Alina Gorghiu va conduce Ministerul Justiţiei cu speranţă: „Nu am lucruri uşor de rezolvat, dar am speranţă”

 

Noul ministru al Justiţiei, Alina Gorghiu, a vorbit despre proiectele sale şi ne-a lăsat impresia că nu prea ştie cu ce se mănâncă domeniul în care va activa, deşi are studii în domeniu, fie la universităţi private, fie la universităţi de stat. Avocat de profesie, Gorghiu nu prea a activat, că a prins-o microbul politicii. Deci s-ar putea să poarte o pălărie prea mare.

“Voi merge la voturi, voi merge să susţin iniţiativele ministerului. Chiar luni este un moment important în Senatul României. Va avea loc votul pe un jalon asumat în PNRR - Codul Penal, Codul de Procedură Penală. Ştiţi că au făcut observaţii cei de la Curtea Constituţională, au fost integrate, se află la vot final în Senatul României şi am garanţia că şi în Cameră vor trece cele două iniţiative foarte importante în această sesiune parlamentară. În afară de resursa umană, să ştiţi că e la fel de importantă şi resursa materială”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit Stiripesurse.ro.

În calitate de ministru al justiției, Alina Gorghiu a precizat că doreşte să vadă cum funcţionează instanţele şi care sunt condiţiile care trebuie îmbunătăţite. „Mă voi strădui să ies din minister cât de mult se poate pentru a vedea la faţa locului cum funcţionează instanţele, care sunt condiţiile care trebuie îmbunătăţite cu siguranţă, ce se întâmplă în penitenciarele din România, pentru că, din păcate, niciun stat nu va extrăda cetăţenii români care sunt condamnaţi în România dacă nu vom reuşi să îmbunătăţim condiţiile din penitenciare. Ştiţi foarte bine deciziile CEDO. Ca atare, voi încerca să ies din minister şi să văd la faţa locului toate aceste lucruri. E nevoie de investiţii, e nevoie de recrutare de resursă umană cât se poate de profesionistă şi va fi nevoie de foarte mult dialog cu asociaţiile profesionale, cu cei din sistem. Mă bazez aici pe suportul permanent pe care domnul vicepremier ni-l va acorda şi pe suportul colegilor din Parlament, cu care sper că voi avea în continuare o colaborare”.

Șefa PNL Argeș recunoaște că nu va fi ușor la Ministerul Justiției.

„Fiecare discuţie o vom face pe rând. Astăzi este primul dialog pe care îl am făcut cu domnul vicepremier şi cu resursa din Ministerul Justiţiei şi vă asigur că voi face informări de fiecare dată când veţi avea nevoie sau va fi necesar pe toate capitolele şi ştiu că sunt foarte, foarte multe lucruri sensibile. Am pornit de la premisa că nu vin la un minister uşor, nu am lucruri uşor de rezolvat, dar am speranţa că le putem discuta pe toate şi cu foarte mult dialog, şi cu voinţă şi cu sprijin din partea Guvernului şi din Parlament, vom reuşi să rezolvăm şi să trecem peste aceste momente”.

Alina Gorghiu, declarații din trecut: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

Se zvonea de ceva vreme că Alina Gorghiu ar putea ocupa funcșia de ministru al Justiției, dar parcă nu ne venea să credem că va da un asemenea noroc pe capul Argeşului.

Dincolo de felicitările pe care le-a primit pe persoană fizică, avem ceva amintiri preţioase cu noul ministru al Justiţiei. Nişte gafe care au făcut-o celebră pe Alina Gorghiu, mai ceva ca activitatea pe care a desfăşurat-o în politică şi în administraţie.

„Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”, a spus Alina Gorghiu, în pandemie când un internaut a întrebat-o dacă-i garantează că dacă se vaccinează nu va păţi nimic. Replica aceasta monumentală a dat-o Gorghiu pe vremea când ocupa funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

La aşa cugetare înţeleaptă, Alina Gorghiu trebuia să conducă Ministerul Sănătăţii!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea