vizează extinderea și modernizarea infrastructurii spitalului: construim un nou corp de clădire P+4, extindem și modernizăm Ambulatoriu și Urgența, consolidăm și modernizăm corpul actual de clădire al spitalului, dar avem și alte proiecte. C.J. Argeș are în administrare 9 spitale, iar sănătatea argeșenilor este o prioritate. De aceea, investițiile în sănătate sunt esențiale pentru noi, așa cum susținem și încurajăm fiecare proiect de genul acesta prin care se reușește creșterea calității serviciilor medicale. Suntem alături de dl. Dr. Mihai Popescu în acest demers care vizează dezvoltarea serviciilor medicale de neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Pitești” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

Proiectul este patronat de Academia de Științe Medicale din România.

Concretizarea acestui proiect prezintă următoarele beneficii:

- acces la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație

- schimb periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale selectate

- promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație

- schimburile de studenți și cadre medicale și de programe academice de profil

- dotarea unităților spitalicești cu materiale necesare pentru efectuarea tratamentului și intervențiilor neurochirurgicale

De asemenea, au fost prezenți medici specialiști și manageri de la Spitalul "Bagdasar Arsenie" București și Spitalelor Județene din Giurgiu și Buzău.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea