Se reduce vârsta de pensionare pentru o parte din argeșenii zonei Pitești!

 

Camera Deputaților a adoptat Proiectul Legislativ nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de #pensii.

Proiectul adoptat prevede că pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă - pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat - din cauza prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos,

 

a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, extracţiei, preparării și arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, extracţia şi prepararea minereurilor cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, cianuri, pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic.

 

„Ca urmare a unui amendament depus de parlamentarii PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu, Pavelescu Nicolae, Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, pe lista localităților în care se va acorda acest beneficiu a fost inclus și municipiul Piteşti, cu precizarea că măsura se aplică pe o rază de 8 km față de situl contaminat. Proiectul a fost adoptat de Senat în luna martie, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Vă vom ține la curent în legătură cu parcursul acestui important act normativ (promulgare și publicare în Monitorul Oficial), informează PSD Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea