Primarul de la Vlădești va scăpa de dosarul penal

 

# Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen de judecată abia în noiembrie, când faptele sunt deja prescrise

Cristian Hristu-Dică, primarul de la Vlădești, a făcut apel în dosarul în care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Pitești care a stabilit primul termen de judecată abia pe 6 noiembrie 2023. Un lucru e clar! Edilul va scăpa, astfel, mai mult ca sigur de dosarul penal. În cazul infracțiunii pentru care a fost condamnat, termenul de prescripţie a răspunderii penale este de doar trei ani, iar acesta se împlinește la sfârșitul lunii octombrie. Adică înainte de a se începe judecata la Curtea de Apel Pitești.

Cristian Hristu-Dică a devenit primul edil din țară condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport. Judecătoria Curtea de Argeș l-a condamnat, în data de 25 mai 2023, la pedeapsa de 15.000 lei amendă pentru transport ilegal de lemne. Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. Așa că procesul avea miză pentru edilul care a fost prins în timp ce transporta lemne fără acte pentru firma familiei sale, mai ales că la anul ar vrea să candideze pentru al patrulea mandat de primar. Inculpatul a declarat apel, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Pitești care a stabilit primul termen abia la începutul lunii noiembrie.

Cristian Hristu-Dică a fost depistat în trafic, pe 27 octombrie 2020, pe raza comunei Corbi, în timp ce transporta, fără documente legale, o cantitate de peste 38 mc de lemne. Materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești. De asemenea, camionul a fost indisponibilizat de oamenii legii până la finalizarea cercetărilor. După ce edilul a fost depistat transportând lemne ilegal, polițiștii au verificat a doua zi, pe 28 octombrie 2020, și firma prin care era transportat lemnul. Au fost constatate noi nereguli, fiind acordate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 lei.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea