Ministrul Muncii: "Pensiile sub 3.000 de lei nu vor fi impozitate, salariul minim va creşte la 500 de euro"

 

Avem Guvern nou, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar şi o mulţime de noutăţi în materie de majorări salariale şi măriri de pensii. Discursul ministrului Muncii, Marius Budăi, sună bine, rămâne de văzut dacă printre atâtea promisiuni vom reuşi să trăim ceva mai bine.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor fi impozitate, iar până în 2025, toți românii cu salariul minim vor câștiga 500 de euro pe lună. În plus, salariul mediu va atinge 1000 de euro. Despre aceste subiecte a vorbit pe larg ministrul Muncii:

”Acest echilibru între măsurile economice și măsurile sociale, dacă vorbesc din punct de vedere al dinamicii locurilor de muncă și al locurilor de muncă create, practic ne-a ajutat să implementăm două obiective extrem de importante ale noastre. După o perioadă de pandemie din noiembrie 2021, când am preluat în această configurație politică, bineînțeles, acum, fără colegii de la UDMR și am implementat primul program de guvernare, am spus foarte clar că o țintă pe parte de muncă este în primul și în primul rând păstrarea locurilor de muncă existente, după care să încercăm să creăm, noi locuri de muncă.

Până la urmă, eu cred cu tărie și sunt promotori ideii că pentru acele persoane care sunt apte din punct de vedere legal și medical să muncească, cea mai bună protecție socială este existența unui loc de muncă.

Pentru că vorbim de locuri de muncă. Iată că de la 1 ianuarie 2022 până la ziua de astăzi, prin acest echilibru dintre măsurile economice și măsurile sociale, am reușit să creăm peste 220.000 de noi locuri de muncă și vorbesc aici de salariați activi, nu numai de contracte existente, pentru că pot fi persoane care au contracte multiple

De fiecare dată când noi, PSD, am fost la guvernare, fie singur, fie într-o formă de coaliție, de veniturile românilor s-a vorbit doar pe plus, nicidecum de înghețări sau de minus, ferească D-zeu niciodată.

Și atunci am spus foarte clar că avem două principii de bază noua lege a sistemului public de pensie și anume rezolvarea inechităților care vine cu un prim plus pentru acele persoane care din cauza ieșiri la momente diferite la pensie, au cuantumuri diferite și după care să avem un sistem sustenabil de majorare a pensiilor, cu susținerea clară și cu tema clară pe care am primit-o de la Marcel Ciolacu ca atunci când merg la Comisia Europeană să susțin foarte clar și de asta am și susținut eliminarea acestui procent, că pensiile în România încă sunt mici și avem foarte mult de lucru aici.

Majorarea pensiilor este o țintă a noastră în programul de guvernare și repet, așa când am fost de fiecare dată la guvernare, așa am făcut și așa vom face și de acum încolo, odată cu noua lege a pensiilor se vor vedea și viitoarele majorări.

Trebuie să știe părinții și bunicii noștri că sunt un pilon extrem de important pentru noi și vom continua măsurile până la final de an și ne gândim și pentru măsuri pe anul următor.”, a spus Marius Budăi, potrivit Antena3.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea